Permalänk
Medlem

Asus AI Suite 2 (Konstiga varningar)

Datorn i min signatur ger konstiga mätningar i Asus AI Suite 2, vad kan orsaken vara eller är programmet bara dålig på att mäta värdena?

Jag har klockat min i5 3570k till 4.1 Ghz med offset + 0.05 samt stängt av EPU.

Här är varningarna:

[02-01-2013 at 06:01 am] +3.3V 4,064 Abnormal
[02-01-2013 at 06:01 am] +3.3V 3,328 Normal
[02-01-2013 at 07:23 am] +5V 0,000 Abnormal
[02-01-2013 at 07:23 am] +5V 5,080 Normal
[02-01-2013 at 08:10 pm] +3.3V 4,080 Abnormal
[02-01-2013 at 08:10 pm] +3.3V 3,344 Normal
[02-02-2013 at 10:25 am] MotherBoard 99,0 Abnormal
[02-02-2013 at 10:25 am] MotherBoard 29,0 Normal
[02-02-2013 at 12:13 pm] +12V 0,000 Abnormal
[02-02-2013 at 12:13 pm] +12V 12,000 Normal
[02-02-2013 at 12:34 pm] MotherBoard 127,0 Abnormal
[02-02-2013 at 12:34 pm] MotherBoard 28,0 Normal
[02-02-2013 at 01:00 pm] CPU -63,0 Abnormal
[02-02-2013 at 01:00 pm] CPU 27,0 Normal

Bör jag öka offset volten lite till eller är det bara AI Suite som bökar oavsett? Körde prime95 full torture i en timme utan problem i förrgår med stabila resultat och låga temperaturer under full load.

Bör nämna att jag också ändrade CPU Current Capability ifrån 100% till 130%.

Permalänk
Medlem

Jag prövar med offset +0.10 nu. 0.05 kanske var lite för lite spänning för 41x multiplier. Kan leverera en skärmdump när jag kört prime95 i en timme.

Permalänk
Medlem

Efter att ha googlat runt på vad orsakerna till de konstiga avläsningarna skulle ha kunnat vara, så verkar det tyda mot att det är AI Suite 2 som får felaktiga värden när man samtidigt kör andra sensorprogram, vilket jag har gjort när meddelandena uppstod.

Här är resultaten av x 41 multiplier med offset volt + 0.10