Windows 8.1 med startknapp och direkt till skrivbordet

Permalänk
Medlem
Skrivet av RekiN:

Det finns ett program du laddar ned och Windows 8 startas direkt till startmenyn med startknapp. Mitt Windows 8 är nu alltså som ett snabbare och mer effektivare Windows 7. Älskar't.

Jag vet att det finns, och förmodligen kommer det barka däråt inom inte allt för lång tid.
Poängen är att det inte borde behövas...

Visa signatur

Akashiro 0.9: Ryzen 5 7600, Radeon RX 7800XT Pure: 64/2000
https://podcasters.spotify.com/pod/show/thomaseron

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av JAZIP:

Vad är skillnaden? Måste man se skrivbordet hela tiden? Förstår verkligen inte vitsen med att gnälla på nått så banalt. Hur ofta är man i startmenyn egentligen? Man gör ju exakt likadant i Win7 som Win 8. Trycker Windows-tangenten, skriver programmet man vill öppna, trycker enter.

Problemet är att människan har väldigt svårt för "context switching" och att då forcera det genom fullskärmslägen hela tiden är absurt. Det är därför folk har mycket lättare att arbeta med flera dokument när de ser alla samtidigt (flera skärmar) än att alt tabba även om alt tab är snabb och rent tidsmässigt inte bör vara jätte problem.

Med andra ord är det självklart att det är sämre system men det bryr sig inte MS om. De vill trycka sina mobiler och plattor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Problemet är att människan har väldigt svårt för "context switching" och att då forcera det genom fullskärmslägen hela tiden är absurt.

Jag förstår inte varför startskärmen (eller vad den nu kallas) i Metro UI inte är gjord på ett smartare sätt.

Hade velat se en "recent programs" och använt startskärmen för att just enkelt starta och växla mellan olika program. Nu är den istället mest ivägen efter att jag dragit igång de programmen jag vill använda. Att växla mellan program mha gestures fungerar bara så länge listen (Charm) till vänster innehåller Metro UI-program (då hela desktopen ses som en app). Dvs det finns inget sätt för mig att växla mellan Photoshop och Lightroom mha touchinput såvida jag inte går till Desktopen först.

Får väl ge startskärmen ett litet plus för att den är trevlig att se på och ser fram emot att kunna välja egen bakgrundsbild utan hack i Windows 8.1.

Jag gillar Windows 8 i sin helthet, men just startskärmen och växlandet mellan Legacy-appar och Modern UI känns inte speciellt genomtänkt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Folk gillar inte att det är fullskärm, big deal när storleken (i det här fallet) inte har någon som helst praktisk betydelse. Man får gärna ha den åsikten. Men när folk försöker argumentera för att det är ett sämre OS bara för att något tar upp en tidigare outnyttjad yta så blir det bara fel.
Och vadå skrattretande. Jag startar ofta program som inte finns direkt tillgänglig i vanliga startmenyn bara för att det är ett så begränsat antal som får plats. Med MUI har inte bara många program framför dig, det är fortfarande lätt att överblicka.

Jag vet det mycket väl, och stör mig på att man börjat använda ordet app bara för att man kör programmet i en mobiltelefon. Men du behöver som sagt inte köra dem. Om du väljer att köra dessa program så får du ju skylla dig själv, ingen tvingar dig. Och du förstår inte varför det är så? Gränsen mellan laptop och platta håller på att suddas ut ordentligt just nu, gränsen mellan telefon och platta lika så. Inser du vart framtiden bär?

Man får ha den åsikten säger du, varför får folk inte tycka att Windows 8 är dåligt då?
Jag tycker det är dåligt för att (...). Även om det är en personlig åsikt så är det fortfarande dåligt.
Notera att jag säger JAG tycker det är dåligt.
Det är inte alla som använder så många program ofta,
så den plats som finns på den äldre startmenyn räcker kanske.
Ytan som du påstår är outnyttjad är bara en personlig åsikt likaså.
För just dig är den outnyttjad, för andra är den inte det.
När blir det skallen som används för att tänka här på forumet?

Jag skiter i om du kan köra en "app" eller inte i ett desktop OS. I vilket fall som helst har varken jag,
eller förmodligen dom allra flesta någon som helst användning av dem alls, speciellt när, som jag faktiskt sa,
dom är gjorda för touch och inte tb och mus,
så är dom värdelösa och jobbiga i jämförelse med motsvarande program för desktop OS.

Vi har alltså stannat i diskussionen för längesedan, du och en del andra tar upp samma sak, även om ni redan fått
svaren tusen gånger om. Är du så stängd i skallen att du inte insett det ännu? Ta och öppna upp lite,
så behövs inte detta tjabbel tas upp igen

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Man får ha den åsikten säger du, varför får folk inte tycka att Windows 8 är dåligt då? Jag tycker det är dåligt för att (...)
även om det är en personlig åsikt så är det fortfarande dåligt. Notera att jag säger JAG tycker det är dåligt.
Det är inte alla som använder så många program ofta, så den plats som finns på den äldre startmenyn räcker kanske.
Ytan som du påstår är outnyttjad är bara en personlig åsikt likaså. För just dig är den outnyttjad, för andra är den inte det.
När blir det skallen som används för att tänka här på forumet?

Jag skiter i om du kan köra en "app" eller inte i ett desktop OS. I vilket fall som helst har varken jag, eller förmodligen dom allra flesta
någon användning av dem, speciellt när, som jag faktiskt sa, är gjorda för touch och inte tb och mus, så är dom värdelösa och jobbiga
i jämförelse med motsvarande program för desktop OS.

Vi har alltså stannat i diskussionen för längesedan, du och en del andra tar upp samma sak, även om ni redan fått
svaren tusen gånger om. Är du så stängd i skallen att du inte insett det ännu? Ta och öppna upp lite,
så behövs inte detta tjabbel tas upp igen

Lugna ner dig.

Permalänk
Medlem

Kom att tänka på en sak.. Nu kör jag ju Ex7forW8 så jag slipper MUI. Men enda jag riktigt störde mig på var att det inte finns någon riktig notifierings indikator. Man ser inte vad som "hänt", t.ex meddelanden, epost mm utan att manuellt knappa igenom allt.
Och när jag skulle fram med kalkylatorn samtidigt som jag satt i webbläsaren. Då slog det om och jag drog in ex7

Förövrigt så håller jag med om att "app" borde förbjudas som term på desktop ;D

Visa signatur

|Asus PG278Q|Fractal Design R4|i7 4770K|Noctua NH-U14S P&P|MSI Z87-G45|Corsair 850 HX|
|8GB HyperX Predator 2400MHz|MSI GTX 780 TF OC|Xonar D2X| Corsair ForceGT SSD 120GB|Samsung 840 Basic 250GB|
|Fanatec FM4 CSR Wheel|CSR Elite Pedals|rSeat EVO3|Buttkicker Gamer 2|Xbox 360|PS3|PS4|

Permalänk
Medlem
Skrivet av daevilb:

Jag använder hellre Modern UI framför den där ruttna startmenyn från 1990, om du inte förstår hur den skall användas och configureras så är det ett personligt problem.

Om jag hade en grav synskada som gjorde det svårt för mig att till och med läsa stor text, så skulle jag antagligen tycka att MUI är jätte lätt och smidigt att använda. Nu är ju dock bara närsynt(eller var, åtgärdade det för 3 månader sedan)och tycker att en liten smidig startmeny med sök funktion är lättast och snabbast att använda.

Att trycka på stora rutor med den mus som klarar av millimeter precision känns väldigt gammaldags och det förolämpar dessutom min hands finmotorik.

Visa signatur

Ryzen 5600X | Asus B550-F Gaming | 32GB G.Skill Trident Z 3600mhz | Powercolor 6800 XT | Seasonic Prime TX 850W

Athlon 64, du har alltid en plats i mitt hjärta. <3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sneaky:

Lugna ner dig.

Du menar alltså att jag inte är lugn? Nästan så att man skrattar.
Gör en vild gissning på att du bara inte håller med mig, men har ingenting att komma med, och är det så,
skriv ingenting alls. Tack.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Du menar alltså att jag inte är lugn? Nästan så att man skrattar.
Gör en vild gissning på att du bara inte håller med mig, men har ingenting att komma med, och är det så,
skriv ingenting alls. Tack.

Lugna ner dig!

Och jag håller med Sneaky på den meningen!!

Bara för att man inte håller med dig, så har man rätt till en åsikt. För det är väl därför vi skriver här på forat? Eller?
Och ditt försök till " och-är-det-så-skriv-ingenting-alls" är verkligen skrämmande! För med ditt tankesätt så hade det blivit rätt tråkigt och utdraget med en massa som bara sitter och skriver ja hela tiden.

Lär dig att svälja att folk kan tycka annat än dig själv, och bemöt det med stolthet och ödmjukhet istället. Så blir respekten så mycket större! Så som det ska vara.

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem

Kan säga att Metro-skiten suger stenhårt på 30"-skärm. Jag känner mig förolämpad. Det är som om jag är för dålig för att hantera musen eller nått så knapparna måste vara enorma. Att behöva vrida på huvudet för att leta fram rätt program suger. Det är ett GUI som är gjort för portabla enheter (med mindre skärm) där man använder klumpig inmatning så som fingrar.

Är bara PC-världens motsvarighet till hipsters som gillar Metro, mest för att det är nytt, har "modern design" och att ingen annan gillar det.
Eventuellt att äldre människor har nytta av det också, stora knappar likt en sån där telefon för gamla. Lätt att använda men suger för dom som vill göra något mer än att surfa, maila och spela minesweeper.

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

Lugna ner dig!

Och jag håller med Sneaky på den meningen!!

Bara för att man inte håller med dig, så har man rätt till en åsikt. För det är väl därför vi skriver här på forat? Eller?
Och ditt försök till " och-är-det-så-skriv-ingenting-alls" är verkligen skrämmande! För med ditt tankesätt så hade det blivit rätt tråkigt och utdraget med en massa som bara sitter och skriver ja hela tiden.

Lär dig att svälja att folk kan tycka annat än dig själv, och bemöt det med stolthet och ödmjukhet istället. Så blir respekten så mycket större! Så som det ska vara.

Uppenbarligen har du inte förmågan att läsa riktigt. Jag respekterar fullt ut vad andra tycker, läs tidigare inlägg så ser
du att jag t.o.m är emot de som du beskriver att jag är, förstår dock inte vart du fått det ifrån riktigt.
Läs detta en gång till så kanske det nappar:

Citat:

Gör en vild gissning på att du bara inte håller med mig, men har ingenting att komma med, och är det så,
skriv ingenting alls. Tack.

Det jag säger är, om du nu ändå inte skulle förstå det, är att om man inte har något 'valid arguement' så att säga
eller ens något som tillför diskussion mer än att, som han skrev, "lugna ner dig" så kan man lika gärna knipa igen.
Vad är det som ni inte tycker är lugnt? Förklara hur ni tänker, för det är ganska förvirrande.

Permalänk
Avstängd

Först tänkte jag att nu kan man snart köpa w8 men sen läste jag om startknappens funktion... Finns det nån som har saknat en genväg till mui?
Hur tänkte MS här? är det verkligen så svårt att fixa en startknapp som är en startknapp?

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Om man nu mot all förmodan skulle skaffa Windows 8.1 så kommer man tvingas köpa minst 2 program för att få fason på det, dels windowblinds 8 som släpps snart, för att kunna få skrivbordet att inte se så fult ut, och där man får bort alla raka hörn och får tillbaka Aero, samt sen tex köpa Start 8, alternativt nått fritt alternativ.
+ sen avinstallera alla metro appar man kan avinstallera, ser ingen mening med sådana på ett desktop OS och heller ingen mening överhuvudtaget med modern UI.

På en tablet är Modern UI åtminstone begripligt att det finns, även om det inte nått jag gärna kommer köra, då det är fult som en sågbock.

Det ända som håller tillbaka en från att helt överge Microsoft för tillfället är vissa spel + en del Adobe program egentligen.
men snart får man nog överge det ändå om Microsoft fortsätter med sina dumheter.

Är ju inte bara Windows 8 som är drabbad av detta elände, vi har Xbox, nya hotmail, Office 2013 osv samtliga numera bannlysta hos mig.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

En bra sak dom verkar ha glömt där borta i Amerika, är ju att lyssna på kunderna.
En av mina väninnor har Windows 8, och jag avskydde det från första början.
Vi får hoppas på nästa, eller näst nästa OS från dem.

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweMerlin:

Jo, win2K var bra. Vista som kom efter sög. Och Win7 är bra.

Vartannat.

Fast XP kom ju således emellan 2k och Vista, varpå din teori faller

Permalänk
Skrivet av Northbane:

Fast XP kom ju således emellan 2k och Vista, varpå din teori faller

Kom inte ME mellan 2000 och XP?

Visa signatur

CPU: Intel Core i7 3770k @ 4,6Ghz GPU: ASUS GeForce GTX 670 2GB RAM: Corsair Dominator DDR3 1600MHz 16GB Moderkort: ASUS SABERTOOTH Z77 SSD1: Corsair SSD Force Series 3 60GB SSD2: Corsair SSD Force Series 3, 240GB HDD: Western Digital Caviar® Black 1TB HDD2: Western Digital Caviar® Black 2TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Man får ha den åsikten säger du, varför får folk inte tycka att Windows 8 är dåligt då?

Men alltså? Du får inte bli emotsagd för då blir du hysterisk och håller på så här? Det är samma sak flera gånger om här.

Person A: Jag tycker 1.
Friterad: AAAH! Varför får jag inte tycka som jag vill!!!? Varför ska ni komma och säga vad jag ska tycka hela tiden!?!one½

Du tycker en sak, vi tycker en annan. Det är bara du som säger att vi inte får säga vad vi tycker, inte tvärtom. Det är du som säger åt oss att inte föra fram vår ståndpunkt för att du upplever att vi försöker bestämma över dig. Men vet du vad? Bara för att någon tycker annorlunda mot vad du gör så är det inte genast så att den personen försöker ta din rätt att tycka saker ifrån dig. När DU däremot påstår sådant och säger åt folk att sluta så tar DU rätten ifrån andra att för fram sin åsik.

Skrivet av Friterad:

Jag tycker det är dåligt för att (...). Även om det är en personlig åsikt så är det fortfarande dåligt.
Notera att jag säger JAG tycker det är dåligt.

"Även om det är subjektivt så är det fortfarande objektivt"?
Notera att jag bara framför vad jag tycker, men du tycker det är förtryckarfasoner från oss att vi har andra åsikter. Att vi har andra åsikter upplever du som att vi skulle säga åt dig att du inte får tycka saker? Du får med andra ord inte bli emotsagd?
Du får tycka vad du vill. Men framför man åsikter i en diskussion ska man vara beredd på att bli emotsagd av de som tycker annorlunda. Det betyder INTE att du inte får tycka vad du vill. Och det betyder inte att du har rätt att förbjuda oss från att framföra våra åsikter.

Skrivet av Friterad:

Det är inte alla som använder så många program ofta,
så den plats som finns på den äldre startmenyn räcker kanske.
Ytan som du påstår är outnyttjad är bara en personlig åsikt likaså.
För just dig är den outnyttjad, för andra är den inte det.
När blir det skallen som används för att tänka här på forumet?

Personangrepp för att vi tycker annorlunda?
Hur många använder ytan bakom startmenyn när man har menyn framme? Så fort jag försöker skriva i ett forum, klicka på en länk, ge ett kommando i ett spel, markera en fil eller vad som helst bakom startmenyn så minimeras den. Alltså, man kan inte göra någonting alls med övriga skärmen när startmenyn är uppe mer än titta på den helt utan interaktion. Det är väldigt outnyttjat tycker jag. Och OM man är så sävlig och långsam att man ens hinner sitta och titta på saker bakom startmenyn när man använder den. Ja då kanske man behöver ett stort tydligt gränssnitt som MUI för att hantera en dator.

Skrivet av Friterad:

Jag skiter i om du kan köra en "app" eller inte i ett desktop OS. I vilket fall som helst har varken jag,
eller förmodligen dom allra flesta någon som helst användning av dem alls, speciellt när, som jag faktiskt sa,
dom är gjorda för touch och inte tb och mus,
så är dom värdelösa och jobbiga i jämförelse med motsvarande program för desktop OS.

MEN ANVÄND INTE NÅGON APP DÅ!
Angående ordvalet "desktop OS". Du förstår ju inte att det inte är ett OS enbart för desktops, det är för laptops, plattor och eventuellt telefoner också. Och kan man övergå till en startmeny som fungerar på dessa utan att det begränsar funktionen i vanliga program så är det inte bara bra, det är nödvändigt. Det finns ingen klar gräns mellan laptop och surfplatta längre, ingen klar gräns mellan surfplatta och telefon. Hur klar tror du gränsen är mellan dator och telefon 2017? Microsoft gräver sin egen grav ifall de har ett OS som inte hanterar den övergången. Android eller något annat skulle vara det enda stora för alla apparater som är i gränszonen. Med andra ord precis allt som inte är stationärt.

Skrivet av Friterad:

Vi har alltså stannat i diskussionen för längesedan, du och en del andra tar upp samma sak, även om ni redan fått
svaren tusen gånger om. Är du så stängd i skallen att du inte insett det ännu? Ta och öppna upp lite,
så behövs inte detta tjabbel tas upp igen

Det enda jag ser dig diskutera är din rätt att tycka saker och din "rätt" at säga åt oss att inte framföra våra argument.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Men alltså? Du får inte bli emotsagd för då blir du hysterisk och håller på så här? Det är samma sak flera gånger om här.

Person A: Jag tycker 1.
Friterad: AAAH! Varför får jag inte tycka som jag vill!!!? Varför ska ni komma och säga vad jag ska tycka hela tiden!?!one½

Du tycker en sak, vi tycker en annan. Det är bara du som säger att vi inte får säga vad vi tycker, inte tvärtom. Det är du som säger åt oss att inte föra fram vår ståndpunkt för att du upplever att vi försöker bestämma över dig. Men vet du vad? Bara för att någon tycker annorlunda mot vad du gör så är det inte genast så att den personen försöker ta din rätt att tycka saker ifrån dig. När DU däremot påstår sådant och säger åt folk att sluta så tar DU rätten ifrån andra att för fram sin åsik.

"Även om det är subjektivt så är det fortfarande objektivt"?
Notera att jag bara framför vad jag tycker, men du tycker det är förtryckarfasoner från oss att vi har andra åsikter. Att vi har andra åsikter upplever du som att vi skulle säga åt dig att du inte får tycka saker? Du får med andra ord inte bli emotsagd?
Du får tycka vad du vill. Men framför man åsikter i en diskussion ska man vara beredd på att bli emotsagd av de som tycker annorlunda. Det betyder INTE att du inte får tycka vad du vill. Och det betyder inte att du har rätt att förbjuda oss från att framföra våra åsikter.

Personangrepp för att vi tycker annorlunda?
Hur många använder ytan bakom startmenyn när man har menyn framme? Så fort jag försöker skriva i ett forum, klicka på en länk, ge ett kommando i ett spel, markera en fil eller vad som helst bakom startmenyn så minimeras den. Alltså, man kan inte göra någonting alls med övriga skärmen när startmenyn är uppe mer än titta på den helt utan interaktion. Det är väldigt outnyttjat tycker jag. Och OM man är så sävlig och långsam att man ens hinner sitta och titta på saker bakom startmenyn när man använder den. Ja då kanske man behöver ett stort tydligt gränssnitt som MUI för att hantera en dator.

MEN ANVÄND INTE NÅGON APP DÅ!
Angående ordvalet "desktop OS". Du förstår ju inte att det inte är ett OS enbart för desktops, det är för laptops, plattor och eventuellt telefoner också. Och kan man övergå till en startmeny som fungerar på dessa utan att det begränsar funktionen i vanliga program så är det inte bara bra, det är nödvändigt. Det finns ingen klar gräns mellan laptop och surfplatta längre, ingen klar gräns mellan surfplatta och telefon. Hur klar tror du gränsen är mellan dator och telefon 2017? Microsoft gräver sin egen grav ifall de har ett OS som inte hanterar den övergången. Android eller något annat skulle vara det enda stora för alla apparater som är i gränszonen. Med andra ord precis allt som inte är stationärt.

Det enda jag ser dig diskutera är din rätt att tycka saker och din "rätt" at säga åt oss att inte framföra våra argument.

Det hela började med att jag skrev till THB om jag inte minns fel. Sedan hoppar andra in i diskussionen, inkl, du tror jag.
Du säger att det är jag som inte bryr mig, utan bara tänker på mina egna åsikter, när det verkar vara tvärtom.
Jag skrev:

Citat:

Alltid ska du prisa Windows 8 och säga hur bra det är bara för att DU gillar MUI.
DU är en av väldigt, väldigt få som faktiskt gillar MUI. Men tydligen är det bara din åsikt som räknas här och tycker man
annat är man dum eller hur var det? MUI istället för gamla startmenyn är knappast en förbättring på något vis
förutom möjligtvis för gamlingar som har svårt att se och kan behöva stora "knappar".

Och fick en del svar. Vad jag hela från början pratade om är om THB (och andra som skriver samma saker)
om W8, det är såna jag stör mig på som inte accepterar att alla inte tycker som dom,
sen hoppar givetvis fler in i diskussionen och sen blir det du och jag.
Du får tycka om W8, det skadar inte mig, men att du kommer med argument mot att W8 är bättre eller
att t.ex startmenyn är sämre än startskärmen när det ÄR EN PERSONLIG ÅSIKT eller som du skrev
om outnyttjad yta, det är helt fel eftersom bara för att det för dig inte är utnyttjad yta så är det inte samma
för alla andra, tänkt på det?

Jag kanske har flera saker uppe samtidigt, om jag då vill öppna något annat så tar det inte upp
hela skärmen bara för det. Jag måste inte gå från ett gränssnitt till ett annat bara för att öppna saker.
Sen är ju alla "appar" i MUI fullskärm, det kanske inte alla gillar, även om du gör det.
Okej för mig att du gillar det. Men majoriteten tycker att W8 är dåligt av olika anledningar,
och då har MS gjort fel som inte lyssnat på vad folk vill ha.

Självklart vet jag att MS har gjort ett och samma OS för både mobiler och stationära PC-datorer.
Problemet ligger inte i att det är samma OS utan att gränssnittet är samma. Det är ren idioti att
göra ett OS som skall funka till både mobila och stationära enheter som har exakt samma gränssnitt,
som i detta fallet är anpassat för touch skärmar, och hur många skulle vilja ha eller har touch på sin
stationära PC? Hur många vill ens ha det på en laptop?

Citat:

Det är bara du som säger att vi inte får säga vad vi tycker, inte tvärtom. Det är du som säger åt oss att inte föra fram vår ståndpunkt för att du upplever att vi försöker bestämma över dig. Men vet du vad? Bara för att någon tycker annorlunda mot vad du gör så är det inte genast så att den personen försöker ta din rätt att tycka saker ifrån dig. När DU däremot påstår sådant och säger åt folk att sluta så tar DU rätten ifrån andra att för fram sin åsik.

Nej, om person A nu tycker en sak, så får A tycka det för mig. Men om låt oss säga B kommer in
och tycker samma sak, men säger att "det är bättre för att ..." och uttrycker det som att det är fakta,
då är det en annan sak. Jag tar THB som ett exempel, inte för att göra något påhopp, men eftersom
hen är den jag skrev till hela från början.
Som du kanske redan vet så har denne skrivit på flera ställen om hur bra W8 är på dittan och dattan,
men accepterar inte när andra tycker det motsatta.
Tycker du det är okej? Sen om jag kanske verkar otrevlig så får jag ursäkta, det är inte något jag försöker vara.

Permalänk
Medlem
Skrivet av highsound:

Kom inte ME mellan 2000 och XP?

Som sagt, [..] Win95, Win98, WinME, Win2k, WinXP, Vista [..]

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Northbane:

Som sagt, [..] Win95, Win98, WinME, Win2k, WinXP, Vista [..]

... 95, NT 4, 98, 98SE, 2k, ME, XP, Vista ...

Visa signatur

Hur jävla svårt kan det vara att inte särskriva?!

Permalänk
Medlem
Skrivet av trolliban:

... 95, NT 4, 98, 98SE, 2k, ME, XP, Vista ...

...95, 98, Me, XP, Vista...
...NT 4, 2000, Server 2003, Server 2008...

Inte räknat med second editions eller dylikt såklart.

Permalänk
Medlem

Paul's my hero

Visa signatur

My Rig https://classic.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg...
Fel av mig! Men sjutton vad snabba ni är på att kommentera vad andra gör och inte gör rätt och fel... :/

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Aleshi:

...95, 98, Me, XP, Vista...
...NT 4, 2000, Server 2003, Server 2008...

Inte räknat med second editions eller dylikt såklart.

Jag visade bara på felaktigheten i att räkna versionerna på det sättet som Northbane gjorde (räkna med w2k men inte nt4, det vill säga).

Sen är det väl inte helt rätt att dela upp det som du gjort heller, eftersom OS:en från och med XP är baserade på NT även på konsumentsidan, så att säga. Och NT grenar, efter W2k ut sig även till Server-only-versionerna.

De MS-DOS-baserade versionerna upphör och med Windows ME, så det är egentligen tre stycken listor vi behöver:

MS-DOS: 95, 98, 98SE, ME
NT: NT 4, 2k, XP, Vista, 7, 8
Server: Server 2003, Home Server, Server 2008, Home Server 2011, Server 2012

Visa signatur

Hur jävla svårt kan det vara att inte särskriva?!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Det hela började med att jag skrev till THB om jag inte minns fel. Sedan hoppar andra in i diskussionen, inkl, du tror jag.
Du säger att det är jag som inte bryr mig, utan bara tänker på mina egna åsikter, när det verkar vara tvärtom.
Jag skrev:

Och fick en del svar. Vad jag hela från början pratade om är om THB (och andra som skriver samma saker)
om W8, det är såna jag stör mig på som inte accepterar att alla inte tycker som dom,
sen hoppar givetvis fler in i diskussionen och sen blir det du och jag.
Du får tycka om W8, det skadar inte mig, men att du kommer med argument mot att W8 är bättre eller
att t.ex startmenyn är sämre än startskärmen när det ÄR EN PERSONLIG ÅSIKT eller som du skrev
om outnyttjad yta, det är helt fel eftersom bara för att det för dig inte är utnyttjad yta så är det inte samma
för alla andra, tänkt på det?

Jag kanske har flera saker uppe samtidigt, om jag då vill öppna något annat så tar det inte upp
hela skärmen bara för det. Jag måste inte gå från ett gränssnitt till ett annat bara för att öppna saker.
Sen är ju alla "appar" i MUI fullskärm, det kanske inte alla gillar, även om du gör det.
Okej för mig att du gillar det. Men majoriteten tycker att W8 är dåligt av olika anledningar,
och då har MS gjort fel som inte lyssnat på vad folk vill ha.

Självklart vet jag att MS har gjort ett och samma OS för både mobiler och stationära PC-datorer.
Problemet ligger inte i att det är samma OS utan att gränssnittet är samma. Det är ren idioti att
göra ett OS som skall funka till både mobila och stationära enheter som har exakt samma gränssnitt,
som i detta fallet är anpassat för touch skärmar, och hur många skulle vilja ha eller har touch på sin
stationära PC? Hur många vill ens ha det på en laptop?

Nej, om person A nu tycker en sak, så får A tycka det för mig. Men om låt oss säga B kommer in
och tycker samma sak, men säger att "det är bättre för att ..." och uttrycker det som att det är fakta,
då är det en annan sak. Jag tar THB som ett exempel, inte för att göra något påhopp, men eftersom
hen är den jag skrev till hela från början.
Som du kanske redan vet så har denne skrivit på flera ställen om hur bra W8 är på dittan och dattan,
men accepterar inte när andra tycker det motsatta.
Tycker du det är okej? Sen om jag kanske verkar otrevlig så får jag ursäkta, det är inte något jag försöker vara.

Problemet är att alla framför sina argument på ungefär samma sätt. Men det är bara du som säger att det är fel att någon framför sina åsikter.

Och du pratar återigen om appar. Använd inte dem!
Och nej, det är en omöjlighet att aktivt använda program samtidigt som startmenyn är framme. Det enda du kan göra är att se dem. Att inte kunna se ett program en sekund som man ändå inte använder den sekunden är en ganska liten trade off för att få mycket större yta på startmenyn.

Skrivet av trolliban:

Jag visade bara på felaktigheten i att räkna versionerna på det sättet som Northbane gjorde (räkna med w2k men inte nt4, det vill säga).

Sen är det väl inte helt rätt att dela upp det som du gjort heller, eftersom OS:en från och med XP är baserade på NT även på konsumentsidan, så att säga. Och NT grenar, efter W2k ut sig även till Server-only-versionerna.

De MS-DOS-baserade versionerna upphör och med Windows ME, så det är egentligen tre stycken listor vi behöver:

MS-DOS: 95, 98, 98SE, ME
NT: NT 4, 2k, XP, Vista, 7, 8
Server: Server 2003, Home Server, Server 2008, Home Server 2011, Server 2012

Mitt sätt att lista är korrekt då jag listade efter produktkategori och målgrupp, jag listade inte efter kärnan. Det är så man ska lista om man pratar om vilket OS som ersatt vilket. XP har inte ersatt Windows 2000 t.ex.

Ska man nödvändigtvis lista efter kärna istället så ska du slå ihop NT och Server i din lista då de delar kärna till 100%. Skillnaden mellan Server 2008 och Vista är mindre än mellan XP och Vista. Så ditt sätt att lista följer varken kärnors släktskap eller produktkategori.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Problemet är att alla framför sina argument på ungefär samma sätt. Men det är bara du som säger att det är fel att någon framför sina åsikter.

Och du pratar återigen om appar. Använd inte dem!
Och nej, det är en omöjlighet att aktivt använda program samtidigt som startmenyn är framme. Det enda du kan göra är att se dem. Att inte kunna se ett program en sekund som man ändå inte använder den sekunden är en ganska liten trade off för att få mycket större yta på startmenyn.

Nej det är det inte. Varför säger du det hela tiden när jag verkligen inte säger så? Luktar troll, eller svår dyslexi.

Jag struntar i att dom finns, bara man inte måste använda dem. Men när det är så att det är ett krav för vissa saker
så går det för långt. Vet inte hur det är nu med W8 om man inte behöver använda det alls, i så fall är det bra.
Men det är, även om man inte skulle använda dom, väldigt meningslöst att ha program till ett system som folk
använder tangentbord och mus när det är gjort för touch. Likaså är MUI, det är inte bara apparna,
det är själva gränssnittet som är gjort för touch-enheter, det är bl.a därför många inte gillar den nya startskärmen.

Förstår du nu? Du har tagit upp det där med appar flera gånger nu och jag har svarat dig flera gånger,
varför ignorera mina svar?

Permalänk
Medlem

Får hoppas Windows Update notifierar korrekt i aktivitetsfältet igen, har haft problem med det i Windows 8. Man vill liksom inte köra automatiska uppdateringar/omstarter, men samtidigt vill man ju få veta när det kommit en uppdatering utan att köra windows update manuellt vareviga dag.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint

Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Aleshi:

Ska man nödvändigtvis lista efter kärna istället så ska du slå ihop NT och Server i din lista då de delar kärna till 100%. Skillnaden mellan Server 2008 och Vista är mindre än mellan XP och Vista. Så ditt sätt att lista följer varken kärnors släktskap eller produktkategori.

Mitt sätt att lista är just en kategorisering baserad på kärna, med undantag för server-varianterna, så du har tyvärr fel där.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Hur jävla svårt kan det vara att inte särskriva?!

Permalänk
Medlem

Fanns det inte både NT-workstation och NT-server?

Permalänk
Skrivet av Friterad:

Nej det är det inte. Varför säger du det hela tiden när jag verkligen inte säger så? Luktar troll, eller svår dyslexi.

Jag struntar i att dom finns, bara man inte måste använda dem. Men när det är så att det är ett krav för vissa saker
så går det för långt. Vet inte hur det är nu med W8 om man inte behöver använda det alls, i så fall är det bra.
Men det är, även om man inte skulle använda dom, väldigt meningslöst att ha program till ett system som folk
använder tangentbord och mus när det är gjort för touch. Likaså är MUI, det är inte bara apparna,
det är själva gränssnittet som är gjort för touch-enheter, det är bl.a därför många inte gillar den nya startskärmen.

Förstår du nu? Du har tagit upp det där med appar flera gånger nu och jag har svarat dig flera gånger,
varför ignorera mina svar?

Ignorera honom, han är uppenbart en Besserwisser, såna människor kan omöjligt erkänna att det dom säger inte är den "absoluta sanningen", och älskar ofta höra sin egen "röst" (i det här fallet läsa sin egen text:)) att dom bara babblar på för sakens skull. Jag har läst vad ni båda skrivit, och jag håller helt med Friterad. Han säger inte att ni inte får gilla Win8, han säger att han och många andra tycker(inklusive jag) att MS har glömt bort sina gamla "fans" och kunder som använder Windows enbart till stationära datorer, speciellt dom utan touch skärm (om det nu finns några som har touchskärm till desktop, känns lite korkat). För att dom vill komma in i den bärbara marknaden.

Vi alla kan medge att vi har inget emot att MS vill in på marknaden, dumt om dom inte ville det då den är den snabbast växande marknaden inom teknik. Men, bara för att dom gör ett operativ system som ska fungera på alla olika system, betyder inte att Microsoft ska glömma sina gamla trogna kunder som vill ha ett Windows enbart för Desktop, eller då menar jag ett Windows där användargränsnittet är enbart anpassat till Desktop. Dem kunde ha gjort som dom har gjort förut, med olika API´s. Win 8 Desktop Edition, Win 8 Touch Edition, Win 8 Phone Edition, etc. Dom kunde t.om ha gjort som dom har gjort, men då ge kunderna rätten och möjligheten att själv bestämma hur man använder ett operativ system som man antingen betalat för, eller blivit påtvingad till vid nytt köp av dator?

Det är inte alls omöjligt för MS att göra Windows 8 så att alla kan vara nöjda med den. Om vi alla som inte gillar Win8, jag själv t.om gillar många saker i Win8, men MetroUI och Apparna och startmenyn är saker jag stör mig på och som jag inte vill ha. Då kunde MS ha gjort det enkelt för sig, och bara gjort win8 mer modulär så man själv kan ställa in inställningar hur man vill. Men det har alltid varit MS problem, dom vill bestämma över allt och alla, och vägrar ibland lyssna på vad kunderna vill ha. Och med tanke på Win 8´s dåliga försäljning, hur opopulär nya Xbox är hittills, m.m, så kanske Bill Gates inte var så hemsk ändå för Microsoft har ju bara blivit sämre och sämre för varje år sen Bill slutade?

Friterad blir kanske irriterad, för många av er som gillar Win8 snackar skit om Win7 som han gillar, och vi andra med, därför kanske hans ton verkar aggressiv. Men jag skulle också stå på mig om alla hoppade på mig som ni gjorde med honom! Om det är någon som beter illa så är det alla ni, för han sade aldrig att ni inte får tycka om Win8, men han gillar inte att ni på ett sätt förnedrar hans åsikter när ni baktalar Win7. SÅ alla kan lägga ner det här samtalet nu, vi alla tycker olika, men majoriteten av oss gillar inte hur MS gör business senaste tiden!

Ni som gillar allt vad MS gör, ni får gärna göra det, det är eran mänskliga rätt, men sluta predika om vad andra tycker och kom inte hit och säg att ni är mer rätt än vi, eller Win8 är bättre än Win7, för som ni/vi alla redan sagt flera gånger så är det en smaksak. Påstå inte saker som fakta, när det är personliga åsikter det handlar om. Så snälla sluta det här nu. Och gå vidare i livet nu, vi kan alla hoppas MS börjar göra kvalitet produkter snart igen som Win7 (enligt mig det bästa dom gjort). Hej o hå!

Visa signatur

My Hardware:Ryzen7 1700//Asus Prime X370-Pro//16GB Corsair DDR4 3000mhz//Asus Geforce RTX 2070 Dual EVO

Permalänk
Medlem

Jag gillar möjligheten att använda sin vanliga skrivbordsbakgrund i Modern UI så behöver det inte kännas som att man kommer till en helt ny värld så fort man råkar hamna där Någon som vet ett plugin som gör samma sak redan idag?

Visa signatur

Phenom II X6 1055t @ 3,5GHz
Sleeva.se »