Hackig bild? Ny raspberry

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2004

Hackig bild? Ny raspberry

Hej,
precis installerat min raspberry pi med raspbmc. Men efter att ha varit på ett tag så att den får uppdatera så provade jag spela en 1080p film över nätverket (gbit). Men jag tyckte att när kamera tittade runt så upplevde jag bilden som hackig. Samt en gång så blev det totalt paus i filmen på typ 2 sekunder. Brukar det bli småproblem med uppspelning av 1080p filmer?
Detta minneskort har jag (Class 10): http://www.inet.se/produkt/5305676/sandisk-sdhc-extreme-hd-vi...

Intel i7 3770k | 32GB Ram | Asus Strix 1080 | Sennheiser HD 650 | O2+ODAC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av DrKovski:

Hej,
precis installerat min raspberry pi med raspbmc. Men efter att ha varit på ett tag så att den får uppdatera så provade jag spela en 1080p film över nätverket (gbit). Men jag tyckte att när kamera tittade runt så upplevde jag bilden som hackig. Samt en gång så blev det totalt paus i filmen på typ 2 sekunder. Brukar det bli småproblem med uppspelning av 1080p filmer?
Detta minneskort har jag (Class 10): http://www.inet.se/produkt/5305676/sandisk-sdhc-extreme-hd-vi...

Höj prestanda-inställningarna. Tror du får bättre resultat.
Nej, jag har en 512MB och en 256MB, min 256 spelar upp utan problem.
Körde en inbränd bluray version av Avatar, inte ett enda lagg.
Hade dock på högsta inställningar då och över ethernet för att få filmerna från mitt share.

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
AzireVPN - Felkod40

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Testa samma film på usbsticka eller extern hårddisk också, det kan vara nätverket som segar lite.

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av DrKovski:

Hej,
precis installerat min raspberry pi med raspbmc. Men efter att ha varit på ett tag så att den får uppdatera så provade jag spela en 1080p film över nätverket (gbit). Men jag tyckte att när kamera tittade runt så upplevde jag bilden som hackig. Samt en gång så blev det totalt paus i filmen på typ 2 sekunder. Brukar det bli småproblem med uppspelning av 1080p filmer?
Detta minneskort har jag (Class 10): http://www.inet.se/produkt/5305676/sandisk-sdhc-extreme-hd-vi...

Testat en annan 1080 film? Jag har haft problem med vissa filer. Men överlag har dom flesta funkat felfritt.

Vad har du för strömförsörjning? Andra saker ikopplade i Pi?

Citera för svar.
i7-4790K, Asus Hero VII, 16GB HyperX 2400mhz, 780 GTX ref, 250GB 840 Evo, 2*1TB Black, LG 29EA93
i3-4160, Asus H81l-Deluxe, 8GB DDR3 1600mhz, 60GB SSD, 3*3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
root#
Registrerad
Mar 2006

Är det en 1080p ren bluray på 15GB eller 1080p á thepiratebay på 700mb?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Använder du rätt frekvens? 24Hz är det som gäller för film.