kan inte boota windows 8??

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Jun 2003

kan inte boota windows 8??

Hej

Jag köpte windows 8 och valde att formatera hela min dator (c drive)

jag laddade hem iso filen
brände den på en skiva
bootade datornfrån skivan
installerade windows efter jag tagit bort min c: partition och formaterat och skapat en ny clean

installationen gick bra
men jag kan inte starta windows

varje gång jag startar och försöker boota från hårddisken får jag fram detta
https://dl.dropbox.com/u/12344784/20130131_111601.jpg

jag vet inte vad jag ska göra.

jag kan starta windows 8 om jag ställer in datorn att boota från skiva men när den säger att jag ska trycka på en tangent så låter jag den vara och då startar windows 8 upp.

men så kan jag ju inte ha det!!

vad ska jag göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2003

Kolla i BIOS hur prioritering av startenheter ser ut.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Jun 2003

det är rätt där, min SSD disk är prioriterat som nummer 1, har även prövat alla andra alternativ som nr 1.

det förklarar ändå inte varför det går att boota när jag har cd skivan i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2003
Skrivet av hjarterkung:

det är rätt där, min SSD disk är prioriterat som nummer 1, har även prövat alla andra alternativ som nr 1.

det förklarar ändå inte varför det går att boota när jag har cd skivan i

Testat ställa in default BIOS inställningar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Jun 2003

du menar, typå återställa bios?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2003

Ladda default inställningar och se om det hjälper. Eller så behöver du uppdatera BIOS. Vad är det för moderkort?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av hjarterkung:

...

varje gång jag startar och försöker boota från hårddisken får jag fram detta
https://dl.dropbox.com/u/12344784/20130131_111601.jpg

jag vet inte vad jag ska göra.

jag kan starta windows 8 om jag ställer in datorn att boota från skiva men när den säger att jag ska trycka på en tangent så låter jag den vara och då startar windows 8 upp.

men så kan jag ju inte ha det!!

vad ska jag göra?

Jag hade problem att slutföra installationen ordentligt från skiva också, slutade med att jag installerade från USB och då fungerade det klockrent. Ingen aning om varför, men jag fick tipset från något forum och det fungerade.

EDIT: Jag gissar på att det är startfiler som på något sätt fortfarande hänvisar till skivan, vilket gör att du läser in en del av de filerna, medan resten av systemet körs från SSDn när du startar med skivan i.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Jun 2003

suck, jag som formaterat allt frånd atorn där jag har cd brännaren

satans microsoft

ingen annan lösning??

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av hjarterkung:

suck, jag som formaterat allt frånd atorn där jag har cd brännaren

satans microsoft

ingen annan lösning??

När du väl är inne i Windows, kolla c:\boot.ini t.ex. om det står något annat än SSDn där. Annars kan man behöva in i registret och leta antagligen.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Jun 2003

löste sig till slut.
fick installera om två gånge roch plötsligt gick det... vet inte varför men nu kan jag boota som vanligt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av hjarterkung:

löste sig till slut.
fick installera om två gånge roch plötsligt gick det... vet inte varför men nu kan jag boota som vanligt.

Ja, det har varit sånt krångel för några som sagt, inklusive mig själv. Nåt som blir fel med sökvägar på nåt vänster. Men gött att det funkar!

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Apr 2011

Jag vet en möjlig lösning, boota från installationsskivan och välj att reparera, sedan välj kommandoprompten i menyn och kör detta >

bootsect.exe /nt60 SYS /force och sedan starta om.

ASRock 990FX Extreme9, AMD FX-Series FX-8350 4.0GHz, Kingston HyperX Fury Black DDR3 PC15000/1866MHz CL10 2x8GB, Corsair TX750 750W, Asus Radeon R7 360 OC HDMI DP 2xDVI 2GB, LG BH10LS30, BenQ M2700HD, Samsung HD204UI 32MB 2TB, Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 64MB 1TB, Seagate Barracuda ST3000DM001 64MB 3TB, Seagate ST3320833AS 320GB, OCZ Agility2 40GB, Yamaha RX-V365, Corsair Vengeance K90, Steelseries Rival, Bitfenix Colossus, Zalman CNPS9700 LED. Adata USB DashDrive Classic C008 16GB, LG G4 H815, Linksys WRT1900ACS V2, Google Chromecast 2nd Gen