Permalänk

Vad är min flaskhals

hej jag har en liten fundering över min dator för jag börja läsa lite om cpu och gpu förhållanden och undrar om min cpu flaskhalsar min gpu osv. om inte så undrar jag vad annars som är min nuvarande flaskhals.

min spec är:

http://ark.intel.com/sv/products/41447/Intel-Core-i7-930-Proc...
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=751040
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=491303#extra fast 6x2gb moduler
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=541152
http://www.dustinhome.se/product/5010617326/seagate-barracuda... 2st körs i stripe raid

650w silverpower PSU
och då undrar jag vad som är min bottleneck.

överklockar mitt 670 men lästa att cpu tydligen enkelt bottleneckar just 670's så vart fundersam.
hur som haver vill jag veta min flaskhals så jag vet vad jag bör uppgradera

Permalänk
Medlem

Tanka ner något program som visar hur grejerna används. Tillex ctrl alt del så kan du se hur många % din cpu ligger på. Fixa liknande till grafikkort.

Starta sedan ett krävande spel och tabba ner.. Ligger cpu på 100% men grafikkort på 50% så vet du att cpun flaskar och vice versa

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

En sak som jag tycker du saknar är en ssd fast det är inte en bottleneck mer en notice.

Jag skulle tro om något var en flaskhals i ditt system att det är din cpu möjligen, men eftersom det bara är ett grafikkort du har så kanske din cpu inte flaskar de.

Permalänk
Medlem

Det finns ALLTID en begränsande faktor, helt oberoende av vilka komponenter man använder. Skriver du ett dokument kommer du själv troligtvis vara den begränsningen, renderar du video din processor, ett specifikt spel ditt grafikkort, ett annat specifikt spel återigen din processor etc.
Att tala om flaskhalsar i generella termer är helt meningslöst förutsatt att man inte har absurt varierande nivå på sina komponenter, som att matcha ett HD7970 med en Intel atom exempelvis.

Permalänk

jajjemäns tackar, min inriktning var spel och så vitt jag vet har jag aldrig lyckats fått cpun över 60% i spel medans grafikkort ligger på 100% load,
så tackar allihop fick de svar jag letade efter