Problem med ljudutgångar (Svart & Grön)

Permalänk
Medlem

Problem med ljudutgångar (Svart & Grön)

Tjena!
Har stött på ett väldigt underligt problem med mitt inbyggda ljudkort på moderkortet. Om jag stoppar in mina hörlurar i gröna porten på ljudkortet kommer ljudet endast i min högra lur, och svarta porten i vänstra. Har kontrollerat så portarna är inställda på "Front Speaker Out". Har även testat ställa dom på "Headphones". Problemet kvarstår. Dom övriga portarna funkar utmärkt att programmera om, vilket jag gjort nu tillsvidare.

Skulle helst vilja lösa problemet istället för att gå runt det.

Mitt moderkort: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3765
Här är en bild på portarna: http://www.gigabyte.se/fileupload/product/2/3765/3933.jpg
Som ni ser sitter gröna och svarta brevid varandra.

Någon som har en aning om vad felet kan vara?

Permalänk
Rekordmedlem

Det kanske är ett driverfel, prova att ominstallera ljudkortet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Det kanske är ett driverfel, prova att ominstallera ljudkortet.

Har formaterat om burken, och problemet kvarstår.

Permalänk
Rekordmedlem

Har du 3 eller 4 polig kontakt på headsetet ? Fungerar utgångarna som normala line out ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Har du 3 eller 4 polig kontakt på headsetet ? Fungerar utgångarna som normala line out ?

Jag har ingen aning om vad jag har för kontakt på hörlurarna. Först så trode jag att det var lurarna som börjat glappa. Så jag hämtade ett par andra och märkte att det var samma problem där.
Vad menar du med ifall normala line out funkar? "Front Speakers Out" är standardvärdet på gröna porten, dvs Stereo då jag inte har 5.1-läge aktiverat.

Problemet uppstod när jag bytte grafikkort till ett GTX 680.

Permalänk
Rekordmedlem

Om problemet kom när du bytte grafikkort är det nog driverprobelm eftersom grafikkortet även har ljudutgång via hdmi, det har hänt nått med dina drivers så ljudet adresseras fel, installera om ljud och grafikdrivers och se till att rätt enhet är vald i win.

Permalänk
Medlem

Om du får andra ljudutgångar att fungera när du mappar om de så tycker jag det låter som ett hårdvarufel