Mitt Left 4 Dead 2 laggar när den inte borde göra det

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

Mitt Left 4 Dead 2 laggar när den inte borde göra det

Hej!

Jag köpte en ny dator för 2 månader sedan. Datorn klarade av left 4 dead 2 galant i början, som väntat, men har nu börjat lagga. Jag installerade om steam och sedan spelet. Jag har även fixat alla windows, gtx och left 4 dead 2 updates. Så att jag vet verkligen itnev ad problemet är.

När jag även sätter min resolution till 1920:1080 så går den automatiskt över till 1600:900 (tror jag att det var).

Mina specifikationer:
i5 3570K
gtx 670 oc 2gb
16 gb ram

Edit: Jag har tre skärmar (alla klarar av 1900:1080) och har det aktiverat på eyefinity. Dock så vill jag köra left 4 dead 2 på 1900:1080, fast jag vill inte behöva aktivera/avaktivera eyefinity varje gång jag ska byta spel.
Jag har itne överklockat mitt grafikkort.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2012

Stäng av SLI i spelet! Det är därför, du hittar det i Options.

-Thuban X6@3,9GHZ + NH-D14

-HD7950@1300/6000MHZ + Accelero Extreme

-Corsair TX850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
S-vall
Registrerad
Feb 2008

Klarar din skärm 1080p? Har du överklockat kortet kan du sätta igång "On screen display" för att utesluta ditt grafikkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Ak-47:

Stäng av SLI i spelet! Det är därför, du hittar det i Options.

Kan ej hitta det. Med SLI menar du? Står det för nåt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Thorulk:

Klarar din skärm 1080p? Har du överklockat kortet kan du sätta igång "On screen display" för att utesluta ditt grafikkort

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1247152

Det där är min skärm. Jag har aktiverat Eyefinity, eller nvidia surround som det heter hos mig. Vet inte ifall det har något med saken att göra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
S-vall
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av MegaMormor:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1247152

Det där är min skärm. Jag har aktiverat Eyefinity, eller nvidia surround som det heter hos mig. Vet inte ifall det har något med saken att göra.

Varför det?

EDIT: Kändes torftigt.. byter till:

Varför det? En billig skärm är inte 3 billiga skärmar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Thorulk:

Varför det?

EDIT: Kändes torftigt.. byter till:

Varför det? En billig skärm är inte 3 billiga skärmar.

Haha förstod inte exakt vad du menade Jag har tre likadana skärmar. Alla ips224v

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av MegaMormor:

Kan ej hitta det. Med SLI menar du? Står det för nåt?

SLI är när du har två Nvidia-grafikkort ihoppkopplade. Dock så säger du att du bara har ett, så jag vet inte hur "Ak-47" tänker där.

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841
Google är inte din vän. www.donttrack.us
Skaffa säker epost med ProtonMail! #14698306
Spela Supreme Commander! www.faforever.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Atlas Tasume:

SLI är när du har två Nvidia-grafikkort ihoppkopplade. Dock så säger du att du bara har ett, så jag vet inte hur "Ak-47" tänker där.

Okej! Tack Skulle du kunna ha några idéer på varför det laggar?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Atlas Tasume:

SLI är när du har två Nvidia-grafikkort ihoppkopplade. Dock så säger du att du bara har ett, så jag vet inte hur "Ak-47" tänker där.

När jag startade l4d2 så var ''multi-gpu'' i bockat i spelet och det gjorde det ospelbart. Spelet väljer detta alternativ ''aktivt'' automatiskt...vet inte varför dom inte fixar detta för nVidia users.

kolla bilden så förstår ni.

Den ska vara avaktiverad! Så fort du har gjort detta så ska spelet flyta på som det ska!

Sen går du till nVidias kontrollpanel och sätter -Energisparläge på ''föredra maximal prestanda''

Hoppas det fixar sig för dig!

GL!

-Thuban X6@3,9GHZ + NH-D14

-HD7950@1300/6000MHZ + Accelero Extreme

-Corsair TX850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Nov 2011

Stäng av SLI och ställ in så spelet jobbar på fler kärnor.

Intel core i7 6700K, MSI Radeon R9 390X GAMING 8G, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 8GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design Define Nano S, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Ak-47:

När jag startade l4d2 så var ''multi-gpu'' i bockat i spelet och det gjorde det ospelbart. Spelet väljer detta alternativ ''aktivt'' automatiskt...vet inte varför dom inte fixar detta för nVidia users.

kolla bilden så förstår ni.

http://i222.photobucket.com/albums/dd172/piddeman/Untitled-1-...

Den ska vara avaktiverad! Så fort du har gjort detta så ska spelet flyta på som det ska!

Sen går du till nVidias kontrollpanel och sätter -Energisparläge på ''föredra maximal prestanda''

Hoppas det fixar sig för dig!

GL!

Flerkärnig rendering är inte det för CPU?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009

Byt till bildförhållande 16:9 om du har på 16:10
Aspect Ratio heter det på engelska.

(Ändrade till rätt siffror)

Mobiltelefon: iPhone 6S Plus 32GB
Bildskärm: Dell Ultrasharp 30" 2560x1600
Datorsystem: Intel Core i7 4790K @ 4.0GHz - nVidia GTX 1070 - Asus Maximus VI Gene - NZXT H440 Blue
Övrigt: Corsair K95 RGB - Corsair Scimtar - Corsair VOID Wireless

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Mar 2012

Testa det ovan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Ak-47:

När jag startade l4d2 så var ''multi-gpu'' i bockat i spelet och det gjorde det ospelbart. Spelet väljer detta alternativ ''aktivt'' automatiskt...vet inte varför dom inte fixar detta för nVidia users.

kolla bilden så förstår ni.

http://i222.photobucket.com/albums/dd172/piddeman/Untitled-1-...

Den ska vara avaktiverad! Så fort du har gjort detta så ska spelet flyta på som det ska!

Sen går du till nVidias kontrollpanel och sätter -Energisparläge på ''föredra maximal prestanda''

Hoppas det fixar sig för dig!

GL!

Det där är för cpu-kärnor.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2012

Lustigt då det laggade som fan för mig med den på...stängde av och hacket försvann

''Rendering'' betyder väl ''3D uppbyggnad''

-Thuban X6@3,9GHZ + NH-D14

-HD7950@1300/6000MHZ + Accelero Extreme

-Corsair TX850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Ak-47:

Lustigt då det laggade som fan för mig med den på...stängde av och hacket försvann

''Rendering'' betyder väl ''3D uppbyggnad''

Det kan möjligen ha något att göra med att du har 6-kärnig cpu (om jag förstår din sign rätt) och att det på något sätt strular till det för l4d.

Här har du en länk med lite beskrivning (visserligen för l4d1 men principen är den samma): http://www.nextlevelgamer.com/left-4-dead/left-4-dead-performance-guide

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2012

Sist jag spelade l4d/2 va jag hade en E8200 prolle har det bara installerat på steam bara för att

Men huvudsaken är att spelen funkar om man har det avaktiverat

-Thuban X6@3,9GHZ + NH-D14

-HD7950@1300/6000MHZ + Accelero Extreme

-Corsair TX850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Ak-47:

Sist jag spelade l4d/2 va jag hade en E8200 prolle har det bara installerat på steam bara för att

Men huvudsaken är att spelen funkar om man har det avaktiverat

Han sa ju precis att det förmodligen krånglade pga din 6 kärna CPU, jag har flerkärnig rendering påslaget, och har inte haft några problem alls.

Skrivet av Zoidberg:

Byt till bildförhållande 16:9 om du har på 16:10
Aspect Ratio heter det på engelska.

(Ändrade till rätt siffror)

Men 1600x900 är ju också en 16:9 upplösning...

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Lasergurka:

Han sa ju precis att det förmodligen krånglade pga din 6 kärna CPU, jag har flerkärnig rendering påslaget, och har inte haft några problem alls.

Men 1600x900 är ju också en 16:9 upplösning...

Och jag sa att jag har inte spelat spelet på min 6-kärniga prolle...

Endast på mitt äldre system som innehåller en dualcore E8200..

-Thuban X6@3,9GHZ + NH-D14

-HD7950@1300/6000MHZ + Accelero Extreme

-Corsair TX850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Ak-47:

Och jag sa att jag har inte spelat spelet på min 6-kärniga prolle...

Endast på mitt äldre system som innehåller en dualcore E8200..

Då låter det ännu skummare med tanke på att jag minns vilken skillnad det gjorde (en positiv sådan) när jag hade en e6400. Skulle gissa på att det som händer är att du på något vis går runt problemet istället för att lösa det. Sen varför du fick dessa lagg överhuvudtaget är ju en annan gåta

Dock kan det ju helt klart vara en sak för ts att prova om det gör att han åtminstone får bort själva lagget. Dock hade det varit väldigt intressant att komma på vad som egentligen orsakar ditt (Ja givetvis ts med).