Stora problem med Administratör behörighet WINDOWS 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009

Stora problem med Administratör behörighet WINDOWS 7

Hej, tänker ta det snabbt! Sen ni som är proffs kan svara :)!

Jag ville Kryptera D: så att andra användare inte skall komma åt inehållet! Så jag gjorde följande

Högerklickade på D:
Egenskaper
Säkerhet
Autentiserade använder: så där klickade jag i alla rutor, "neka", sedan verkställ!

Det hela resulterade nu till att jag som administratör inte kommer åt innehållet! Det står Nekad Åtkomst, Däremot så kommer Gästkontot in på Disken D:, fast när jag försöker ändra tillbaka inställningarna till "Tållit" så nekas jag för att Gästkontot inte har behörighet!

här kommer några bilder: BILD 1 (Administratör konto) BILD 2 (Gäst Konto)

i7-3930k 4.7 Ghz @ 1.3Vcore, Corsair H80, Asus GTX 980 x2, 16GB Corsair Vengeance 2133Mhz 9-11-10-30, Asus Rampage IV GENE, C:Samsung 840 120Gb, Speldisk: 120Gb Intel 530, lagring: 2x 2TB Raid1.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2009

Neka övertrumfar alltid bevilja och autentiserade användare är alla inloggade användare utom gäst så du har i princip stängt av dig själv.

Gör såhär:

Ta ägarskap över D:

1. Ta upp egenskaper=>säkerhet för D:
2. Välj Avancerat
3. Välj "ändra ägare"
4. Sätt ägare till "Administratörer" och bocka i "ersätt ägare av underbehållare och objekt" följt av "Verkställ"
5. Stäng egenskapsrutorna

Sätt behörigheter på D:

1.Ta upp egenskaper=>säkerhet för D:
2. Välj Avancerat
3. I behörigheter lägg till

"Autentiserade användare" med Ändra behörighet
"SYSTEM" med Fullständig behörighet
"Administratörer" med Fullständig behörighet
"Användare" med Läsa och köra behörighet

4. Glöm inte bocka "tillämpa på underbehållare och objekt för varje behörighet.

Bärbar: Asus ROG Strix GL702VS, i7-7700HQ, 16GB, GTX1070, 256GB NVMe SSD, 1TB SSD
Bärbar: HP 6510b, C2D T7250, 2GB, Intel GMA X3100, 120GB HD (Gamla Bettan :D)
Stationär: MSI G45-Z87 Gaming, i7-4770k, 16GB, GTX980, 1TB HD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009

JÄTTESHYSST! Det Funkade utmärkt!!!! Nu kommer jag åt filerna!
Men nu har jag ett vidare problem! :/

i7-3930k 4.7 Ghz @ 1.3Vcore, Corsair H80, Asus GTX 980 x2, 16GB Corsair Vengeance 2133Mhz 9-11-10-30, Asus Rampage IV GENE, C:Samsung 840 120Gb, Speldisk: 120Gb Intel 530, lagring: 2x 2TB Raid1.