Windows, PHP och com_dotnet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
DF0
Registrerad
Mar 2007

Windows, PHP och com_dotnet.

Efter att ha nyinstallerat Win 2008 (historian finns här), var jag självklart tvungen att installera PHP igen. Men denna gång vill det inte funka lika bra som tidigare, och en s.k. extension, php_com_dotnet.dll, vill tydligen inte fungera/ladda alls. Efter att i timmar ha försökt få det att fungera avinstallerade jag PHP och installerade det igen på nytt, och nu finns inte ens dll-filen längre, och jag kan varken hitta filen eller någon nedladdning för den.

Någon som kan sprida ljus över detta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av esselte:

Efter att ha nyinstallerat Win 2008 (historian finns här), var jag självklart tvungen att installera PHP igen. Men denna gång vill det inte funka lika bra som tidigare, och en s.k. extension, php_com_dotnet.dll, vill tydligen inte fungera/ladda alls. Efter att i timmar ha försökt få det att fungera avinstallerade jag PHP och installerade det igen på nytt, och nu finns inte ens dll-filen längre, och jag kan varken hitta filen eller någon nedladdning för den.

Någon som kan sprida ljus över detta?

När det saknas en .dll fil kan man ofta hämta den direkt från http://www.dll-files.com/.

Annars är ju ett alternativ istället för att installera php, apache osv. separat, installera allt direkt i med hjälp av t.ex Xampp eller Wampserver. Med tanke på att du kör Windows på din server verkar du ju inte bry dig om prestanda ändå

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
DF0
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Suero:

När det saknas en .dll fil kan man ofta hämta den direkt från http://www.dll-files.com/.

Såg det stället men det verkade suspekt, ville hitta nåt officiellt.

Skrivet av Suero:

Annars är ju ett alternativ istället för att installera php, apache osv. separat, installera allt direkt i med hjälp av t.ex Xampp eller Wampserver. Med tanke på att du kör Windows på din server verkar du ju inte bry dig om prestanda ändå

Första installationen gjorde jag med MS WPI, och det funkade ju inte genom det heller. Ska undersöka vad det du nämnde är för något.

Hade jag vart ute efter grym prestanda hade jag inte kört med Pentium III.

Edit: Installerade Wampserver och visst fungerar php nu, men det genom apache och inte genom IIS. Hmm.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Okt 2007

Nu var det ett bra tag sedan jag pillade med PHP på en Windowsplattform, men jag kollade lite snabbt och filen du söker finns ju i paketet som laddas hem här -> http://windows.php.net/download/#php-5.4

- none -