Välja specialisering inom IT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nynäshamn
Registrerad
Jul 2004

Välja specialisering inom IT

Tjena,
Jag vet att det finns många här på forumet som sitter på spetskompetens inom IT-yrkena. Jag skulle vilja höra vad ni tycker om just er specialitet och hur det är att jobba med denna.

Jag sitter själv i sitsen att min arbetsgivare erbjuder mig att gå något "utbildningspaket" eller liknande där jag då ska specialisera mig inom något ämne. Problemet är jag själv inte riktigt vet inom vad. Jag har tidigare jobbat på ett "service center" men drift, support och utvecklingsprojekt, detta har gjort att jag har blivit ganska bred och fått prova på lite allt möjligt. Gick innan det en yrkesutbildning där jag läste lite av varje bl.a. Cisco CCNA, Windows Server och lite Linux.

Så det vore trevligt om ni som är specialister inom något ämne och/eller sitter på massvis med cert kan berätta lite om varför ni valde just ert ämne och hur det är att arbeta med det. Det kanske kan hjälpa mig i mitt val lite grann iaf

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

Jag tycker att du borde välja din inriktning beroende på två saker egentligen.
Den första faktorn är vilket område du jobbar med idag. Jag vill tro att man bör välja något som inte är allt för långt ifrån sin nuvarande specialisering. Detta eftersom det då blir enklare att hitta roller där man får användning av all sin kompetens.
Sen ska du givetviss välja något du tycker är hyffsat kul. Eller, åtmistone något som du inte lessnar på allt för fort.

Personligen så inriktar jag mig på Windows Server Infrastrukturer, som specialisttekniker. Mina spetskompetenser består av Exchange Server och Powershell. Jag är dock väldigt tidig i min karriär.