Ett Klickande Ljud Vid Avstängning..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Ett Klickande Ljud Vid Avstängning..

Tjena

Någon mer än jag som har ett "klickande" ljud vid avstängning..?
Typ, avslutar Windows...datorn avslutas...blablabla...Precis när strömmen dör, så hör man ett "Klick"...
That's it, aldrig haft de förr? Kan de vara Nätagget som har en säkring? Eller CD/DVD läsaren?
Har ingen mekanisk...:/

Tacksam för lite idéer

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Feb 2003

Finns väl något relä som släpper igenom 3v eller nåt när den är avstängd och slår igång den större nätdelen när du slår igång datorn, om detta börjar leva om kan du höra ett klick.
Kan ju även vara "arcing", överslag som sker i PSU som skapar ett klick, som när du tar i något och du är statisk.

Datorn ansluten till jordat uttag? Alla prylar som har kontakt med datorn sitter i samma uttag eller nyttjar du flera ? (d.v.s. vägguttag). T.ex. är det en klassiker att ha förstärkare på ett uttag och datorn i ett annat och då uppleva trubbel endera i ljudet eller datorn, allrahelst vid ojordade uttag.

Andra saker som kan låta är obalanserade fläktar, när de varvar ner börjar de vobbla och slår i galler eller något.

Öppna upp burken och försök lokalisera ljudet så blir det enklare att avgöra var det kommer ifrån och vad som är orsaken.

Jag skulle däremot gissa på ett relä i nätaggregatet som klickar, alternativt överslag men då är något riktigt galet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Hagge:

Tjena

Någon mer än jag som har ett "klickande" ljud vid avstängning..?
Typ, avslutar Windows...datorn avslutas...blablabla...Precis när strömmen dör, så hör man ett "Klick"...
That's it, aldrig haft de förr? Kan de vara Nätagget som har en säkring? Eller CD/DVD läsaren?
Har ingen mekanisk...:/

Tacksam för lite idéer

mitt AX 850 klickar till vid avstängning, inget att oroa sig för har haft mitt AX 850 sen de släpptes på marknaden och inga problem hittills!

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Fractal Design Define C Windowed Edition

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av HCP:

Finns väl något relä som släpper igenom 3v eller nåt när den är avstängd och slår igång den större nätdelen när du slår igång datorn, om detta börjar leva om kan du höra ett klick.
Kan ju även vara "arcing", överslag som sker i PSU som skapar ett klick, som när du tar i något och du är statisk.

Datorn ansluten till jordat uttag? Alla prylar som har kontakt med datorn sitter i samma uttag eller nyttjar du flera ? (d.v.s. vägguttag). T.ex. är det en klassiker att ha förstärkare på ett uttag och datorn i ett annat och då uppleva trubbel endera i ljudet eller datorn, allrahelst vid ojordade uttag.

Andra saker som kan låta är obalanserade fläktar, när de varvar ner börjar de vobbla och slår i galler eller något.

Öppna upp burken och försök lokalisera ljudet så blir det enklare att avgöra var det kommer ifrån och vad som är orsaken.

Jag skulle däremot gissa på ett relä i nätaggregatet som klickar, alternativt överslag men då är något riktigt galet.

hmm datorn är ansluten till ett jordat uttag..tror inte de är något av de du säger...de låter mer som en säkring än en obalaserad fläkt....föreställ dig eluttagen som finns i t.ex tvättrum i lägenheter...de uttagen brukar ha något lock på...föreställ dig öppna de locket och låta de stänga av sig själv...de typ klappar till...för övrigt funkar datorn utan problem...och ljudet kommer bara när Hag stänger av datorn, inte när jag startar upp den..:(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Oliver91:

mitt AX 850 klickar till vid avstängning, inget att oroa sig för har haft mitt AX 850 sen de släpptes på marknaden och inga problem hittills!

hm säker? Jag hade ett ax850..den klicka aldrig inte vad jag kommet ihåg...860 klickar nu...kan de va för att jag utnyttjar agget nu? Jag menar körde singel förr på de andra agget...men du kör du singel nu...:o får lite panik här

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2003

En mekanisk hårddisk som parkerar läshuvudet?

Skickades från m.sweclockers.com

The Best There Is, The Best There Was And The Best There Ever Will Be!!!!!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005

Du har inte ett Asus Xonar essence? De kopplar från när man slår av (fast låter iofs också när man startar den).

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Ll0yd:

En mekanisk hårddisk som parkerar läshuvudet?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av BergHa:

Du har inte ett Asus Xonar essence? De kopplar från när man slår av (fast låter iofs också när man startar den).

Här varken en mekanisk hårddisk eller ett ljudkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jul 2007

Mitt AX1200i klickar också vid avstängning så det är nog någon forma av relä i nätagget. Bör inte vara något att oroa sig för.

Har ett moderkort men vart fan köper man ett pappakort!?
Dator som moddas för fullt: SilverStone Raven RV02 White| i7 2600k @ 4,6GHz | ASUS P8P67 WS Revolution| Tri SLI Asus GTX580 DCII| 16Gb Corsair Vengence 1600MHz | Corsair AX 1200i| 2st OCZ Vertex 3 MI 120GB | Skärmar: 3x Dell U2311

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Hagge:

hm säker? Jag hade ett ax850..den klicka aldrig inte vad jag kommet ihåg...860 klickar nu...kan de va för att jag utnyttjar agget nu? Jag menar körde singel förr på de andra agget...men du kör du singel nu...:o får lite panik här

om du googlar det så ser du att princip alla AX modeller och Seasonic modeller som är byggda på samma plattform "lider" av detta, det är inget som negativt påverkar livslängden av ditt nätagg och är bara ett relä som "stänger av" sig inuti agget, sålänge det inte coilwhinar ska du vara nöjd!

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Fractal Design Define C Windowed Edition

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Oliver91:

om du googlar det så ser du att princip alla AX modeller och Seasonic modeller som är byggda på samma plattform "lider" av detta, det är inget som negativt påverkar livslängden av ditt nätagg och är bara ett relä som "stänger av" sig inuti agget, sålänge det inte coilwhinar ska du vara nöjd!

Jaoo, de sant :3 Aha, tack för svaren iaf

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Apr 2011

om jag snor tråden lite bara, har samma sak fast när jag sätter på datorn och man hör 2 klickljud, kom efter windows 8.1 och har FD Newton R3 1000w

CPU: A8-6600K MB: Asrock FM2A88X-ITX RAM: Kingston hyperX grey series 8 gb 1600Mhz NÄTAGG: BeQuite PurePower 350W SSD: Kingston HyperX 3K 120gb HDD: seagate 1Tb LJUDKORT: Asus Essence STX CHASSI: Lian Li PC-Q08B

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av larbarn:

om jag snor tråden lite bara, har samma sak fast när jag sätter på datorn, kom efter windows 8.1 och har FD Newton R3 1000w

Relät ska ju slå på också.

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
8700K@stock
1070 Ti@stock

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1 - Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Mitt AX1200 corsair agg klickar också vid avstängning. Är ett relä som slår av. Säkert för 5volt och 12volt railen som slår av. Tror 3.3volt lever hela tiden för att den skall kunna starta. Men jag kan ha fel där.

Coolermaster Stacker 810. Asus rampage II Extreme x58. Core i7 990x 3.46ghz. 24GB Corsair XMS3. 2st Nvidia 295 Q-Sli. 2x120gb ssd, 1.5tb wd green, 640gb wd blue. (6x500gb raid6, 2x1tb raid0 på adaptec 5805) Corsair AX1200 psu. Lexicon Lambda Usb ljudkort. 2st skärmar + tv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Hagge:

Tjena

Någon mer än jag som har ett "klickande" ljud vid avstängning..?
Typ, avslutar Windows...datorn avslutas...blablabla...Precis när strömmen dör, så hör man ett "Klick"...
That's it, aldrig haft de förr? Kan de vara Nätagget som har en säkring? Eller CD/DVD läsaren?
Har ingen mekanisk...:/

Tacksam för lite idéer

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2185202

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av LemonIllusion:

Relät ska ju slå på också.

Var inte så i början när jag hade det, började efter jag installerade win 8.1 och har haft det i över 1 år, tycker det är konstigt att det tagit 1 år innan den slår på xD

CPU: A8-6600K MB: Asrock FM2A88X-ITX RAM: Kingston hyperX grey series 8 gb 1600Mhz NÄTAGG: BeQuite PurePower 350W SSD: Kingston HyperX 3K 120gb HDD: seagate 1Tb LJUDKORT: Asus Essence STX CHASSI: Lian Li PC-Q08B