Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Våxtorp
Registrerad
Nov 2009

Färgläggning av gravyr

Hej.

Har en liten hobby som går ut på att gravera på plexi- (acryl Glas och nu skulle jag vilja prova att färglägga dem. Men jag vet inte vilken typ av färg som är lämpligast. Hittade en intressant sak på nätet: http://www.nordichardware.se/Uncategorized/gravyrguide/Utfora... men det framgår inte vilket pennmärke som används (för mig är just fluorescerande färger också ointressant). Har tittat lite på olika pennor, exempelvis: http://www.pandurohobby.se/Katalog/20-Mala-Rita/2040-Fargpenn... men vet inte om det fungerar på ett plast material. Vill också helst köpa ett set eftersom jag behöver olika färger (helst också vit) och det blir dyrt att köpa dem styckevis. Hittade några som heter Gelly roll också: http://www.pysselmyran.se/catalog/43 som är lite billigare. Tips om produkter är välkomna.

I'd tell you a chemistry joke... But all the good ones Argone

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

Jag har provat gel roller och smal filtpenna på graverade tangenter utan att det blev särskilt bra resultat. Det var svårt att göra och rann mest ut, men mycket berodde nog på att kvaliteten på gravyren inte var så hög.

Jag vet att till gravyr på metall så brukar man använda något slags vax.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Våxtorp
Registrerad
Nov 2009

Jag hade faktiskt några gamla, halvdåliga "gel pennor" liggande som jag provade med men tyckte inte det fungerade så bra. Kanske var jag lite otålig och trodde att de skulle torka snabbare än de gjorde. Får väl testa igen. Till ett test ska de väl duga men jag måste ändå skaffa nya. Tycker jag får lagom djup på mina gravyrer så det jag främst behöver veta är om färgen kommer att fästa (och bli sittande) i spåren.

I'd tell you a chemistry joke... But all the good ones Argone