Hus säljes för 5 362 Bitcoins.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2010

Hus säljes för 5 362 Bitcoins.

Det är inte ofta kanadeniska mäklare får rubriker världen över. Men ett hem i Alberta har fått hela världens ögon på sig efter att dess ägare säger att han ska sälja huset. Och han accepterar internetvalutan Bitcoins som betalning.

Husets utgångspris är 405 000 kanadensiska dollar – men priset är förhandlingsbart om en eventuell köpare kan betala med Bitcoins.

– Det är svårt att få tag i större mängder av Bitcoins, och jag behöver en hel del till några projekt jag vill starta, säger husets ägare Taylor More till CBC News.

Till skillnad från andra valutor är inte Bitcoins utfärdade av någon stat eller bank och existerar inte fysiskt. I stället hanteras pengarna mellan användare via så kallade ”people to people”-transaktioner, vilket gör dem väldigt populära för personer som uppskattar anonymitet.

När valutan introducerades 2009 förknippades den med många ljusskygga affärer på internet, bland annat för inköp av droger.

Men nu har allt fler hemsidor börjat acceptera Bitcoins som betalning för olika varor. Till exempel pizzaforcoins.com som låter sina användare beställa mat från pizzakedjan Dominos och betala med internetpengar.

Om den 22-årige Taylor More skulle få igenom sin affär skulle han vara den första personen som säljer en fastighet i utbyte mot den virtuella valutan.

En Bitcoin är värd ungefär 75 kanadensiska dollar, vilket skulle ge huset ett pris på 5 362 Bitcoins.

Enligt Bloomberg är Bitcoin världens mest använda alternativa valuta, med ett totalt värde på över 600 miljoner amerikanska dollar.

Någon som har en massa bitcoins över?

källa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hus-till-salu-for-latsaspen...

Dator: Clevo p370em 680m sli Dell xps m1730 8800gtx (såld) Alienware m17x r2 5870m (såld) Msi gx660r 5870m (såld), Alienware M18x R2 7970m cf (såld)
Konsoll: Ps3 ca 100 spel på hårddisken. Ca 60 spel på skiva. 15 platinum och 1300+ trophies
Ljud:: Reciever: Yamaha RX-V771, Front: Blue Diamond: Rear: Black Ruby Cent: Black Ruby C

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2003

Man får ju hoppas att grabben fick huset sålt för 5362 bitcoins med tanke på de senaste dagarna galna uppgång.
Fast vid sådana här rörelser i värdering är ju bitcoins inte mycket att ha som valuta då man omöjligt kan sätta ett pris utan att konstant ändra priset efter valutakurserna. Som exempel ha en vara vara prissatt 1 bitcoin blivit 20dollar dyrare de senaste 3 timmarna.

just nu är det spekulation. mer tulpanlök än valuta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Håller med. Den är för ostabil i dagsläget. Kanske kan bli ngt i framtiden.