Köpa D/A omvandlare, hyffsat snabba svar uppskattas!

Permalänk

Köpa D/A omvandlare, hyffsat snabba svar uppskattas!

Hejsan,

Bor utanför civilisationen och ska idag om någon timme besöka ett tätbefolkat område

Tänkte då passa på och köpa en d/a omvandlare och skulle gärna vilja veta om det skiljer märkbart mycket mellan de nedanstående:

http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/pa-ljud-underhallnin...

http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/da-omvandlare/argo...

Anledningen till att jag inte bara tar och köper den från hifiklubben är att 400 spänn är ganska stor skillnad för mig då varje krona är räknad

Som sagt, är det värt att lägga 400 kr mer eller kan jag snåla på utan att vara dum?

Tack på förhand!

Mvh

Permalänk
Medlem

Vad har du för övrig utrustning?

Permalänk
Medlem

På nedan länk hittar du ganska många kommentarer om dacen från kjell,

http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=282366

Permalänk
Medlem

Av allt som jag har läsa om BRIK'en så skulle jag våga påstå att du inte kommer att märka någon skillnad alls på dom två. Sen beror det såklart på vad du lyssnar med också.

Permalänk
Medlem

Som sagt, beror på vad du har för utrustning, Argon-DAC:en är tillräckligt bra för att inte göra bort sig i en high-end anläggning. Briken är väldigt standard, varken speciellt bra eller speciellt dålig men passar bäst i enklare anläggningar.

Jämför man med ljudkort motsvarar Brik ungefär Asus enklaste Xonar DG i hårdvaruprestanda medans Argon mäter sig med Xonar STX, om man ser till hårdvaran alltså. Hör man ingen skillnad på de ljudkorten hör man heller ingen skillnad på DAC:arna.

Permalänk

Tack för de snabba svaren!

Hoppsan, glömde bort totalt att nämna befintlig utrustning.
Äger en technics SUvx700 och sedan ett par lite äldre pioneer högtalare, alltså ingen high-end anläggning men tillräckligt bra prylar för att kunna höra skillnad med en DAC tror jag.

Det verkar som att det är värt att snåla in lite och gå på den billigare med tanke på vilken klass den övriga anläggningen ligger i.
Tror också att DAC:en från kjell kommer hänga med oavsett om jag gör en liten uppgradering av anläggningen

Mvh

Permalänk
Medlem

Kanske du borde låna hem några dacar och testa,visserligen ska det inte vara nån skillnad på själva dac-chipset sålänge den gör som den ska men analogutgångarna kan ha lite olika karaktär på ljudet.

Permalänk
Medlem

Så länge inte hårdvaran har några direkta felaktigheter och att den gör vad den ska så kan man i princip välja vilket märke/modell som helst, håller med Oyegie där, den viktigaste parametern utöver det är ens egen person dvs att man gillar produkten och tycker att det är kul att lyssna på musik genom den