Återställning av bios tar inte bort överklockningen.

Permalänk
Medlem

Återställning av bios tar inte bort överklockningen.

Hejsan. Klockade igår min processor till 4,3 Ghz. Har kört Prime95 och diverse andra program och systemet var helt stabilt med en temp på runt 50 grader i load. Men nu när jag startar datorn så startar den om sig ett par gånger och sedan kommer det upp att överklockningen inte kunde startas. Tryck f1 för att ändra inställningar. Jag har återställt allt i Bios både manuellt samt tagit bort batteriet och även flyttat "jumpern" Men lik förbannat så visar processorn fortfarande 4,3 ghz. Någon som har tips om hur fasen jag ska göra för att återställa den till 3,3 igen?

Mvh

Permalänk
Medlem

kanske finns någon autoklock knapp fysiskt på moderkortet någon stans?

annars kan du väl prova att återställa bios helt till fabriksskick

Permalänk
Medlem

Stängde av det dem kallar Gpu boost switch.
Tagit bort batteriet 20 sekunder.
Flyttat Jumpern i 20 sekunder.
I bios är alla inställningar som det var från början. Även kört default settings i Bios.
Fortfarande 4,3 Ghz

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av IntelCorei5:

Stängde av det dem kallar Gpu boost switch.
Tagit bort batteriet 20 sekunder.
Flyttat Jumpern i 20 sekunder.
I bios är alla inställningar som det var från början. Även kört default settings i Bios.
Fortfarande 4,3 Ghz

Mvh

Är allt överklockat inne i bios eller har du något överklocknings program installerat?

Permalänk
Medlem

Det är enbart klockat via bios.
Jag installerade igår även Intel extreme tuning utility.
Där har jag dock inte ändrat något alls.

Skrivet av carlosxbox82:

Är allt överklockat inne i bios eller har du något överklocknings program installerat?

Permalänk
Medlem

Funderade också på om nån slags mjukvara i Windows var använd för att överklocka med.
Sådana är ett otyg och ska inte användas!

Permalänk
Medlem

Vad säger den för hastighet i bios?

Permalänk
Medlem

Testa att ta ut batteriet igen och vänta längre. Brukar ju räcka med 20 sek men kanske ditt moderkorts bios minne drar lite ström:

http://www.wikihow.com/Reset-Your-BIOS

Permalänk
Medlem

Jag testade igen att ta bort batteriet. Reset default i bios. Flytta jumper. Nu verkar det vara "back to normal"
Är det gpu boost som ger det där extra nu?
Visar bilder i Idle samt load.