Uppdaterade datorn- ljudet slutade fungera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Uppdaterade datorn- ljudet slutade fungera.

Hej när jag uppdatera min dator med windows 7 försvann ljudet. Det är ett kryss på högtalarsymbolen i högra hörnet. Det står "no audio output divice is installed". Tryckte på #apply this fix" men ljudet fungerar fortfarande inte. Har förstås googlat problemet men hittade ingen lösning. Har någon haft samma problem eller vet någon lösningen? Vore tacksam för svar, är desperat nu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011

Hämta drivrutiner är alltid en bra ide

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Jekean:

Hämta drivrutiner är alltid en bra ide

Har gjort det ändå fungerar det inte det står Nvidia high Deffination audio has a problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011

Kör du via grafikkortet eller via de färgade kontakterna i moderkortet?

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Jekean:

Kör du via grafikkortet eller via de färgade kontakterna i moderkortet?

Det har jag faktiskt ingen aning om på hur jag gör, är inte så kunnig med datorer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariefred
Registrerad
Jul 2011

använder du HDMI kabel eller dvi (den skruvar du fast)

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-GTX1080TI-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det kan också bero på att du har fler ljudkort i datorn, nvidia låter som det på grafikkortet och sen kan det ofta finnas ett på moderkortet och så kan du ha ett separat ljudkort, kolla var du anslutit kablarna, avaktivera det integrerade ljudet i bios om du inte använder det och installera alla saker du har "varningar" på i enhetshanteraren, sedan så får man välja ljudkort i win under uppspelningsenheter vid högtalarikonen i taskbaren på skrivbordet, sen ska det funka.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Sweetwater:

Det har jag faktiskt ingen aning om på hur jag gör, är inte så kunnig med datorer.

Vet du om du kopplat in någon ljudkabel eller inte? *

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av fermia:

använder du HDMI kabel eller dvi (den skruvar du fast)

Jag använder dvi, fast med en konventera till vga från datorn och dvi till skrämen, som sagt det funkade innan jag uppdaterade datorn.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du vet alltså fortfarande inte var du anslutit ditt ljudsystem, det är inte det som är felet då?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av mrqaffe:

Du vet alltså fortfarande inte var du anslutit ditt ljudsystem, det är inte det som är felet då?

^5

Mycket bra sammanfattning

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!