Microsoft showroom vid stureplan - EN KATASTROF?!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Microsoft showroom vid stureplan - EN KATASTROF?!

Hej
jag var nyligen vid Sveriges enda microsoft"butik" som ligger vid stureplan. Det är ett tillfälligt showroom i samarbete med intel, det har funnits sedan december och ska vara kvar i någon månad till. Spontant verkar butiken väldigt bra, hyfsad inredning, bra med mycket personal (och hyfsat insatta), stora valmöjligheter och exklusiv exponering av butiken.

Men, när man väl går in i butiken märks det vilket jäkla skämt den är:

  • Majoriteten av datorerna var inte inställda. Fanns inget demokonto registrerat så man inte kunde prova hur kalenderfunktionerna fungerade, skydrive, hotmail, ja inte ens office gick att testa. Det enda som gick att göra med maskinerna var att surfa. Till och med på elgiganten, 800 meter bort så är exempelvis deras windowstelefoner inställda med testkonton och allt. Är det helt orimligt att man som kund vill se hur touchen i windows 8 fungerar tillsammans med andra applikationer än browsern?!

  • Vissa datorer var inte ens anslutna mot Wifi, så inte ens ibrowsern gick därför att prova...

  • Rörigt i butiken, trots att det är snart 1 månad sedan de öppnade så låg det hantverkarverktyg framme på golvet nära disken, ingen biggie men ger ett dåligt intryck!

  • Microsofts enda butik i Sverige, och de har inte Surface RT att visa upp? Inte heller kommer de att göra det i framtiden. Eftersom showroomet drivs tillsammans med Intel så fanns det inga RT-plattor öht. Ironiskt nog stod det en xbox 360 i ena hörnet, inte mycket intelprylar i den vad jag vet! (dock var den uppenbart till för att stimulera barnen medan mamma/pappa tittar på dator).

  • Deprimerande. Visst bra att det fanns anställda i butiken, men när det är 5 anställda och jag är ensam kund i 1 timma, ja då känns det bara deprimerande.

  • Maskinerna var väldigt repiga och i dåligt skick (verkar ha blivit genomkastade runt halva sverige, visst kul att de håller men ger ett dåligt intryck).

Jag tycker det är en väldigt tråkig syn att se Microsoft göra bort sig så totalt. Var är Microsoft på väg? Från ett marknadsföringsperspektiv så känns det som de är på väg helt åt helvete, tyvärr. I alla fall vad gäller Microsoft Windows 8.

Någon annan som varit i showroomet och har egna tankar om detta?