Netbooks på väg tillbaka i form av Chromebooks?

Permalänk
Medlem

Netbooks på väg tillbaka i form av Chromebooks?

Tjenare!

Såg en intressant artikel hos SweDroid:

http://www.swedroid.se/chromebook-skaran-vaxer-i-och-med-leno...

Skrivet av Swedroid:

Inledningsvis fanns det bara en enda Chromebook men nu har vi sett den här typen av mycket portabla och billiga datorer från tre tillverkare: Samsung, Acer och senast Lenovo. För de som vill ha ett lättanvänt och smidigt system och inte behöver utföra alltför avancerade uppgifter med sin dator kan Chromebooks passa som handen i handsken. Förhoppningsvis släpps den första Sverige-anpassade Chromebooken senare i år.

Känns som att datorer som "inte behöver utföra alltför avancerade uppgifter" kompromissar prestanda mot pris, på samma sätt som Netbooks gjorde i början?
"Man måste ju inte ha 4GB minne och en bra processor för att surfa"

Vad tror ni? Är jag helt fel ute och chromeOS faktiskt kan bli något? Dem finare datorerna verkar fungera yppterligt, men just denna typen?

Mvh

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk

Jag är väldigt sugen på en Chromebook som skoldator. Har en netbook nu (Asus 1215N) men den har dålig batteritid, seg hdd (stoppade in en ssd dock) och värdelöst tangentbord. Alla dessa egenskaper är viktiga för skolarbete och Chromebooks är tvärtom, kända för bra batteritid, snabb hdd och bra tangentbord. Så om de kommer till Sverige kommer jag att skaffa mig en.

(Och nu inväntar vi Sweclockers armé av haters som kommer att basha Chromebooks och netbookkonceptet i allmänhet).