Permalänk
Medlem

Corsair H100i problem

Hej Jag behöver nu lite hjälp på traven då jag i två dagars tid försökt mig på att förstå min cpu kylare.
Jag sitter med en Corsair H100i som jag snart blir galen på den låter som ett tåg tuffar och tickar.
Oavsätt vilken programvara jag än väljer version av utav Corsair Link så hittar den bara inte radiatorn.
Allt är rätt installerat har även provat med ett par andra fläktar ( FD Design )
Men hittas fortfarande inte är det någon som kan hjälpa mig på traven är jag ytterst tacksam.
Jag vill notera att jag även läst på Corsairs egna forum men utan resultat.
Mvh Peter

Permalänk
Medlem

Så det är pumen som väsnas?

Permalänk
Medlem

Du har satt i USB-kabeln? Uppdaterat firmware på H100i:n?

Permalänk
Medlem

Tja grabbar ! Yes bytt usb port och pumpen väsnas går ner med riggen till Alina i morgon så dom får höra aset. Kan ni rekomendera någon annan kylare vad som som håller måttet är tyst och som kyler.

Permalänk
Medlem

Sitter på en i7 2600k med 16 DDR 3 gtx680 SSUs moderkaka z77 någonting kommer inte ihåg men det är ett PRO med 3.0 pciexpress få define 4 låda med 5 fläktar 2 st 140 resterande 120 850 nätagg vet inte vad som mer behövs kanske win 7 ultimata 64 bit. Jätte tacksam för er hjälp.

Permalänk
Medlem

Tja grabbar ! Yes bytt usb port och pumpen väsnas går ner med riggen till Alina i morgon så dom får höra aset. Kan ni rekomendera någon annan kylare vad som som håller måttet är tyst och som kyler.

Permalänk
Medlem
Skrivet av peppe78:

Tja grabbar ! Yes bytt usb port och pumpen väsnas går ner med riggen till Alina i morgon så dom får höra aset. Kan ni rekomendera någon annan kylare vad som som håller måttet är tyst och som kyler.

Har du provat uppdatera mjukvaran till pumpen?

Permalänk
Medlem

Det är ganska vanligt att om H100/H80 är nya, att det finns luft i systemet. Detta gör att det väsnas en hel del..

Ett enkelt knep är att lägga burken på sidan några timmar medans den är igång, så du ändrar läge på pumpen/radiatorn och låter luften passera pumpen och ut i radiatorn.

Annars är det de som har problem med andra ljud och det har en ny firmware fixat.. gjorde själv detta för ett par dagar sedan. Lite rasslande ljud från radiatorn, som lät ungefär som om fläkten tog i. Försvann efter uppdateringen..

Permalänk
Medlem

Men hur uppdaterar jag mjukvaran till pumpen ? Ni är grymma supportrar ska ni veta och jag blir väldigt glad för er respons ska ni veta nog om smörandes vill ni guida mig ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av peppe78:

Men hur uppdaterar jag mjukvaran till pumpen ? Ni är grymma supportrar ska ni veta och jag blir väldigt glad för er respons ska ni veta nog om smörandes vill ni guida mig ?

Jo det är ganska svårt att uppdatera firmwaren till h100i:n, så fort de lägger upp en så visar det sig att den har en massa problem och folks pumpar brickar testa det ovan sa med att lägga datorn på sidan.

Annars finns 1.0.7 här http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=118867

Permalänk
Medlem

Ok får prova vart dock laddas mjukvaran till pumpen tacksam för länk.

Permalänk
Medlem
Skrivet av peppe78:

Men hur uppdaterar jag mjukvaran till pumpen ? Ni är grymma supportrar ska ni veta och jag blir väldigt glad för er respons ska ni veta nog om smörandes vill ni guida mig ?

Ladda ner firmwaren som länkades här ovan..
Gå in i Link.. Mjukvaran från Corsair.
Under Options finns en flik som heter Devices.. där finns Update firmware.

Permalänk
Medlem

Glöm vad jag skrev såg länken nu =]

Permalänk
Medlem

Hej igen har nu provat samt lagt datorn på sidan.
Fick detta medelande
Status:H80i/100i not connected !
Och jag lovar allt sitter som det ska har även provat byta usb port men det blir samma.

Permalänk
Medlem

Då är det väl RMA som gäller.. Kan ju vara fel på pumpen/kabeln.