Hur tjänar man pengar som 14 åring?

Permalänk
Hedersmedlem

Jag delade ut reklam för SDR i sex år när jag gick på högstadiet och gymnasiet. Lönen var ju inte direkt jättehög, men jag tror att jag hade ett jämförelsevis välavlönat distrikt och det var trevligt med lite motion samtidigt. Just när det gäller detta vill jag dock påpeka att jag har för mig att kollektivavtalet för reklamutdelare innehöll någon form av bestämmelse om att ersättningen per timme vid normal arbetstakt inte fick understiga ett visst belopp. Den regeln kompletterade alltså de vanliga beräkningsreglerna som baserades på vikt, antal hushåll, antal trycksaker etc.

Permalänk
Skrivet av Kilroy:

Får du så jävla bra betalt för att göra småsaker hemma förstår jag inte varför du letar efter småjobb utanför hemmet...

Skrivet av Enduro:

Mitt råd är att passa på när du ska praoa sen och försöka komma till ett ställe där chansen är stor att du kan få jobba extra sen.

Då kan säkert McDonald's, Ica osv vara bra ställen att praoa på så att du får in en fot.

Skrivet av NerZ:

Själv sålde jag GT när jag var 12-13 år gammal. Man fick väl 150-200 kr på 2-3h beroende på hur många som köpte av den. Sen var ju dricksen man fick en bidragande orsak till att det blev dem summorna. Jag tror att jag hade 10% per såld tidning med/utan bilagan. Man kan säkert tjäna bättre på det om du är i ett mer tätbefolkat område vilket jag inte hade.

Skrivet av Grabben_83a:

Postsorterare med tanke på din ålder 14år så får du räkna med 45 - 50kr timmen. Och det är en bra lön då du ej behöver skatta för pengarna då du ej når över tror det är 8000:- på ett år om de inte höjt summan.

Skrivet av Alakai:

Är väl 16tusennågonting? Var det verkligen förra årtusendet som du sommarjobbade senast?

Skrivet av Grabben_83a:

Sommarjobbade för typ 16 - 12år sen.

Numera heltidsknegare. Men drygt 45 -50kr timmen om man är 14 - 15år är att räkna med.

Skrivet av Nightcrawl:

Körde SDR i tre månader när jag var arbetslös i väntan på annat för något år sedan. Tror jag räknade ut att min timlön var på runt 40-50kr/h. Det blev i alla fall några kronor extra per månad samt att jag fick motion på köpet. Det som sög mest var dock att min lägenhet var full av reklam i ett par dagar.

Det var kanske inte ett bra jobb, men det är betydligt bättre än att inte ha något alls (såvida man inte har sjysst a-kassa ). Nu är du ju dock 14 år och har skola på vardagarna och fullt upp på helgerna, så då går det ju bort.

Som folk tidigare har nämnt, hör efter om du kan hjälpa folk mot betalning. Här i Gävletrakten är jag övertygad om att folk börjar bli jävligt less på att skotta snö :).

Hej, får ursäkta att jag svarar lite sent, PRAO idén var väldigt bra tycker jag, jag bor ju som sagt i Örebro och kanske skulle pröva på multitech?, för då får jag ändå göra det jag gillar alltså inget tråkigt skit tråkigt, vad tycker ni

//SaP

Visa signatur

Nils-Julius

Permalänk
Medlem

Det är bra att man är driven, på och vill jobba redan i din ålder. Jag känner flera i min ålder (18) som är på tok för bortskämda med pengar och som inte orkar jobba. Dock är det ganska sjukt för mig att du får så mycket pengar från dina föräldrar hemma, tycker nog hellre att man ska lära sig att hjälpas åt hemma. Allt tråkigt i livet får man inte betalt för, men det måste göras ändå! Men du verkar ju ha sommarjobbat ihop en hel del, fortsätt med det och följ råden här i tråden. 50 kr i din ålder är ingen pisslön, det är helt okej om du frågar mig. Men fråga runt lite grannar och gamlingar du känner om dom vill ha hjälp med snöskottning, gräsklippning etc.

Visa signatur

Citera för svar!
Har jag hjälpt dig? Klicka på Gilla!
[Galleri]XBMC på Raspberry Pi [GUIDE] XBMC på Raspberry Pi
i7 930 @ 4GHz, 6950, Asus P6X58D-E, Corsair HX750W, 2st Corsair SSD 60 gb

Permalänk
Hedersmedlem

När jag sommarjobbade åt kommunen fick jag 20kr/h eller ca 3500kr innan skatt i månaden. Inte blev man rik, men det räckte till ett soundblaster, en cd-rom och ytterligare 16mb ram