Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rummet
Registrerad
Maj 2010

i5-3450 problem

Hej!

Har uppgraderat brorsans dator med en ny i5-3450 (ivey bridge) och sen 8 GB ram och GTX 650Ti. Problemet är att datorn inte fungerar med i5:an i, men den funkar utan problem med den gamla i3:an i. När man startar datorn så börjar den pipa några gånger och startar sedan om och upprepar processen med någon sekunds mellanrum. Kan tillägga att skärmen är svart. Har gjort allt fysiskt man kan göra tror jag (kollat sladdar, bytt delar, olika minnen m.m.) och enda gången den inte funkar är just med i5:an. Har uppdaterat BIOS via MSI:s "live update" inne i windows (OBS, problemet fanns innan BIOS uppdateringen). Det enda jag kan tänka mig nu är att moderkortet inte stöder processorn, men det borde den ju? Moderkort: http://www.msi.com/product/mb/H67MA-E45.html#/?div=Basic

Eller funkade inte BIOS uppdateringen? Oerhört tacksam för hjälp, detta går mig på nerverna...

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006

Asus Geforce GTX 980Ti 6GB Strix OC @ 1500/8000Mhz - Sound BlasterX AE-5 - Deepcool Captain 120 EX RGB - Intel i7 4790K Delid@4.8GHz - MSI Z87 G45 Gaming - 16GB Corsair Vengeance 2400MHz - WD Blue 3D Nand 500GB SSD - 9TB WD RED HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W Gold - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rummet
Registrerad
Maj 2010

aah, tack så mycket! Skulle läst på lite mer innan jag valde processor...

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Skåne
Registrerad
Sep 2006

Denna länken var rätt meningslös då den inte har med saken att göra.

Men som sagt, MSI verkar inte ha uppdaterat det moderkortet med stöd för Ivy. Synd

5960X | X99-E WS | 32GB | EVGA 1080 Ti FTW3 | 2 x Intel 750 | Full Loop | Enthoo Primo
R7 1700 | X370 Gaming-ITX | 16GB | RX Vega 64 LE | Noctua U12S | Node 304
2 x HPE ProLiant Microserver Gen 8 | 1265L V2 | 16GB | 20TB