Köp av grafikkort samt en del andra frågor

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Köp av grafikkort samt en del andra frågor

Hej!

Efter lite googlande kom jag fram till att frågor publicerade här på sweclockers fått överlägset bäst respons så det kändes bäst att ställa några frågor här innan jag ger mig in på att göra datorn redo för Far Cry 3. Efter lite läsning tror jag mig veta vad som ni behöver se och jag ska försöka täcka all info här så att ni slipper fråga.

Här har ni exakt vad jag har : http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp...

I mina okunniga ögon verkar den vara rätt hyfsad sak med i5 och 8gb ram. Enligt sidor som http://www.systemrequirementslab.com/cyri bör den även prestera bra i spel om jag byter ut det absolut förfärliga grafikkortet. (Ny psu behövs nog i samma veva)

Stämmer detta och kan man generellt lita på den sidan?

---------------

Jag började i alla fall leta grafikkort och har ofta använt mig av denna sida :http://www.hwcompare.com/13303/geforce-gtx-660-vs-radeon-hd-7... Ni får gärna utvärdera hur pålitlig den är.

---------------

Nu är mina stora fråga till er,Vilka kort passar egentligen i denna burk? Går jag in på microshop så grymtar försäljaren efter att i 10s betraktat sidan ovan att jag "behöver något rätt litet i alla fall". Vad är det egentligen som avgör hur kortet passar? Som jag förstår det så borde min PCI Express x16 (Gen2.0) klara grafikkort med 3.0, stämmer det ? Sen så ser jag mycket snack om hur stort själva chassit är så öppnade helt enkelt burken för att kolla. Bilder kommer nedan. Jag tycker det verkar rätt rymligt runt grafikkortet, det är egentligen bara den svarta skidan som som fäster gpu:n i moderkortet som förbryllar mig. Kan alla kort fästas på detta sätt? Bakom kortet sticker det dessutom upp mindre saker ur moderkortet som mitt ögonmått tror skulle hamna under men väldigt tajt inpå ett eventuellt grafikkort med mer längd. Är detta något jag behöver oroa mig över?

Här är bilderna :

Hela datorn uppifrån(thumpnail för stor bild):

Dold text

Bilder runt grafikkortet,

Dold text

Närbild på svart skida:

Dold text

Överblick på området:

Dold text

Det ska tilläggas att nuvarande grafikkort är ca 15 cm långt.

---------------

Så lite om psu:n som finns i övre högra hörnet på första bilden. Spelar det någon roll vilken jag köper eller ska jag glida in på närmaste affär och plocka något det står 600W på för 600 sek?
--------------

Tillslut det roliga, någon som har tips på bra grafikkort som passar? Optimalt bör psu+gpu landa på ca 2000 men kan även sträcka mig mot 2500. Får jag något som duger till Far cry 3 för dom pengarna?

Jag tryckte på en annons här och fick upp detta: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p... Enligt sidan jag länkade till i början så är detta kort för 1400 t.o.m en aning bättre än det 600 kr dyrare GTX 660. Dock så verkar detta inte vara det det fulla kortet då det heter "GHOST" och jämför jag med asus version på inet (http://www.inet.se/produkt/5405110/asus-radeon-hd7850-1024mb-...) så verkar minnet vara långsammare i ghost verionen.
Vilket är mest prisvärt?

Om vi letar runt 2000kr så kan jag med en ghostverion få en 7870http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-pci-e/xfx-radeonhd78702gbghost/181416.7064/#tabs) Billigare än vad asus säljer sin 7850. Detta rör om det en hel del i mitt huvud...

Tack för er tid, klarar ni inte av alla frågor kan ni absolut välja att besvara bara en del. Jag är glad för allt som kan hjälpa mig spela far cry 3 med bra grafik för en vettig penning. Ge gärna exempel på vilka grafikinställningar på far cry som jag kan vänta mig med korten ni föreslår.

Bästa hälsningar
Warum

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Om jag uttryckte mig otydligt så kräver jag inte på något sätt något heltäckande svar. Om någon bara vet ifall något kort passar till datorn eller skillnaden på GHOST och Asus-korten så tar jag alla tips jag kan få. Ledsen om detta bryter mot regeln för "Bumping" men vill bara göra det tydligt att ingen behöver sätta sig ner och skriva en uppsatts likt den jag postat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

7870/7850 korten kommer passa.
Pci express 3.0 gör knappt någon skillnad.
Asus kortet ser mest overpricad ut då direct cu inte är särskilt bra det ska vara direct cu II isåfall. Det har dessutom lite minne så kör på ghost kortet helst 7870it i och med att 7850it bara har 1GB minne plus att 7870it presterar allmänt bättre.

Sorry om det blev lite rörigt jag är rätt trött

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Maj 2007

Du har konstaterat att grafikkortet är 15 cm. Ok, men mer intressant är hur mycket plats det finns i lådan. Mät hur mycket längre kort som får plats innan du börjar drömma vidare

Dom flesta korten verkar vara över 25 cm långa.. Det finns info om kortets längd på prisjakt och andra ställen... Huruvida det finns kort som dessutom har strömförsörjningen så den bygger på längden har jag ingen koll på...

Antec P280, Corsair AX760, Asus P8Z77-V, Asus HD7970-DC2T, Corsair Vengeance 8GB DDR3,
Samsung 840 250 (?) GB, WD Red 2TB, Creative X-Fi Titanium HD m.m.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Som man ser lite på bilden så finns det inget bakom kortet, så jag skulle nog få in ett 35cm kort om jag ville. Möjligtvis att ett väldigt brett kort skulle komma nära ramminnet som ni ser på bilden men längden kan jag inte se som ett problem.

Gigabyte vs Asus Gtx 660?
http://www.inet.se/produkt/5409664/gigabyte-geforce-gtx-660-2... http://www.inet.se/produkt/5405146/asus-geforce-gtx-660-2048m...