Vilket är det mest processorkrävande spelet?

Permalänk
Medlem

Vilket är det mest processorkrävande spelet?

Hej, jag är ganska intresserad av att veta vad ni tror är det mest CPU-krävande spelet som gjorts.
Jag undrar lite detta då det är sådant fokus på grafikdelen i spel, vore lite roligt att diskutera processorarbetet som sker i spelen och hur mycket processorkraft man kan klara av att tillföra i ett spel. Då jag anser att fokuset ligger till för stor del på grafiken och för lite på fysik.

Min spontana gissning tror på att det kan vara Dwarf Fortress. Det fick min laptop att lida mycket mer än Sim City 3 med 5-10gb mods.

Permalänk
Medlem

GTA 4 fullständigt käkar processor.

Permalänk

FSX, 100%

Permalänk
Medlem

Flygsimulatorer

Permalänk
Medlem

FSX verkar vara ganska "tungt"!

Permalänk
Medlem

Minecraft ligger säker långt upp i listan, extremt o-optimerat spel. Sedan finns det väll Planetside 2 som tar mycket CPU, vet inte om de har optimerat sedan det släpptes.

Annars så kan jag inte tänka så många utom Crysis 3. (Förutom alla simulatorer.)

Permalänk
Medlem

Everquest2. Det spelet har en motor optimerat för en kärna med massor av ghz. Jag gjorde själv ett test där jag lirade på en cpu, med alla kärnor avstängda förutom en, på 2 ghz till och med 3 ghz. Det var nästan en linjärskalning Sen får man kalla motorn vad man vill men när den skapades så hade de nog räknat med en sån utveckling av cpu:n där enbart ghz talet skulle stiga. Och så blev det ju då inte

Permalänk
Medlem

Anledningen till att jag nämnde spelet Dward Fortress är för att det verkar ha extremt många beräkningar att göra ständigt. Har man 400+ dvärgar på en stor karta så blir det extremt mycket att hålla reda på, det tillsammans med allt som sker i världen ständigt samt dvärgarnas rutt. Det går bra de första veckorna man spelar det sen blir det bara mer och mer att hålla reda på. Historia och krossreferenser, humör, relationer, temperaturer, boskap och så vidare. Men jag kan tänka mig att spel som FSX har många mycket mer krävande beräkningar, men samtidigt bättre optimering och flödesdiagram. Men Dwarf Fortress är så dåligt optimerat eller kräver så många beräkningar på en gång att det får allt att krascha.

Ska titta närmare på Everquest 2, verkar intressant det du berättar, ska läsa om spelet.

Planetside 2 spelar jag redan, och jag förstår absolut vad du menar med att det är CPU krävande.

Permalänk
Medlem

Röstar på Flight Simulator X. Har för mig att jag läst att det inte finns någon "vanlig" dator idag som klarar att köra FSX på absolut högsta inställningar utan att det laggar.

Permalänk
Medlem

Skyrim käkar rätt mycket CPU när man har moddat lite. Min 2500k på 4.2 ghz sackade ihop rejält när moddarna vart testkördes. Går finfint i 4.5 dock

SWTOR har en katastrofalt optimerad motor den också.

Permalänk

Jag är nästan övertygad om att Shogun 2 i stora meleefights är det mest processorkrävande spelet ifall man kör Unit Detail på Ultra.

Permalänk
Medlem

Något MMO i mass pvp, GW2, Aion eller TERA

Permalänk
Medlem

Jag uppdaterar tråden lite då jag ska försöka clocka lite högre utan att köra orealistiska tester utan vara spel. Vilket spel idag käkar CPU? Gärna om det finns med AVX. Prime 95 kommer man ju inte ens i närheten av och CB20 ligger oxå cirka 30w högre än vad jag får i typ senaste MW spelet.

Permalänk
Medlem

Battlefield V utan tvekan, det använder sig även av AVX vilket ökar belastning på CPU mer än alla andra spel jag testat och känner till.

stavfel
Permalänk
Medlem

Schack. Finns ju en orsak till att superdatorer får brottas med schackpjäser.

Permalänk
Medlem

Skyrim/FO4

ett par 4k+ grafikmoddar och nån shader å du ligger och tuggar på max cpu med alla kärnor på nolltid <30fps.

men de ser jäkligt bra ut även om de e ospelbart.

Permalänk
Medlem

Hur är det med Cold War?