Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Mus och tangentbord fungerar inte

Hejsan! Börjar med mitt problem; startar upp datorn som vanligt, men min mus och mitt tangentbord fungerar inte.. Det är ström i dom för lamporna lyser.
Hur gör jag? Kan ju inte manövrera datorn på något sätt och de lade av samtidigt.

Lite annan information som kan ha med detta att göra.
Skulle testa att köra med två skärmar tidigare idag men datorn hittar inte den ena av dom. (har gjort en tråd om detta tidigare utan några svar.)
http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1079354-icke-fung...

Jag gick in på mitt grafikkorts programvara för att kolla lite men då gick det inte att starta..
Så jag googlade lite och testade en sak någon hänvisade till. Nämligen att ladda ner amd's avinstalleringsprogram som tar bort alla amd-drivrutiner i datorn.
Efter det installerade jag 3st windowsuppdateringar som jag glömt bort att installera, startade sedan om datorn och då gick det inte att använda varken mus eller tangentbord.
Att tillägga är att när jag startar datorn och får välja om jag vill ha felsäkert läge eller ej så kan jag navigera mig i menyn med hjälp av tangentbordet.. Men sedan oavsett om jag går i felsäkert läge eller inte så går inget av dom att använda..

Jag förstår verkligen ingenting av det här så skulle verkligen uppskatta all hjälp jag kan få!

*EDIT* Det är som att musen och tangentbordet hänger sig när windows startas. För lamporna ändras inte vid capslock och numlock..
Har även testat olika tangentbord och möss.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Maj 2013

Tänkte göra en liknande tråd men hittade din så gör ingen...Jag har ett liknande problem med musen och tangentbordet... Startar upp datorn och allt fungerar som vanligt, men ibland händer det att tangentbordet och datamusen låser sig samtidigt... mest när jag spelar t.ex. LoL, CS eller entropia universe. Plus att den kan ändra sens på musen också. Det jag måste göra då är att starta om datan. Need help!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2005

Testa koppla genom PS2 om du har något sån port.

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Pimpim666:

Testa koppla genom PS2 om du har något sån port.

Jag har en sådan men jag har ingen adapter tyvärr.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Nov 2009

En av datorerna här hemma råkade ut för en liknande sak, den tappade mus, tangentbord.
Vid en närmare undersökning visade det sig att den tappade alla USB-anslutna enheter.

Leta reda på PS/2 tangentbord och mus och prova boota med dem.
Om du kommer in, prova att ansluta diverse USB-utrustning, hårddisk, minnesticka, webkamera etc
Har du en USB-fläkt kör in den oxå. Startar den vet du att du har drivspänning genom USB (om inte kan det faktiskt vara ditt nätagg som krabbar (*))

Gå in i enhetshanteraren och försöka göra uppdateringar på alla dina USB-drivisar.
Hjälper inte det, ta bort alla drivrutiner och boota om, då ominstalleras de.

Jag fick ominstallera drivisarna, och det hjälpte mig att få tillbaka tangentbord och mus.
Det gick inte att ansluta någon annan USB-utrustning, den hittade dem inte.
Det fick bli ett nytt moderkort.

(*)== Inte troligt, då tangenbord och mus inte drar mycket

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Nov 2009

Hejsan FatNinja,

Skrivet av FatNinja:

Tänkte göra en liknande tråd men hittade din så gör ingen...Jag har ett liknande problem med musen och tangentbordet... Startar upp datorn och allt fungerar som vanligt, men ibland händer det att tangentbordet och datamusen låser sig samtidigt... mest när jag spelar t.ex. LoL, CS eller entropia universe. Plus att den kan ändra sens på musen också. Det jag måste göra då är att starta om datan. Need help!

Prova att uppdatera USB-drivisar och mus/tangentbords drivisar.
Om det inte hjälper: avinstallera och ominstallera drivisarna för USB, mus och tangentbord.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av ThomasLidstrom:

En av datorerna här hemma råkade ut för en liknande sak, den tappade mus, tangentbord.
Vid en närmare undersökning visade det sig att den tappade alla USB-anslutna enheter.

Leta reda på PS/2 tangentbord och mus och prova boota med dem.
Om du kommer in, prova att ansluta diverse USB-utrustning, hårddisk, minnesticka, webkamera etc
Har du en USB-fläkt kör in den oxå. Startar den vet du att du har drivspänning genom USB (om inte kan det faktiskt vara ditt nätagg som krabbar (*))

Gå in i enhetshanteraren och försöka göra uppdateringar på alla dina USB-drivisar.
Hjälper inte det, ta bort alla drivrutiner och boota om, då ominstalleras de.

Jag fick ominstallera drivisarna, och det hjälpte mig att få tillbaka tangentbord och mus.
Det gick inte att ansluta någon annan USB-utrustning, den hittade dem inte.
Det fick bli ett nytt moderkort.

(*)== Inte troligt, då tangenbord och mus inte drar mycket

Hittade en PS2 - USB omvandlare men det fungerar fortfarande..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av ThomasLidstrom:

Hejsan FatNinja,

Prova att uppdatera USB-drivisar och mus/tangentbords drivisar.
Om det inte hjälper: avinstallera och ominstallera drivisarna för USB, mus och tangentbord.

Okej tack ska testa de! glömde även skriva att det började jävlas såhär för 2 dagar sen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
frysland,mos kvar
Registrerad
Feb 2013

hade samma problem med mitt headset gå in i 'lös datorproblem där hitta jag problemet

Vi börjar med grunden. -MnM A.K.A Mulle Meck

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av vinsent10:

hade samma problem med mitt headset gå in i 'lös datorproblem där hitta jag problemet

Var någonstans hittar jag det här "lös datorproblem"?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013

Hade ett liknande problem med en gammal dator. Det var något program som spökade i bakgrunden som hette "ASUS AI CHARGER", så jag avinstallera det direkt. Annars om det inte verkar vara problemet så kanske det här kan hjälpa dig: http://www.tomshardware.co.uk/forum/292770-30-keyboard-mouse-...

Commodore 64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Nov 2009

Hej igen alexanderlinne,

Skrivet av alexanderlinne:

Hittade en PS2 - USB omvandlare men det fungerar fortfarande..

Jag antar att det saknas ett "inte", dvs det fungerar fortfarande inte för dig.

Prova att gå in i BIOS när datorn bootar, se om ditt tangentbord och mus fungerar som de skall där.

Du för gärna lista alla dina datorkomponenter, moderkort etc samt vad för OS du kör.
Vad är det för tangentbord och mus du försöker ansluta?

Har du provat att ansluta andra USB-enheter? Tex USB-stickor etc?
Får du felmeddelanden när du ansluter dem?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
frysland,mos kvar
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av alexanderlinne:

Var någonstans hittar jag det här "lös datorproblem"?

längst ner i högra hörnet

Vi börjar med grunden. -MnM A.K.A Mulle Meck

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Har liknande problem med att i mitt fall tangentbord har slutat fungera. Gissar på drivrutinerna eftersom jag med del-tangenten kommer in i bios i samband med uppstart. Tangentbordet dör när Win8 laddat. Shift+F8 har jag inte fått att fungera för att komma åt felsäkert läge.

Alla andra tips i denna tråd går bort eftersom jag inte kan använda tangenterna och därmed inte kan logga in. Hur går man vidare?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Johanneshov
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av alexanderlinne:
Skrivet av TompiTun:

Jag hade exakt samma problem som trådskaparen och lyckades lösa det med lite meck. Jag hade nämligen problemet att jag inte kunde komma åt felsäkert läge, jag gjorde som nedan och sen funkade allt som det skulle.

Jag bootade från Win8 skivan så jag kunde komma in för att troubleshoota min dator, väl där gick jag in via advanced options och sedan CMD(kommandotolken). Väl där, ändra directory med kommandot "C:" (utan " tecken) vilket följs av: bcdedit /set {default} safeboot network (fungerar utan network då är det istället minimal). Du bör få ett meddelande som confimerar att allt utfördes korrekt. Nu startar datorn i safe mode.

In och avinstallera drivrutinerna som inte fungerar via enhetshanteraren. (i mitt fall musen, fick navigera mig fram med tangentbordet)

Boota Win8 DVD:n igen, in i CMD och skriv följande: bcdedit /deletevalue {default} safeboot
Den sista vändan i CMD görs så att du inte hamnar i en oändlig loop av boot i safe mode. Då bootar datorn normalt och i mitt fall installerades drivrutierna för musen så allt fungerade igen.

"Är det här spermabussen till Tallinn?
Det blev alldeles tyst, då har vi kommit rätt!"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2013

Jag har exakt samma problem. När jag startar datorn och skrivbordet kommer upp fungerar inte musen och tangentbordet.

Jag har nyss installerat om hela Windows 7 och jag installerade även alla drivrutiner för moderkortet Asus. Kan det vara det som spökar?