Ethernet-port gateway -> trådlös dongel #1 -> trådlös dongel #2 -> enhet

Permalänk
Inaktiv

Ethernet-port gateway -> trådlös dongel #1 -> trådlös dongel #2 -> enhet

Hej!

Ska försöka förklara min något luddiga trådtitel. En kompis har precis skaffat Telias TV via fiber. Som några av er säkert känner till kommer signalen in via ett särskilt VLAN som sedan Smart-lådan skickar vidare på särskild port till TV-mottagaren. Nu är det så att vi tänkte sätta upp det som så att den trådlösa routern/smart-lådan sitter centralt i hallen medan TV:n är i vardagsrummet. Vi hade hoppats slippa dra en lång kabel från routern till TV-mottagaren.

Jag har för mig att jag sett donglar som gör om signalen från en ethernet-port på valfri enhet, skickar vidare trådlöst via 2.4/5GHz-bandet till en mottagare, och sedan gör om till en annan Ethernet-port. Blir som en trådlös kabel helt enkelt. Kan för mitt liv inte hitta den lösning som jag hittade när jag kollade på detta för några år sedan, så tänkte höra med er om ni kan peka mig i rätt riktning? Eller om jag bara är dum och gör det hela svårt för mig. Kanske kan man åstadkomma samma sak med en brygga eller något? Det jag är rädd för är att jag då bryggar fel VLAN och att TV-mottagaren då inte ska kunna komma åt TV-signalen ändå.

Tackar och bockar så länge!

Permalänk
Rekordmedlem
Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Inaktiv

Se där ja! Det trodde jag inte att Telia skulle sitta på lösningen själva. Dumt av mig att inte kika!

Tusen tack!