Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Func ms-3 problem

Hej. Har köpt en func ms-3 gamingmus. Problemet jag har är att jag får felmeddelande "en usb-enhet känns inte igen. Ett fel uppstop i den usb-enhet som senast anslöts till datorn. Enheten känns inte igen av Windows."

Jag sitter på Windows 8 och har installerat "software" från hemsidan osv, ändå funkar det inte - som ni förstår så är jag ingen hejare på datorer osv.

Någon som har någon aning vad jag kan göra för att åtgärda problemet?

Med vänlig hälsning

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2013

bumpar denna och lägger till mitt problem;

Fick musen igår och den fungerar inte på stationära men den fungerar på laptopen. Musen lyser och fungerar av någon anledning på gallret till fläkten på burken men hackar bara när jag har den på musmattan och jag är clueless, nån som har nåt tips?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2002
Skrivet av ninjagren:

bumpar denna och lägger till mitt problem;

Fick musen igår och den fungerar inte på stationära men den fungerar på laptopen. Musen lyser och fungerar av någon anledning på gallret till fläkten på burken men hackar bara när jag har den på musmattan och jag är clueless, nån som har nåt tips?

Den gillar väl inte musmattan.

Someone said that money can't buy everything... That person didn't know where to shop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Enity:

Den gillar väl inte musmattan.

Kan fan va så då den fungerar på det glatta tv bordet.. men vad heter den glansiga musmattan som alla kör?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av ninjagren:

Kan fan va så då den fungerar på det glatta tv bordet.. men vad heter den glansiga musmattan som alla kör?

Tror majoriteten idag använder denna: http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=177

| Enthoo EVOLV ITX | Z170-GAMING | I5 6500 3,2GHz | 8gb DDR4 | Intel 600p Series 256GB | MSI GeForce GTX 1060 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | Acer Predator GN246HLBbid | CM Storm Quickfire TK Brown | Logitech G602 | HyperX Cloud II |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Mrmolin:

Hej. Har köpt en func ms-3 gamingmus. Problemet jag har är att jag får felmeddelande "en usb-enhet känns inte igen. Ett fel uppstop i den usb-enhet som senast anslöts till datorn. Enheten känns inte igen av Windows."

Jag sitter på Windows 8 och har installerat "software" från hemsidan osv, ändå funkar det inte - som ni förstår så är jag ingen hejare på datorer osv.

Någon som har någon aning vad jag kan göra för att åtgärda problemet?

Med vänlig hälsning

Skickades från m.sweclockers.com

Win 8 har årets sämsta generic USB drivare tyvärr.
Microsoft har släppt en update i win 8 som säger att alla drivrutiner måste vara signerade av Microsoft,
sen släppte dem en update med en osignerad drivare som de själva gjort till USB controllern på vissa moderkort, vilket i sin tur innebär att USB controllern inte fungerar korrekt med flera tangentbord + möss därute. Kör själv inte Win 8 men har läst spaltmeter om detta problem lite varstans.

Såg att Func även lagt ut en notis om detta på deras sida - http://www.func.net/en/support/ms3/

"My mouse can't be recognized in windows 8, how can I solve it?
This problem might be related to an unsigned driver issued by Microsoft (KB2756872) that is affecting the USB controller in Windows environments.
By default, newer versions of Windows do not allow unsigned drivers which in turn cause the problem at hand. Until there is an official fix from Microsoft, a few users have solved it by the following method:
Follow Microsoft's link below which scans your computer for problems that have been performed by Windows Update. http://support.microsoft.com/kb/947821
Turn off the Driver Signing Enforcement in Windows.
Remove the specific update (KB2756872) in Windows 8

Gigabyte GA-Z270-Gaming K3 | ASUS GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC | Intel Core i7 7700K 4.5 GHz 8MB | Noctua NH-D14 | Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL13 Vengeance LPX Svarta | Cooler Master MasterBox Pro 5 RGB | Cooler Master V650 80 Gold | Intel 530 Series SSD 180GB | Corsair SSD Force 3 Series 120GB | WD Blue 1TB 7200rpm 64MB| AOC G2460PG G-Sync @ 144hz |
It aint about power, it's about balance!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Aug 2011

Windows 8.1 sabbade drivisarna helt.. "KB2756872" är inbakad i windows 8.1 vad jag har klurat ut.. Någon som har någon lösning eller workaround?

.:[Main System - Chassi: Fractal Design Define R2 XL - Moderkort: Gigabyte GA-970A-UD3 - CPU: AMD FX-8350 - RAM: Corsair XMS3 1333MHz 4GB x4 - GFX: Gigabyte Radeon R9 290X - Systemdisk: ADATA SP900 SSD]:.
Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sälen
Registrerad
Maj 2004

Kör man inte med avstängd signature check kommer drivarn inte funka i 8.1, hyffsat irriterande...

Kan gå & få fart på den genom att avinstallera all mjukvara till den, sen avinstallera enheten i dev mgr (även om den listas som "not recognizable"), dra sen ur & stoppa tillbaka den i samma usb port. Varför den då blir "igenkänningsbar" kan man fundera över, efter detta kan man lägga in mjukvaran, funkar tills nästa boot...

Edit 2: Har nu fått lite mer stabillitet på det hela genom att avaktivera usb 3 helt & rensa drivare helt & på med det igen, nu verkar det rulla på även efter en omstart. Det verkar som att musen inte gillar usb3 kontrollern alls (varken NEC eller andra), kanske en bugg i musens FW?

3DMark | R7 1800x | Asrock X370 Prof. Gaming | Corsair 16GB LPX 3733 c17 (sr-bdie@ 3466c14) | Cryorig R1 Ultimate | MSI GTX1080 Gaming X | 256GB 840Pro, 1050GB MX300, 2x 120GB 510, 3TB 7200rpm | RM750x | Xonar Phoebus | Phanteks Enthoo Evolv Atx | Acer Z35 | Logitech G810 & SS Rival 500 | Xbox One | Elite Controller | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sälen
Registrerad
Maj 2004

Har pratat lite med func support, ny drivare & FW är påväg till musen. När den är färdigtestad kommer den ut, hoppas det stämmer bara.

3DMark | R7 1800x | Asrock X370 Prof. Gaming | Corsair 16GB LPX 3733 c17 (sr-bdie@ 3466c14) | Cryorig R1 Ultimate | MSI GTX1080 Gaming X | 256GB 840Pro, 1050GB MX300, 2x 120GB 510, 3TB 7200rpm | RM750x | Xonar Phoebus | Phanteks Enthoo Evolv Atx | Acer Z35 | Logitech G810 & SS Rival 500 | Xbox One | Elite Controller | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av Mrmolin:

Hej. Har köpt en func ms-3 gamingmus. Problemet jag har är att jag får felmeddelande "en usb-enhet känns inte igen. Ett fel uppstop i den usb-enhet som senast anslöts till datorn. Enheten känns inte igen av Windows."

Jag sitter på Windows 8 och har installerat "software" från hemsidan osv, ändå funkar det inte - som ni förstår så är jag ingen hejare på datorer osv.

Någon som har någon aning vad jag kan göra för att åtgärda problemet?

Med vänlig hälsning

Skickades från m.sweclockers.com

Har lyckats lösa problemt. Det jag gjorde var att jag först installerade den på en windows 7 dator, där efter uppdaterade jag musens firmware. Jag kopplade sedan in den i min windows 8.1 data när den stog i felsäkertläge. Den hittade musen och installerade den. Jag startade om datan så den gick ur felsäkert. Och vips så funkar musen. Man kan till och med ändra färger och macros med func programvara utan problem. Hoppas det löser problemt

Dator: FX-8320 5Ghz, x2 660ti SLI 1100/6400, 8 Gb Ram, OCZ Agilty 4 128gb SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Klippan
Registrerad
Jun 2013

Vet ej

Vet ej om detta är löst, men jag har samma problem, eller rättare hade, upptäckte igår att musen fungerade på min andra dator, så nu var det bara att leta, har provat allt tror jag nog, register ändringar, funkade inte, installera i felsäkert läge funkade inte, till slut kom jag på att den fungerade fint i BIOS, så något måste spöka, deaktiverade XHCI mode på mitt GIGABYTE moderkort, och direkt var problemet löst. program och alla inställningar fungerar perfekt.