Microsoft lämnar ut data till NSA/FBI

Permalänk
Medlem
Skrivet av QwQ:

ja de var ju sinesjukt att även microsoft är med hjälper nsa på traven med övervakningen fast det var väll inte specielt otänkbart med tanke på den våg av övervakningen som avslöjats på sistone

enda sättet att slipa den här typen av förkastlig övervkaningen är väll att byta till linux eller linknade open source baserat oprativsystem

hittade lite fler artiklar och ett nyhetsklipp håll till godo

http://www.svt.se/nyheter/uppgifter-om-omfattande-overvakning
http://www.svtplay.se/klipp/1341455/avlyssningsskandalen-vaxe...
http://www.foxnews.com/tech/2013/07/12/microsoft-helps-nsa-cr...
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2421692,00.asp

Vad hjälper det att byta OS när det är e-posten som övervakas? Och även om själva operativsystemet skulle övervakas, vilka garantier har du för att Linux skulle förbli förskonat från övervakning?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Att behålla demokrati och frihet är den enda frågan som är viktig idag.

Du säger det som om alla tyckte att det var den enda frågan. Det är inte demokrati att bestämma vad som är den enda frågan som gäller.

Skrivet av anon127948:

Allt annat är små krams som man kan skita i. Som om samhället ändrar sig så mycket om man sänker skatten lite grann. Snart är vi som USA. Två partier och båda är exakt likadana. De snackar olika men i slutändan gör de exakt samma saker. Jobbar mot folket och inget annat. OM folk inte kan prata i fred så blir det väldigt svårt för de att organisera sig och starta politiska rörelser. Det är exakt vad all denna övervakning handlar om. Att hålla folket på mattan och i värsta fall har man sina legosoldater nu som är nog betydligt mindre lojala mot folket jämfört med vanliga soldater som bara blev inkallade.
Varför tror du att Sverige ville ha prat mot regeringen stämplad som terrorist prat? De vet att folket är missnöjt med vad som händer.

Du hänger väl på avpixlat med en tinfoilhat också.

Skrivet av anon127948:

Frihetspartiet hade verkligen ett fullt program. Passar dig som handen i handsken.

Va? Vad grundar du det på? Jag ville inte rösta på ett enfrågeparti så då passar det mig att rösta på ett enfrågeparti?

Bosätt dig i skogen utan el om du är så rädd för övervakning. Internet är inte fritt och kommer aldrig att vara.

Permalänk
Medlem

Känner mig glad att jag inte hoppade på Skype-tåget.

Men letar tyvär fortfarande efter en vettig ersättare till Hotmail :/

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av pEccA-vE:

Du säger det som om alla tyckte att det var den enda frågan. Det är inte demokrati att bestämma vad som är den enda frågan som gäller.

Du hänger väl på avpixlat med en tinfoilhat också.

Va? Vad grundar du det på? Jag ville inte rösta på ett enfrågeparti så då passar det mig att rösta på ett enfrågeparti?

Bosätt dig i skogen utan el om du är så rädd för övervakning. Internet är inte fritt och kommer aldrig att vara.

Och du jobbar på FRA och är orolig för att du får sparken om någon lite mindre fascistisk regering tar över? Folk som du pratade om foliehattar innan med. Men nu vet vi hur mycket det spioneras. Så argumentet nu är att böja över och lära sig gilla att ta den i baken?
Internet var fri innan politiker och co fattade hur farligt det är för deras levnadssätt att folket kan få tag på och utbyta information fritt. Inte bra alls. TV är mycket trevligare för där vet man vem som bestämmer vad som ska visas och hur informationen skall vinklas.

Du kan gå tillbaka till dina kära arbetsgivare och gnälla hur det behövs mer lagar. Folks ska fan inte få klaga på våran kära regering som gör allt för att gynna några stora bol.., jag menar folket.

Permalänk
Medlem
Skrivet av grizzly666:

Öhhh du har inte hängt med alls ser jag!
Har du hört talas om FRA som gör exakt samma saker som NSA´s Prism gör OCH dom är NSA´s "capture point" för ryslands internet då över 80% av deras trafik går genom sverige och vips så byter FRA dessa uppgifter mot dom som FRA vill ha från NSA.
Och om en svensks trafik råkar gå ut ur landet genom samma kabel som FRA för stunden lyssnar av så JA då är han avlyssnad då med och det utan några som helst misstankar,domar,etc.
Och som du kanske vet så tar internet trafik INTE den kortaste vägen utan den snabbaste som mycket väl kan gå från dig och ut ur landet för att sen gå tillbaks till tex din granne.
Därmed så måste man tänka på att OM dom nu råkar lyssna på en kabel och OM trafiken råkar gå genom den så ÄR jag avlyssnad av FRA.
Allt detta ska ju sparas i max 12månader.
MEN FRA har skitit detta och spara allt så länge dom vill och även OM dom tar bort nåt så går det att återskapa.
http://www.metro.se/nyheter/mp-kraver-kriskommission-efter-me...

Sen finns det en liten lag som heter Teledatalagen där lagen tvingar ispérna att spara all info om vart du surfade,ringde,sms,etc och då även tidpunkt,var DU befann dig och det när du surfade in på sidan,ringde,la på,etc och även att så fort en mobil får kontakt med en ny mast så ska din position sparas och detta gör att det går att följa dig med 0,5m exakthet om du har mottagning så det går att ringa går det inte att ringa så går fortfarande din position att spåras men med lite sämre exakhet.
DVS alla mobiler är numera en statlig spårsändare.
Detta ska sparas i minst sex månader, men högst två år

Sen har ju även SÄPO tabbat sig med tiden för insamlat data som ej har förstörts i tid men enligt åklagare så var SÄPO för inkometenta att stå till svars för sitt misstag. http://scriptorium.se/josh/2010/05/13/myndigheten-som-omyndig...
Så med andra ord så kan både SÄPO o FRA skita helt i den lilla detaljen och vi medborgare måste därmed räkna med att ALLT kommer att sparas för ALLTID.

Sen finns även IPRED som är en lag som ger upphovsrätts innehavare mer rättigheter än vad polisen har vilket innebär att dom får göra en intrångsundersökning utan några som helst beslut,domar från åklagare,domare,etc dom har även rättigheter att frysa bankkonton OCH att samtidigt kräva att banken ej talar om varför dom är frysta i upp till en månad efteråt (även detta utan inblandning av åklagare,domare,polis,etc).

Sen den lilla saken att dessa oerhört integritets fientliga lagar,etc gör knappt inte ett skit för att få tag i grövre brott,barnporr (barnporrs enheten förlorade ju för ca 2år sedan 9 av sina 11 poliser till upphovsrätt brotts avdelningen) osv detta för att dom håller på med brott VET om att dom kan kryptera,använda proxys,etc.
Samma sak gäller ju kamera övervakning många studier från,om london säger ju att dom miljarder pund dessa kameror kostar löser ungefär lika många brott som 1,8 fler anställda poliser skulle gjort (och då handlar det enbart om några hundratusen pund) hur mång fler brott skulle det inte lösas om alla pengar från kameror skulle ges till nyanställda poliser istället.

Om man vill se fel i systemet, kommer man göra det. Klart det finns problem och lagar som inte är särskilt gynnsamma gentemot oss medborgare, men jag ser inget problem med att min ISP sparar min data, utifall att polisen behöver göra en utredning kring det. Om du är så missnöjd som du är med systemet, gör något åt det, istället för att gå på de som inte har ett problem med systemet.

Haters gonna hate, och därför orkar jag inte fortsätta argumentera i denna tråd.

Visa signatur

He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Känner mig glad att jag inte hoppade på Skype-tåget.

Men letar tyvär fortfarande efter en vettig ersättare till Hotmail :/

Köp en egen domän och ha mailen på, dns/mail paket kostar ca 100kr/år om du kör .se domän.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pEccA-vE:

Men om man inte håller med dig så tillhör man kategorin som gnäller på hur dålig nuvarande riskdag (som jag inte la min röst på) om man tycker att detta är dåligt. Du garderar dig säkert åt båda hållen där.

Hade det inte varit för FRA så hade inte Piratpartiet funnits, och de har ännu in gjort ett enda val med ett färdigt partiprogram. Fram till och med 2012 så var de ett enfrågeparti på riktigt. Så det är inte så konstigt att de inte fått så många röster. Annars har du valet att rösta på Frihetspartiet.

Nej, då har du missuppfattat mig. Om du inte har röstat på de som genomför besluten du klagar på tycker jag du har all rätt att klaga. Kärnan i min kritik ligger just i att de flesta inte verkar inte att det inte går att rösta på något av riksdagspartierna om man inte vill att det ska se ut som det gör vad gäller just de här bitarna. Även de partier som på pappret är för fri fildelning, slopad tv-avgift och mindre klåfingrighet från staten och allt vad det är har med all önskvärd tydlighet visat att det är frågor som är lågt prioriterade och att det i praktiken handlar om röstfiske snarare än ideologi.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flostyle:

Vad hjälper det att byta OS när det är e-posten som övervakas? Och även om själva operativsystemet skulle övervakas, vilka garantier har du för att Linux skulle förbli förskonat från övervakning?

ja du slipper använda ms epost klient och webläsare om du nu använder dem och slipper evuntuell (som jag anser inte vara allt för otrolig) övergrippande övervakning nsa utför över ms oprativsystem, men detta hjälper självklart inte om du använder ms egen epost tjänst

ja det finns självklart inga garatier för att linux alltid kommer att förbli förskonat från övervakning, men linux öppenhet gör det ändå så gott som omöjligt för detta att inträffa utan att någon märker detta direkt

Visa signatur

"Med datorer kan man lösa problem
man inte hade tidigare" anonym

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Knuckles:

Väx upp, MS var tvungna via lagförslag och dylikt att bygga in en bakdörr IFALL en dator skulle behöva övervakas av myndigheterna. Detta har existerat i princip 20år. NSA och FBI ger dock blanka fan i vanligt folk och jagar mest pedofiler,terrorister och grov brottslighet men du kanske tycker att man borde sluta övervaka pedofiler för att du är okunnig och rädd över att NSA ska se din porrsamling och rippade spel

Frågan vore ju då vara HUR MAN vet att någon är pedofil etc.? Står det i pannan på folk? De håller med största sannolikhet på med en utgallring som kan betyda att de använder sig av dessa metoder "för att utesluta dig från misstanke". Hur moraliskt rätt är detta egentligen? Enligt mig.. långt ifrån.

Skrivet av hakke87:

stöd piratapartiet, ända chansen att göra något är genom regeringen

Japp.. stöd ett parti som har två huvudfrågor och inte ens dessa kan de föra ett vettigt resonemang över. Tror nog jag avstår.

Skrivet av Ozzed:

Nu är det bara att invänta allt skitsnack om att piratpartiet inte går att rösta på eftersom det är ett enfrågeparti.

Sanningen är att piratpartiet inte varit ett "enfrågeparti" sedan 2006, men folk fattar helt enkelt inte. Men att sitta här och gnälla på hur dåligt den riksdag de själva röstat fram sköter sig, det går fint.

Haha. Har svårt att se piratpartiet som ett seriöst parti. Att sitta och gnälla på att andra gnäller är produktivt eller hur?

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Deathdancer:

Om man vill se fel i systemet, kommer man göra det. Klart det finns problem och lagar som inte är särskilt gynnsamma gentemot oss medborgare, men jag ser inget problem med att min ISP sparar min data, utifall att polisen behöver göra en utredning kring det. Om du är så missnöjd som du är med systemet, gör något åt det, istället för att gå på de som inte har ett problem med systemet.

Haters gonna hate, och därför orkar jag inte fortsätta argumentera i denna tråd.

Det fungerade så väl för en hel del under WW2. Utmärkt sätt att handskas med problem. Den dagen du får problem med det hela kommer du komma ihåg denna dag men då kommer det bli för sent och ingen kommer bry sig om att hjälpa dig för att det är ju inte deras problem. Om staten är efter dig måste de ha en bra anledning.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av anon127948:

Om staten är efter dig måste de ha en bra anledning.

Du menar som i USA ? McCharthyismen eller Watergate där det flippade ut för från början tillsynes normala politiker? Eller tänker du kanske på länder längre österut eller en del "politiker" i Afrika, Mellanöstern och Asien, de har ju visat att staten alltid har behov av att hålla koll på "buset" så de kan bekämpas.
Eller det kanske var så att "buset" var de som satt i regeringen i de staterna eller hur det nu var?

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon127948:

Det fungerade så väl för en hel del under WW2. Utmärkt sätt att handskas med problem. Den dagen du får problem med det hela kommer du komma ihåg denna dag men då kommer det bli för sent och ingen kommer bry sig om att hjälpa dig för att det är ju inte deras problem. Om staten är efter dig måste de ha en bra anledning.

Japp. För om du är emot det så har du något att dölja.. eller? För staten gör ju aldrig fel? Sluta vara så naiv. McCarthy är ju ett praktexempel där en persons paranoia skapar ett system som bryter mot all tanke och reson. McCarthy inbillade sig att alla kunde vara en rysk spion och skapade därför en grupp inom CIA som granskade CIAs egna anställda och sedan en grupp till som granskade gruppen som skulle granska.. Allt ledde bara till att CIA inte kunde fungera ordentligt.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Atlas Tasume:

Känner mig glad att jag inte hoppade på Skype-tåget.

Men letar tyvär fortfarande efter en vettig ersättare till Hotmail :/

Problemet med Skype är inte att själv byta till något annat, utan att få alla kontakter att också byta.

Permalänk
Medlem

Uhm är ni så naiva så ni tror det är begränsat till Microsoft? Gäller såklart Apple, Google osv. Den som tror ngt annat är helt fel ute. Det sorgliga är ju att när man läser amerikanska nyhetsmedier och undersökningar verkar det som om jänkarna själva tycker det är ok "så länge vi skyddas mot alla otäcka terrorister", sedan att resten av världen drabbas tycks var skit samma. Aja, nu får man hoppas att folk upptäcker vilka hycklare USA faktiskt är.

Permalänk
Medlem

Oooh noes, dags att göra sig av med all PR0N!!!

Visa signatur

Main : AMD Ryzen 5900X @ 4.55 | NZXT Kraken X73 | 32 GB DDR4 Gskill 3600mhz @ 3800 CL16 | Asus ROG STRIX B550-A GAMING | Sapphire Radeon 7900 XT nitro+ | Samsung 970 evo 1TB | Windows 10 | Lian Li PC-O11 Dynamic EVO | Corsair RM 750 | AOC cu34g2x + Dell u3415w / 1st 24"
Htpc / server : Intel G3258 | Nvidia GTX 670 | 12 GB | 6TB lagring | Fractal design Node 804 | Win 10+Kodi

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrM3:

Uhm är ni så naiva så ni tror det är begränsat till Microsoft? Gäller såklart Apple, Google osv. Den som tror ngt annat är helt fel ute. Det sorgliga är ju att när man läser amerikanska nyhetsmedier och undersökningar verkar det som om jänkarna själva tycker det är ok "så länge vi skyddas mot alla otäcka terrorister", sedan att resten av världen drabbas tycks var skit samma. Aja, nu får man hoppas att folk upptäcker vilka hycklare USA faktiskt är.

Kommer inte ändra något alls. Detta blir tyst inom kort och alla kommer säkert glömma vad som hänt. Likaså kommer det bli med undersökningen EU håller på att göra angående hur allt funkar hos britterna, tyskarna samt vårt egna FRA som avlyssnar två länder.

Skrivet av Maho:

Oooh noes, dags att göra sig av med all PR0N!!!

Behöver du inte då Porr brukar få undantag i copyright pga dess grymma visning med samlag mellan två eller flera människor på ett eller flera ben.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Tumnus:

Japp. För om du är emot det så har du något att dölja.. eller? För staten gör ju aldrig fel? Sluta vara så naiv. McCarthy är ju ett praktexempel där en persons paranoia skapar ett system som bryter mot all tanke och reson. McCarthy inbillade sig att alla kunde vara en rysk spion och skapade därför en grupp inom CIA som granskade CIAs egna anställda och sedan en grupp till som granskade gruppen som skulle granska.. Allt ledde bara till att CIA inte kunde fungera ordentligt.

Du missuppfattar mig. Jag håller med att man inte ska låta staten spionera på allt och alla oberoende av vilken till synes vettig förklaring de har.
Staten ser sin egen befolkning som största hotet då det är den som har störst chans att ändra saker och då kan plötsligt de som lever så trevligt genom att vara på toppen hamna lite längre ner och där måste man fan jobba och får inte ens trevliga muto.. jag menar information av dessa trevliga lobbyister.

Permalänk
Medlem
Skrivet av El_Raspberry:

Problemet med Skype är inte att själv byta till något annat, utan att få alla kontakter att också byta.

Japp. Men om man aldrig var med riktigt från början är det inte så svårt. Finns många bra mycket bättre alternativ än Skype att använda.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

Se bara till att det inte produceras av ett bolag i USA eller ett bolag ägt av USA baserade bolag.
Då är det precis lika skyldiga som MS att tillhandahålla data till myndigheterna

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Avstängd

Den som är intresserad kan läsa Microsofts svar på anklagelserna här:

http://blogs.technet.com/b/microsoft_on_the_issues/archive/20...

Inte helt oväntat förnekar man bland annat att myndigheter har tillgång till mail eller chattmeddelanden m.m.

http://www.idg.se/2.1085/1.516192/microsoft--nsa-har-inga-bak...

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem

Nä man förnekar att de har fått tillgångar till bakdörrar till systemen.
Inte att MS itne har lämnat ut information. Det senare är det tvingade till enligt lag på precis samma sätt som en svensk ISP måste lämna ut info efter domstolsbeslut

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av Knuckles:

Väx upp, MS var tvungna via lagförslag och dylikt att bygga in en bakdörr IFALL en dator skulle behöva övervakas av myndigheterna. Detta har existerat i princip 20år. NSA och FBI ger dock blanka fan i vanligt folk och jagar mest pedofiler,terrorister och grov brottslighet men du kanske tycker att man borde sluta övervaka pedofiler för att du är okunnig och rädd över att NSA ska se din porrsamling och rippade spel

Håller med till viss del. Men de flesta som utför brottsliga handligar på nätet är ganska instatta (förutom vissa nötskal). De ex. pedofil ho¥o€na man vill få tag på (de som utför dåden och som postar det på nätet) gör de oftast offline (de som utför dåden) och de som laddat upp det på Tor servers med en fet kryptering oftast i en Linux baserad server och dator (relativt data kunniga). Att lära sig TrueCrypt och PGP är inte så svårt men ifall man gör det rätt och inte på öppet WIFI nät så är man kanska förbannat jävla säker att skicka bilder och filmer/ lagra bilder och filmer och allt annat runt det. De flesta som sitter på Windows och inte kan något om säkerhet och redan sitter på 5- 10 spywares utan att veta om det är vanliga svenssons. Så det är främst dom NSA/FBI hittar.

Vet dock inte hur man ska lösa det på ett bättre sätt.. Pedohoror är svåra att hitta och komma på då de ofta gör det bakom stängda dörrar. Man får Fan hoppas att ifall de ska spionera på hela världen att de griper så många så det inte finns några av dem kvar snart. Det är väll det minsta vi kan begära.

Dock, hur många pedon hittar man i företag? Sitter någon och Facebook "pokar" 12 åriga flickor under arbetstid...? Tycker de gick ganska mycket över gränsen där..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Knuckles:

Väx upp, MS var tvungna via lagförslag och dylikt att bygga in en bakdörr IFALL en dator skulle behöva övervakas av myndigheterna. Detta har existerat i princip 20år. NSA och FBI ger dock blanka fan i vanligt folk och jagar mest pedofiler,terrorister och grov brottslighet men du kanske tycker att man borde sluta övervaka pedofiler för att du är okunnig och rädd över att NSA ska se din porrsamling och rippade spel

Men man vet aldrig. Om datan skulle komma i fel händer hos NSA/FBI så kan ju mycket hända. T.ex om dom har någon som jobbar där som känner att saker och ting inte är rätt och bestämmer sig för att läcka data etc etc.

Visa signatur

Speldator: Cooler Master Centurion 5 | Core i5-2500K@4.2Ghz | 12GB DDR3@1600MHz | Kingston SSDNow 120gb SSD + 2x 250 HDD | GTX 770@1085/1753/7010MHz
LAN/Miner: HP Pavillion a6140.sc | Core i5-3330@3.6GHz | 4GB DDR3@1600MHz | 250gb HDD | RHD 5870@1098/1098/6008
Konsol: Xbox 360 | N64 |

Permalänk
Skrivet av Knuckles:

Väx upp, MS var tvungna via lagförslag och dylikt att bygga in en bakdörr IFALL en dator skulle behöva övervakas av myndigheterna. Detta har existerat i princip 20år. NSA och FBI ger dock blanka fan i vanligt folk och jagar mest pedofiler,terrorister och grov brottslighet men du kanske tycker att man borde sluta övervaka pedofiler för att du är okunnig och rädd över att NSA ska se din porrsamling och rippade spel

Jag kan tänka mig att någon är övervakad hela livet, denna någon når en maktposition inom politiken eller i något stort företag.

Helt plötsligt ställs denne någon i en position där han/hon har makt att besluta/rösta i en fråga där USA har ett stort intresse.

Jag gissar att nsa/cia/fbi/usgov etc inte direkt lägger fingrarna emellan om vad som händer med det insamlade datat om denne någon inte beslutar/röstar i enlighet med USA's intresse.

Visa signatur

Bärbar: Dell G7 17-7790, i7-9750H, RTX2060, 144Hz ips
Mobil: Samsung Galaxy A71
Mediaspelare: Apple TV 4K 32GB

Permalänk
Skrivet av Atlas Tasume:

Men letar tyvär fortfarande efter en vettig ersättare till Hotmail :/

Countermail.com!?

Visa signatur

HAF Lanbox + Noctua 2xNF-A14 1xNF-S12A 2xNF-R8 - Corsair RM1000Gold - MSI Z87-G45 / I5 4670K + Noctua NH-L12 - 16GB(4x4) Corsair XMS3 1600MHz - 1x280X Sapphire - 2x7950 XFX - 120GB mSATA - 2x360GB 2.5tum