Permalänk
Medlem

Qpad 5K Drivrutiner

Hej!
Jag har en Qpad 5K som funkar finfint, men det vore inte fel med FUNGERANDE drivrutiner som komplement.
Jag laddar ner filen från deras hemsida, och öppnar upp den. Den ber mig att extrahera alla filer, jag trycker Ja, sen öppnar jag den nya filen och då hoppar en wizard upp, jag trycker mig igenom hela grejen, och sen när jag ska öppna upp den slutgiltiga filen händer ingenting.
Jag har provat att öppna den genom med Utforskaren och WinRAR, men inget av det funkar.
Hjälp!

Permalänk
Medlem
Skrivet av SatellitPer:

Hej!
Jag har en Qpad 5K som funkar finfint, men det vore inte fel med FUNGERANDE drivrutiner som komplement.
Jag laddar ner filen från deras hemsida, och öppnar upp den. Den ber mig att extrahera alla filer, jag trycker Ja, sen öppnar jag den nya filen och då hoppar en wizard upp, jag trycker mig igenom hela grejen, och sen när jag ska öppna upp den slutgiltiga filen händer ingenting.
Jag har provat att öppna den genom med Utforskaren och WinRAR, men inget av det funkar.
Hjälp!

Har det löst sig?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SatellitPer:

Hej!
Jag har en Qpad 5K som funkar finfint, men det vore inte fel med FUNGERANDE drivrutiner som komplement.
Jag laddar ner filen från deras hemsida, och öppnar upp den. Den ber mig att extrahera alla filer, jag trycker Ja, sen öppnar jag den nya filen och då hoppar en wizard upp, jag trycker mig igenom hela grejen, och sen när jag ska öppna upp den slutgiltiga filen händer ingenting.
Jag har provat att öppna den genom med Utforskaren och WinRAR, men inget av det funkar.
Hjälp!

Öppnar du i arkiven, eller extraherar (packar upp) du verkligen allt till någon mapp innan du kör filen? Och vilken slutgiltiga fil att öppna? Öppnar du som administratör?

Är det Qpad 5K eller Qpad 5K L.E.?

Om det är "Qpad 5K" du har:

Checka firmware-version: http://www.qpad.com/uploads/drivers/mouse/5k/QPAD%205K%20Firm...

Drivrutin, version 1.06, för firmware 5 eller högre: http://www.qpad.com/uploads/drivers/mouse/5k/QPAD%205K%20Gami...

Om du har lägre firmware,
Drivrutin, version 1.05, för firmware 1.0-4.0: http://www.qpad.com/uploads/drivers/mouse/5k/QPAD%205K%20Gami...

Det ska bara vara wizarden vad jag ser. Du kanske måste gå in till enhetshanteraren och välja uppdatera drivrutin. Högerklicka på "Dator" -> "Hantera"(/"Manage)" -> "Enhetshanteraren" (/"Device manager") -> Lokalisera musen i listan, högerklicka på den och välj Uppgradera drivrutin, låt den söka automatiskt så borde den hitta en nyare i systemet. Annars högerklicka på musen -> Egenskaper och kolla vilken drivrutin som används just nu, skriv gärna ner här så vi ser.

Permalänk
Qpad

En symbol bör dyka upp i aktivitetshanteraren längst ner i högra hörnet. Högerklicka på den så får du upp alternativ.

Permalänk
Medlem
Skrivet av qpad:

En symbol bör dyka upp i aktivitetshanteraren längst ner i högra hörnet. Högerklicka på den så får du upp alternativ.

Lånar tråden lite, nu när du/ni är här.

Det är så att min Qpad 5K som jag köpte för ca ett år sedan på Webhallen har börjat krångla något otroligt. Den "försvinner" (man hör usb-ljudet) ur datorn i 10 sekunder lite då och då. Vet inte vad problemet kan vara, men det är extremt jobbigt att bara sitta och vänta på att den ska registreras av datorn igen. Har provat på olika datorer och det har varit likadant på alla.

Vad ska jag göra? Har 1.06 drivrutiner nyinstallerade och sådär.

/marm0t

Permalänk
Medlem
Skrivet av marm0t:

Lånar tråden lite, nu när du/ni är här.

Det är så att min Qpad 5K som jag köpte för ca ett år sedan på Webhallen har börjat krångla något otroligt. Den "försvinner" (man hör usb-ljudet) ur datorn i 10 sekunder lite då och då. Vet inte vad problemet kan vara, men det är extremt jobbigt att bara sitta och vänta på att den ska registreras av datorn igen. Har provat på olika datorer och det har varit likadant på alla.

Vad ska jag göra? Har 1.06 drivrutiner nyinstallerade och sådär.

/marm0t

Låter ju som om det är kabeln som är trasig, och därmed glappar när du rör på musen. Om du byter USB-port, kanske t.o.m. testar på annan dator, uppstår problemet fortf? (Om annan dator, installera inte drivrutinerna då).

Permalänk
Medlem
Skrivet av qpad:

En symbol bör dyka upp i aktivitetshanteraren längst ner i högra hörnet. Högerklicka på den så får du upp alternativ.

När du/ni ändå är här. Hittade inget om att uppdatera firmware själv, går det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av qpad:

En symbol bör dyka upp i aktivitetshanteraren längst ner i högra hörnet. Högerklicka på den så får du upp alternativ.

Nu funkar det! Tack!

Permalänk
Qpad

Hej Tozzi. Tyvärr går det inte att uppdatera firmware själv.

Permalänk
Qpad
Skrivet av SatellitPer:

Nu funkar det! Tack!

Skönt att det löste sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tozzi:

Låter ju som om det är kabeln som är trasig, och därmed glappar när du rör på musen. Om du byter USB-port, kanske t.o.m. testar på annan dator, uppstår problemet fortf? (Om annan dator, installera inte drivrutinerna då).

Alltså, det uppstår kanske en gång var tionde minut eller nåt, så jag har ingen aning om är kabeln. Har provat i alla mina olika USB-portar, samt annan dator. Samma problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av marm0t:

Alltså, det uppstår kanske en gång var tionde minut eller nåt, så jag har ingen aning om är kabeln. Har provat i alla mina olika USB-portar, samt annan dator. Samma problem.

Låter som ett garantiärende för mina öron då, eftersom man inte kan uppdatera firmware som qpad själva nämnde ovan.

Permalänk
Qpad
Skrivet av marm0t:

Alltså, det uppstår kanske en gång var tionde minut eller nåt, så jag har ingen aning om är kabeln. Har provat i alla mina olika USB-portar, samt annan dator. Samma problem.

Det är inte firmware. För mig låter det som att det är glapp i kabeln. Troligen precis i anslutningen till musen där det händer att det uppstår kabelbrott. Om du har garanti kvar så kan du reklamera till din butik.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tozzi:

Låter som ett garantiärende för mina öron då, eftersom man inte kan uppdatera firmware som qpad själva nämnde ovan.

Skrivet av qpad:

Det är inte firmware. För mig låter det som att det är glapp i kabeln. Troligen precis i anslutningen till musen där det händer att det uppstår kabelbrott. Om du har garanti kvar så kan du reklamera till din butik.

Okej, jag får väl bege mig till Webhallen och höra med dem. Tack!