GTA IV Laggar Extremt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

GTA IV Laggar Extremt

Hej, Som rubriken lyder så laggar mitt GTA otroligt mycket, Kan börja med att skriva vad jag har för dator..

Moderkort : Asus Maximus V Gene
Processor : Intel Core I7 3770K
Grafikkort : Gigabyte 7970 GHZ Edition
Minnen : Crucial 16GB 1600Mhz Ballistix Sport
Nätagg : 750W
Även bra kylning så det är inget problem.

Alla inställningar i spelet är på : Low, Off, osv..

Nu är det så att första uppdraget då man ska köra bil i hamnen, ( INTE speciellt krävande ) så kan jag köra en liten bit sen fryser / hackar det till, och så fortsätter det konstant. Och det är med andra ord ospelbart, Jag har senaste drivrutinerna, och även överklockat till 4.6ghz...

Tack på förhand!

// Zerion!

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
sundsvall
Registrerad
Aug 2010

blev så för mig också med 2st GTX570 när jag körde dem.

CoD are for kiddos, Real men are playing Quake
Windows are for noobies real geeks uses Linux
Apple are for horses real animals uses non-fruit shit.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
sundsvall
Registrerad
Aug 2010

jag fick till mitt genom att spela i Offline läget.

CoD are for kiddos, Real men are playing Quake
Windows are for noobies real geeks uses Linux
Apple are for horses real animals uses non-fruit shit.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Zerion123:

Hej, Som rubriken lyder så laggar mitt GTA otroligt mycket, Kan börja med att skriva vad jag har för dator..

Moderkort : Asus Maximus V Gene
Processor : Intel Core I7 3770K
Grafikkort : Gigabyte 7970 GHZ Edition
Minnen : Crucial 16GB 1600Mhz Ballistix Sport
Nätagg : 750W
Även bra kylning så det är inget problem.

Alla inställningar i spelet är på : Low, Off, osv..

Nu är det så att första uppdraget då man ska köra bil i hamnen, ( INTE speciellt krävande ) så kan jag köra en liten bit sen fryser / hackar det till, och så fortsätter det konstant. Och det är med andra ord ospelbart, Jag har senaste drivrutinerna, och även överklockat till 4.6ghz...

Tack på förhand!

// Zerion!

Slö hårddisk.
Oklockad CPU.
Kass drivrutin.

Stäng av Vsync.

| i5 2500K@4.2GHz | 8GB Gskill 1600MHz | Gigabyte Z68X-UD3H B3 | GTX 680 2GB w/ Twin Turbo II |
Corsair TX650W | BENQ GW2750HM | 5TB | 60GB Nova 2 SSD | Samsung 830 128GB OS SSD
Ze Best Moosic You'll Ever Hear

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Dwightschrute:

Slö hårddisk.
Oklockad CPU.
Kass drivrutin.

Stäng av Vsync.

Nyaste drivrutiner har jag, Vsync avstängt, CPU'n är klockad,
Slö hårddisk tror jag inte, då Crysis 3, Far Cry 3 funkar bra

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av thunderboy88:

jag fick till mitt genom att spela i Offline läget.

Hmm.. Jag vill ju spela online :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Till att börja med är spelet en riktig risig portning, för det andra så är det ganska känt att det är ännu sämre med ati-kort tyvärr. Minns inte om jag testade det när jag spelade det med mitt 7970, men testa att emulera det som ett 670 med radeon pro.

..:: trickeh2k ::.. https://youtube.com/c/trickeh2k Windows 10 Pro - i7 8700k (delid) @ 5Ghz - ASUS Prime Z370-A - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 CL14 3000Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 1080Ti FTW3 Hydrocopper - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, 3TB Seagate Barracuda - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Skribent
Mathias Blomberg
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2012

*Det som stod här innan var falskt*

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair AX 850W] ≈ [ASUS Geforce GTX 1080 Strix] ≈ [Intel Core i5 8600K@4,8 GHz] ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [Corsair Vengeance LPX 16GB@3,0 GHz] ≈ [ASUS TUF Z370-Plus Gaming] ≈ [Samsung 860 EVO 500 GB] ≈ [Intel 520 180 GB] ≈ [Samsung HD103SJ 1 TB] ≈ [ASUS Xonar Essence STX] |
Skrivmaskinen: Lenovo G50-80 Min förlängning av mig själv: Samsung Galaxy S8 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Spelar med höga inställningar på dator nr1 och det laggar aldrig.
Dock har jag bara höga inställningar på grafik inte på rendering osv
för då kan det bli laggigt, speciellt för min cpu när den ej kör turbo.
Tror det handlar om tur lite med drivrutiner osv.
Sen kanske det inte är omöjligt att spelet av någon anledning
inte använder full cpu kraft. Jobbar inte alla kärnor i 100%
så är det inte processorn som är problemet, kolla det med gpu'n med.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Dec 2010

Underligt... har du spelet på Steam?

Har inte riktigt samma problem, men visst laggar det, sitter på ett 7970 DCII med en 3570k och det rullar (för det mesta) fint..

Tafelwasser

, CITERA FÖR SVAR

Pimpim666 : Skaffa flickvän så minskar risken för att ni går in på sidor med virus.
Nivity: Tror nog det ökar med flera tusen % istället, tjejer klickar ju på vad fan som helst som ploppar upp på skärmen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Dwightschrute:

Slö hårddisk.
Oklockad CPU.
Kass drivrutin.

Stäng av Vsync.

CPUn är ju överklockad och han har senaste drivrutinen..

Underligt om det skulle vara hårddisken...

Tafelwasser

, CITERA FÖR SVAR

Pimpim666 : Skaffa flickvän så minskar risken för att ni går in på sidor med virus.
Nivity: Tror nog det ökar med flera tusen % istället, tjejer klickar ju på vad fan som helst som ploppar upp på skärmen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Bordsvatten:

Underligt... har du spelet på Steam?

Har inte riktigt samma problem, men visst laggar det, sitter på ett 7970 DCII med en 3570k och det rullar (för det mesta) fint..

Har det inte på steam, Men nu funkar det iaf bättre, fryser inte längre, men är mellan 20 - 30 fps

Skrivet av Uzanar:

Det är GTA IV's natur att lagga på grund av att det är den sämsta portningen som någonsin gjorts och det är ingenting mer med det, det är likadant för mig både med mitt GTX 780 och mitt förra GTX 670.

Jaså... såpass.. Det var ju synd, då är det kanske inte så mycket man kan göra?

Skrivet av trickysaer:

Till att börja med är spelet en riktig risig portning, för det andra så är det ganska känt att det är ännu sämre med ati-kort tyvärr. Minns inte om jag testade det när jag spelade det med mitt 7970, men testa att emulera det som ett 670 med radeon pro.

Får kolla upp radeon pro, Tackar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2013

Hade samma problem fast med Minecraft men när jag gick in i gpu inställningarna kunde jag se vilka program som använde gpu:n och av någon anledning användes den interna grafiken och inte grafikkortet till Minecraft. Men när jag ställde in att den skulle använda grafikkortet flöt det på jättebra! Det är inte säkert att du har samma problem men du kan ju testa i alla fall.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Finns bara en lösning på problemet och den funkar. Skriv i sökfältet i startmenyn: msconfig
Gå till fliken tjänster
Bocka av längre ner Windows event log samt längre ner Windows event collector.

Av någon anledning så är keyloggern i windows inte riktigt kompatibel med spelet så varje gång man trycker på knappar i spelet så hackar det.

Tro mig, det funkar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Prova kör utan OC.

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2005

Spelet är kasst portat helt enkelt. Du är inte ensam om dessa problem.
MEN det ska fortfarande inte bete sig som du beskriver.

Är det steam versionen du har? Om inte uppdatera det till senaste versionen en tumregel är att alltid ha senaste versioner av allt egentligen. Drivrutiner? När allt det är fixat så undrar jag även om du upplever detta med något annat spel eller bara i GTA?

|Intel i5 4670K@4.4GHz| |Asus Z97-A| |A-Data 16GB CL9 1600MHz| |ASUS GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix Gaming OC| |Samsung 850 Evo 500GB| |Samsung 840 Evo 250GB| |WD Green 3TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG IPS Display@74Hz|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2013

Har ett liknande problem, jag brukar ligga på 40-50 fps men så fort man kommer upp i hastighet med bilen så droppar jag ner till 15-30 fps, någon som vet lösningen på det?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Jag rekommenderar stark att göra som jag skrev i tidigare inlägg, provade själv med uppdateringar och patchar. Optimerade grafikkortet mm men inget fungerade förutom det jag skrev innan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Zerion123:

Hej, Som rubriken lyder så laggar mitt GTA otroligt mycket, Kan börja med att skriva vad jag har för dator..

Moderkort : Asus Maximus V Gene
Processor : Intel Core I7 3770K
Grafikkort : Gigabyte 7970 GHZ Edition
Minnen : Crucial 16GB 1600Mhz Ballistix Sport
Nätagg : 750W
Även bra kylning så det är inget problem.

Alla inställningar i spelet är på : Low, Off, osv..

Nu är det så att första uppdraget då man ska köra bil i hamnen, ( INTE speciellt krävande ) så kan jag köra en liten bit sen fryser / hackar det till, och så fortsätter det konstant. Och det är med andra ord ospelbart, Jag har senaste drivrutinerna, och även överklockat till 4.6ghz...

Tack på förhand!

// Zerion!

Detta är en rätt känd bugg som kan inträffa med vissa system i GTA IV, googla lite på problemet. GTA IV o Stuttering borde ge resultat, jag minns inte själv vad det var för fix är för länge sen som jag behövde kolla på det.

Dator || H440 Black Edition || Asus ROG MaximusVII || i7 4790K @ 4.5GHz, Noctua NH-D15 Kylare || MSI GTX 980ti Gaming 6GB || 16GB G-Skill 1866 1.5v || Corsair RM 850W || Samsung EVO 256GB, Crucial M4 256GB ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Gipp3r:

Detta är en rätt känd bugg som kan inträffa med vissa system i GTA IV, googla lite på problemet. GTA IV o Stuttering borde ge resultat, jag minns inte själv vad det var för fix är för länge sen som jag behövde kolla på det.

Jag använder core duo E8400 3.6hz (overclock) med nividia GTX 460 har inga problem med laggen så det måste vara systemet som du säger.

Det kan vara så att det räcker med att patcha till den senaste versionen.

Gigabyte GA-X99-UD7,Intel 5820k, 32Gb DDR4 3000Mhz, Sapphire R9 290 4Gb Tri-x Crossfire x3, Samsung 850pro 1Tb, EVGA Supernova 1300w G2