Permalänk
Medlem

Behöver tips för kylning!

Tjenare..
Alltså.. Vad är nu mest effektivt och tystast? Om jag skulle köpa tex Corsair H80i vs Noctua NH-D14 i ett R4 chasi.
Alltså kan inte alls mycket inom detta område.. Vill för det mesta ha någonting som först o främst kyler processorn men om man sedan vill kyla ner hela systemet vad borde man köra med då? Kan tänka mig lägga 500-800kr på kylning. Kommer troligen överklocka om ett bra tag men inte för tillfället. Och om man kör ett system oklockad i R4 chasi utan extra fläktar, kommer det bli varmt då eller gäller det bara vid OC?
Tack.

Permalänk
Moderator

jag har en H100i och det är som är bra med vattenkylning att den dumpar den varma värmen utanför chassi istället för luftkylning som gör det i chassit.

Permalänk
Medlem

Jag har en Dark Rock Advanced som kyler min 3570k. 65 grader som max under belastning (klockad till 4GHz). Att lägga ut mer tycker jag är lite onödigt.

Permalänk
Medlem

Okej, tackar för era snabba svar men har inte direkt kommit fram till något än..
Grejen är den att vissa påstår att om vattenkylningen bara presterar bättre om det är rejäla grejer.. Så vet inte om jag får betala mer än vad jag får utav det om jag kör ett vattensystem som tex H80. I jämfört om jag hade kört med en noctua fläkt.

Permalänk
Medlem

Kör med en h80 nu och är riktigt nöjd

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Som nämnts ovan det som e bra med vattenkylning är att man oftast kan få lite bättre temperaturer än med traditionella torn/luft kylare, men också att vatten avleder värmen effektivare och att man ofta kan köra betydligt tystare fläktar på radiator med vattenkylning och få ut samma effekt som med en luft kylare.

Personligen har dom slutna vattenkylnings systemen blivit såpass bra nu och genom arbetade att jag ser ingen anledning att inte köpa de.

Ska man dock inte överklocka eller bara överklocka lite kan du klara dig med en betydligt enklare kyla såsom cooler master hyper 212 evo.

Personligen har jag ägt h50/h60/h70/H80 samt H100I så har du några frågor kring vattenkylare bara ställa dom.