Speldagbok: Diablo 3 Witch Doctor - Hardcore

Permalänk
Hedersmedlem

Speldagbok: Diablo 3 Witch Doctor - Hardcore

OBS! Detta var tidigare en tråd om en Barbarian, men efter ett fatalt misslyckande pga lagspike så gjordes tråden om.

Efter en tids frånvaro är det (efter vissa påtryckningar) alltså dags för en ny dokumentation av en hardcore-karaktär. Denna gången är det Diablo 3 som står i fokus! På grund av viss oerfarenhet av Diablo 3 HC så kan jag inte garantera att karaktären blir jättelånglivad, men jag skall göra mitt bästa, såklart.

Mål: Besegra spelet på hardcore-mode
Hardcore mode vet nog de flesta vad det är; Ett liv. Dör man, är allting förlorat för alltid.

Regler:

Valfri MP
Endast självhittade items, alltså inget AH.
Hardcore
Endast ensam

Tidigare meriter:

Diablo 2
Lightning-paladin: lvl 76, A1 Hell, Baneman: random Clan
Frost-paladin: lvl 70, A1 Hell, Baneman: Corpsefire
DS-Barbarian: lvl 81, A3 Hell, Baneman: Doom Eater

Diablo 3

Inga hardcore, softcore barbarian plvl 50

Anyways, here goes;

Introduktion, taktik;

Witch doktor känns som ett säkert val. Med en armé av pets och väldigt starka defensiva passives (Spirit Vessel) så ska levlingen gå relativt smärtfritt, är tanken. Huruvida jag tänker spela med sköld eller inte är ännu inte bestämt, men troligen så behövs inte det. "Hardcore är inte en sprint, det är ett maraton" är fortfarande mottot, och därför får det ta den tid det tar.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Leifson-2871/hero/25316809
Här kan man kolla all min gear etc.

Har ni någon feedback eller kommentar angående något, så skrik till! Under tidigare loggar har hjälpsamma kunniga människor hjälpt mig med mycket, som gjorde att jag kom så långt som jag gjorde.

And so it begins.. Redan smygstartat lite.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Medlem

Denna tråd ska följas! Riktigt kul projekt! Lycka till!

Permalänk
Medlem

Lycka till och vi ber för att du ska slippa lagspikes!

Permalänk
Medlem

Sluta få mig att vilja spela diablo igen!

Visa signatur

Primär: R9 3900X | ASUS X570-F Gaming | NH-D15 | 64GB@3200MHz | RTX 3080 10GB | Seasonic 850W | Fractal Define R6 |
Gamla bettan: i5 750@3.8GHz | 8GB | HD5770 | Corsair VS 550W | FD R2 |

Permalänk
Medlem

kämpa väl med Doktorn!

Permalänk
Hedersmedlem

Dag 1

Ledig från jobbet idag, så blev en riktig långsession för att få igång den nya karaktären. Ännu en gång gick normal väldigt smärtfritt, känns endast som transportsträcka till det riktiga spelet börjar. Höll dock på att klanta till det rejält i A3 på grund av nonchalans. Jag underskattade Fallen Maniacs i Keepet, vilket höll på att resultera i en pinsam död. Den gamla invanda panikpotionen räddade mig dock den gången. Efter det tog jag det lite seriösare, och kunde fälla Diablo relativt smidigt. Kör med WD-offhand för att få damage, men lär gå över till sköld så småningom.

I nightmare blev det att ta det lite försiktigare, även om det egentligen inte var någon fara på taket än. Allt eftersom att man gick upp i level så började det trilla in fler och fler intressanta spells, som gör mig starkare framförallt defensivt. Satsar i vanligt ordning hårt på vitality. När dagen nästan var över tog jag även beslutet att gå över från offhand till sköld. Tappade en del damage (typ 10% DPS), men sköld är väldigt trevligt. Varje gång jag besöker staden så håller jag noga utkik i alla de olika affärerna, då man ofta kan hitta väldigt intressant gear där. Framförallt ringar och amuletter kan bli riktigt grymma. Även crafting används frekvent, och snart slår jag i taket för vad min jeweler kan hantera - Radiant gems. För att komma högre behöver jag böcker från hell, och dit är det ju en stund, tyvärr.

Dagen slutade i Bastion's Keep efter att ha sänkt Belial enkelt. Framåt ligger Act - den absolut roligaste akten.

Total speltid hittils: 10 hrs 3 min

DoktorLeffe efter dag 1. Snygg hjälm, va?

Skills och stats. Kör summonerstyle för att ha mycket skräp framför mig som tar skadan åt mig.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Medlem

Kul! Keep up the good work
Skall bli roligt att följa ...

Visa signatur

Nothing to see here, move along ...

Permalänk
Hedersmedlem

Dag 2

Ännu en lång spelsession idag, som var betydligt intressantare än gårdagens, och bjuder på en hel del trevligheter. Akt 3 rullade på fint, och på Ghom i Keep Larder stöttes en trevlig sak på, legendary ring! Dessvärre inget att faktiskt använda, men ändå.

Tyvärr inga hardcorestats på den, men trevligt med legendary!

Inte heller akt 4 kunde ställa till med några problem, även om man har mycket stor respekt för onda Mallet Lords, ett elitepack med sådana kan i princip oneshotta mig. Tillslut faller Diablo, och det är nu det spännande börjar: Hell.

Direkt när man går in i Hell märker man skillnaden på mobsen - här är det fullt fokus som gäller. I början är ju allting väldigt lätt, men det dröjer inte länge innan de krångliga elitepacksen börjar sätta käppar i mina hjul. Mina zombie dogs + Gargantuan tankar fortfarande bra, men framförallt hundskrällena dör som flugor mot allt lite farligare. Gargantuanen (som jag kallar Bamse) slår dock hårdare än vad jag gör, och bidrar mycket till mitt crew. Mot slutet av A1 börjar det bli riktigt tufft, och här har jag läst att många kört fast och dött. Med hjärtat i halsgropen konstant närmar jag mig sakta men säkert The Butcher. Bygger om skillbuilden för att maximera singeltarget-DPSen, man vill ju inte åka dit på att ha för låg DPS och dö i elden.

Visade sig att jag hade oroat mig i onödan, down he went! Trots tabbe där jag blev hookad och bankad på så var det egentligen ingen fara, Spirit Walk räddade mig den gången. i A2 blev mobsen av någon lustig anledning lättare igen. Kanske har med att göra att jag kunde crafta en hel del feta items som ökade framförallt skadan väldigt mycket. Ungefär här dumpade jag även skölden och gick tillbaka till offhand. Den extra skadan lockade för mycket, samt att jag hittade en väldigt bra sådan. Kan också börja dunka i Flawless squares i mina items nu med, vilket definitivt bidrar.

Questar mig igenom akten, och är nu halvvägs igenom questen med Zoltan Kulle, och där var det tid att sätta punkt för dagen.

Total tid spelad hittils: 17 hrs 15 min

Skills & Stats dag 2. Vitaliten ger mig hela 29480 HP!

Vapen & Offhand för stunden, märks det vilka två stats som prioriteras?

DoktorLeffe efter dag 2.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Medlem

Yay, rolig läsning (som vanligt), var synd på ringen.
Keep on running (fast sakta då)!

Permalänk
Hedersmedlem

Dag 3

Idag var dagen D, dagen då jag skulle dra level 60. Hade mycket tid på mig, och mycket spelande blev det! Akt 2 var fortsatt relativt lätt, och snart var det dags för Belial. Han skrämde mig ett par gånger genom att slå ruskigt hårt i fas 3, men han gick ner utan problem iallafall.

I akt 3 blev saker snabbt jobbigare. Här börjar jag märka att mina Zombie Dogs inte längre är speciellt starka, och jag får ofta summona fram dem igen, mer eller mindre under/efter varje elitpack. De duger fortfarande som köttvägg dock, så de får hänga kvar ett tag till. I keep level 2 stöter jag på de ökända Fallen Maniacsen igen, och dessa hyser jag enorm respekt för, minsta misstaget här och jag hamnar i himmelen. Det visar sig att jag oroat mig lite i onödan, Zombie Dogsen och Bamse (Gargantuan) tankar dem enkelt. Snart senare befinner jag mig i Fields of Slaughter, en farlig zon full med onda mobs. Är egentligen mest rädd för Herald of Pestilence's, men det är inte dem som ska visa sig vara de jobbigaste. Stöter nämligen på ett elit-pack med Demonic Tremors, eller som jag kallar dem; Lökar. (pga hur de ser ut när de kurar ihop sig). De har den smått skitdryga kombinationen Horde, Fast, Jailer, och de slår skithårt. Efter en kort uppgörelse med dem bestämde jag att det var dags att fly, och därmed blev de det första packet jag skippade.

Senare i Arreat Crater dingade jag lvl 59, och kände att nu börjar det bli ruskigt farligt. Rädslan för att misslyckas totalt och dö på 59 tog över, och därför gick jag tillbaks till Keep Depths 2 där jag tänkt grinda sista leveln. Mobsen faller, xpn rullar in, och så;

Ding! Väldans trevligt när folk ur friendslisten bemödade sig med ett grattis.

Att levla 60 var egentligen mer symboliskt, för några vidare uppgraderingar gearmässigt innebar det inte. Har nog inte ångrat mitt selffound only mer tidigare. Stärkt av att iallafall ha klarat 60 så återvände jag ner i djupet. Inget värt att nämnas skedde, förrän på Azmodan. Jag underskattade hans eldklot, som träffade mig och gjorde galen skada, så illa att Spirit Vessel aktiverades. Det innebär alltså att om jag inte hade haft den, hade DoktorLeffe varit slut. Phew!

Precis i början av A4 hittade jag ett nytt blått vapen som nästan dubblade min DPS, vilket gjorde hela A4 till faceroll. Det tog inte lång tid innan Diablo gick ner.

Dags för Inferno då alltså, och det kändes jäkligt bra. Nu finns ju faktiskt potentialen att hitta riktigt trevliga items, och nu i 1.0.7 infördes ju även en rad intressanta craftables. Bara jag hittar recepten så kan de nog ge mig enorma upgrades. Att crafta ilvl62-items visar sig vara en dyr historia. Utan AH har man ganska skakig ekonomi, och 30.000 gold per craft är en summa jag dessvärre inte kan lägga så ofta, så förlitar mig på drops istället.

Akt 1 är ju alltid ganska enkel, främst på grund av avsaknaden på jävliga mobs. Den flyter därför på väldigt bra, men utan några riktigt intressanta drops. Min damage ökar betydligt dock, många bäckar små. Bytte ut min hjälm mot en med bättre stats men utan socket, att levla paragon får vänta. Snart går Butcher ner, men han kommer att få se mycket mer av mig, då jag tänkt farma honom ett större antal gånger innan jag vågar gå vidare!

Glöm inte att ni, tack vare D3:s onlinetvång, kan checka hela min gear och andra trevliga detaljer här.

Total speltid hittils: 27h 8min

Skills & Stats dag 3. Zombie Dogs dög inte längre. Ganska fet DPS ändå?

DoktorLeffe dag 3, med ormen i högsta hugg.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Medlem

Sett fram emot det här sen D2-dagboken, nice.

Permalänk
Medlem

Tack för läsningen såhär på natten och grattis till 60. Lycka till med inferno Håll oss uppdaterade!

Permalänk
Medlem

Grattis!

Permalänk
Hedersmedlem

Dag 4

Börjar dagen med att köra ett par Butcher-runs, men det blir snabbt långtråkigt och ger inga vidare upgrades. Vad det däremot gav var 2 intressanta recept; Archon Gauntlets of Vitality, samt Archon Spaulders of Intelligence. Väldig flyt, och efter ett par försök med dessa så fixck jag ett par fina upgrades, och dessutom något vettigt att lägga mina pengar på.

Därmed var det dags för progress. Akt 2 stod på schemat, och det är ju den tråkigaste och jävligaste av alla akterna, så lite vemod fanns. Början går utan problem, men ungefär vid Zoltan Kulle-questen börjar mobsen bli väldigt våldsamma, med flera tillfällen då kanterna på skärmen blir oroväckande röda, och witch doctorns korta liv flashar förbi ögonen. Jag tar du beslutet att ge upp progressen och gå tillbaka till The Butcher. Ett mentalt nederlag, helt klart, men det kändes ändå som rätt sak att göra. Ett par runs senare har jag faktiskt hittat en och annan mindre upgrade, och dessutom ett tredje intressant recept; Razorspikes of Vitality, alltså bracers. Tackar min lyckliga stjärna och craftar snart även fram ett par hyfsade sådana. Tur att man har en stor hög med mats, hehe.

Tillbaks på progress igen, och nu känns det något bättre, även om jag fortfarande får vara väldigt vaksam, och svepa en hel del potions. Nåja, till sist var jag iallafall vid gamle Belial igen, och han visade sig vara ruskigt våldsam. Bomberna trodde inte jag skulle vara så farliga, men klantade mig på en som sprängdes på 30k dmg, inte helt trevligt med 37k hp-pool.. De dubbelfattade slagen visade sig göra ungefär samma, så nu var det på allvar, helt klart. Som tur var lyckades Spirit Walk och potions rädda dagen ännu en gång, efter att ha varit lite för nära döden.

Missade Belial killshot, så här är en bild där jag dödar demoner i A3 istället.

Tidigt i A3 mötte jag ett elitpack hundar, som normalt sett inte är så farliga. Dessa var bland annat molten och waller, vilket skapade en intressant och obekväm situation. De wallade in mig i ett hörn, och fångade mig. Mitt svar på detta blev att bomba väggen, vilket gjorde damage på dem. Detta verkade vara en bra idé tills de dog, då jag stod inmurad precis brevid Molten-explosionerna. De small, fast jag tyckte inte att mitt HP gick ner så mycket. Då ser jag en viss debuff...:

Denna debuffen innebär att jag, utan den passiven, nu skulle ha varit död. Den gör nytta, minst sagt!!

Snart därefter var det dags för ding, något som också var tvunget att hamna på bild, varje plvl är en achievement i sig för mig;

5 klara, 95 kvar.. hehehe

Och med det fina avslutet så var dag 4 till ända. Imorgon blir det att påbörja A3 och sedan farma en hel del.

Total speltid hittils: 33 hrs 2min

DoktorLeffe dag 4 & Stats (45601 HP!). Inga förändringar i skills.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Medlem

Spirit Vessel for Life!
Hur funkar Bamse på de här nivåerna?

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Ludenben:

Spirit Vessel for Life!
Hur funkar Bamse på de här nivåerna?

Skitdåligt, dessvärre. Han dör för minsta lilla mot elitpacks, men han behövs ändå för att hålla undan dem så mycket det går.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Hedersmedlem

Dag 5

Det kändes bra, så fortsatte att progressa A3. Planen var att slutföra den, och sedan grinda in i oändligheten, typ. Var skräckslagen genom hela Keep, fallen maniacs har ställt till det förr, men det gick förvånansvärt smärtfritt. I Arreat Crater stötte jag på ett elitpacks med Colossal Golgors, och de brukar vara rätt jobbiga, även dessa. Körde min sedvanliga kiting-strategi, och började gå lågt. Spirit Walkade då åt helvete åt fel håll in i fler mobs, och sedan gick det fort, och ja..

Hit men inte längre

Sammanfattningsvis måste jag konstatera att det inte alls var lika intressant att spela HC och skriva dagbok i Diablo 3 som i 2an. Detta blir nog dessvärre min sista dagbok på ett tag, tills motivationen återvänder. Tack för att ni läste och följde!

DoktorLeffe, final stats.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Medlem

Tråkigt med din död, RIP!
Intressant läsning och hoppas motivationen till en ny dagbok kommer snart då det är välskrivet och intressant läsning

Visa signatur

| Asus M4A78-E | Phenom2 X4 940 @ 3,4Ghz | Corsair 8GB (4x2GB) XMS-2 8500C5 | HD6950 2GB | 640GB HDD |

Permalänk
Medlem

RIP DoktorLeffe!

Permalänk
Medlem

Noes!

Jag passar på att önska att motivationen återvänder för D2/3 HC och att vi får en ny tråd att följa.

Permalänk
Medlem

Det mest tragiska här måste väl vara att du faktiskt dog av en fälla (Demon mine) och inte mobs.
Fast har själv förlorat en HC Barb i Inferno till corpseworms efter att såna där tjockisar i A1 som exploderar

Om du tittar på nytt projekt i framtiden för en HC dagbok så ta dig en titt på POE!

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Medlem

RIP doktorleffe, själv förlorade jag en ~50 barb igår. "diablo 3 svarar inte"

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Tråkigt att det tog slut, men "skönt" att det hände pga att du gjorde ett misstag och inte problem med spelet!