Permalänk
Medlem

3770K OC mot 5Ghz

Hej,

Jag har lite lösa planer på att testa min väg upp mot 5Ghz med min nya 3770K, övriga komponenter ser ni i min signatur nedan. Idag kör jag samtliga fläktar i datorn på low (2 st 120mm i fronten, 2 st 120mm i mellanväggen mot grafikkortet, 1 st 120mm bak och 2 st 120mm på 240mm radiatorn i toppen) och har klockat den till 4.5Ghz på 1.200 V. Denna setup fokuserar självklart mest på ljudnivån. Trots den väldigt tysta kylningssetupen och 4.5Ghz så ligger processorn stabilt på 74 grader efter 2 timmars stresstest i Prime95, idle ligger den på 31 grader.

Självklart beror mycket på tur med rätt batch osv, men rent generellt verkar det vara svårt att komma upp i 5Ghz med 3770. Om vi ponerar att jag har de bästa förutsättningarna jag kan ha med min nuvarande setup, dvs samtliga fläktar på high, fullt drag på H100, minusgrader vid testtillfället och öppet chassi. Är det rimligt att nå? Verkar som att många har hittat en stabil klock på 4.6 - 4.8Ghz med liknande setup, men det är just den sista biten som är svårast.

Notera att detta är inte tänkt som en 24/7 klock utan mer som ett tillfälle att se om det går att spränga sig in i 5Ghz-klubben.

Feedback, inställningar, tankar, tips & trix mottages gärna.

Permalänk
Avstängd

Du kommer få mata på ordentligt på vcoren, googla lite biosettings för ditt moderkort och kolla vad andra som kommit upp i 5 Ghz har använt sig av för inställningar, Kör med 1 minne då det kan underlätta en smula, Ang h100 tror jag den kommer gå i taket, försökte själv komma upp i 5 Ghz med min 3570k men kom inte högre än 4.9Ghz där h100 sattte stopp, Men nu verkar du ha hittat en fin cpu så du kanske inte behöver mata på lika mycket Vcore som jag fick göra. Tror absolut det är möjligt och kör du som du säger med minusgrader vid testtillfället kan du komma över 5Ghz.

Lycka till

edit. Ett tips kan vara att köra minnet i 1333Mhz för att uteslutat att det sätter stop för din överklock

Ska plocka bort min IHS och se om jag kan få H100 att komma imot kärnan med dom skruvarna jag har, Annars får jag nöjja mig med att byta Kylpasta mellan IHS och prossesorn idag och försöka fixa andra skruvar under dagen, Blev sugen på att komma över 5Ghz själv nu.