H80 höga temps vid byte av kylpasta ( 95C )

Permalänk
Medlem

H80 höga temps vid byte av kylpasta ( 95C )

Hej, nu är det så att jag precis bytte kylpasta ifrån standard på min H80 och har lagt på ny med Arctic silver 5.
Tidigare var min idle temp 35-40C och load strax under 60-65.
Nu är den på 30-42 grader idle och går över 90 efter 20 sekunders Prime95 ( jag stänger av direkt ).

Processorn är som tidigare på 4.2 GHZ och borde inte göra något.

Datorn är i sign.

Hjälp snälla.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av blazyb:

Kolla så att fläkten sitter åtskruvat ordentligt på din cpu.

Skickades från m.sweclockers.com

H80 är vattenkylning så tog aldrig bort fläktarna eller radiatorn ur datorn, och skruvade sedan åt blocket igen rätt så hårt när pastan var bytt.

Permalänk
Medlem

Ah jag menade ifall om blocket sitter åtskruvat på din cpu, verkligen tight? Inget som är därimellan och stör?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Hur mycket kylpasta tog du?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

H80 är vattenkylning så tog aldrig bort fläktarna eller radiatorn ur datorn, och skruvade sedan åt blocket igen rätt så hårt när pastan var bytt.

Det vat nog det han menade.
Har du satt 4pin i rätt? Så den sitter i cpu fan på moderkortet? Och inte typ pwm?

Permalänk
Medlem
Skrivet av blazyb:

Ah jag menade ifall om blocket sitter åtskruvat på din cpu, verkligen tight? Inget som är därimellan och stör?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja den sitter åtskruvad hårt.

Skrivet av Ronja_ww:

Hur mycket kylpasta tog du?

Ett riskorn ungefär, läste nu att man kanske ska ha på mer.

Skrivet av Qwal:

Det vat nog det han menade.
Har du satt 4pin i rätt? Så den sitter i cpu fan på moderkortet? Och inte typ pwm?

Tog aldrig ut 4pin så den sitter i samma CPU_Fan som innan ( tog bara ut PWM ( standard ) fläktarna ur själva blocket )

Permalänk
Medlem

Kollat att du har kopplat in molexen till H80'n ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av robbanj:

Kollat att du har kopplat in molexen till H80'n ?

Yes

Permalänk
Medlem

Hittade felet.
Backplaten hade "lossnat" lite när jag avmonterade kylaren så den fick inte kontakt, men efter att ha fixat den funkar nu allt som det ska.

Får ca 50-55 grader nu och då är pastan helt ny så lär bli något bättre senare.

MVH