Nybliven fotointresserad vill ha hjälp med "blogg"

Permalänk
Medlem

Nybliven fotointresserad vill ha hjälp med "blogg"

Gokväll!
Nyligen har jag blivit intresserad av fotografera och photoshop. Jag undrar då hur ni andra fotfantaster gör när ni delar med er av era verk. Har ni skapat en egen hemsida, eller kör ni på någon bloggsite typ som wordpress, blogspot mm? Notera att jag inte har någon proffs utrustning. Familjens D3000 det med följande objektivet använder jag:P Photoshop har jag köpt via mecenat. Så hur tycker ni jag ska göra? Köra via wordpress eller liknande? Jag har en profil på behance men där kan tydligen bara medlemmar se projekt.

Tack på förhand!!

/N0iZE

PS. Ber om ursäkt för något rörigt inlägg. Det har varit en lång dag med massor av uppsatsskrivande,fysik och matematik

EDIT: Om man vill ha typ www.mittnamnnågotannat.se eller något'? Då måste man ha en egen domän och webbhotell va?
Såg nu att Citynetwork hade domän för 5kr och webbhotell för 10kr/månad. Något man bör satsa på?

Visa signatur

OS: MacOS/ Windows 10 Pro 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
NÄTAGG: EVGA SUPERNOVA G2
RAM: 32768 MiB GPU: 1070 FTW Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Permalänk
Medlem

Väldigt många delar med sig av sina fotografier genom Flickr, vilket är en mycket populär mötesplats när det gäller att dela med sig av sina fotografier. Själv kör jag med ett eget system (vars domän ligger på Binero som jag betalar en månadsavgift för att ha) som i dagsläget är lite utdaterat.

Eftersom du inte är så erfaren inom programmering (vad jag vet), så tycker jag att du kan ladda upp dina fotografier på någon välkänd mötesplats, så som Flickr.

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me /device:desktop. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Medlem

Flickr med 1TB gratis utrymme för fotovisning både på deras sajter eller länka till på andra hemsidor. Fotosidan.se är en svensk hemsida för fotografer där folk delar med sig foton i olika pooler (landskap, bildkritik osv) samt det finns olika medlemsgrader (som dock kostar, årsavgift) där man får olika mängd nytton till sitt konto. Ett av kontotypen är att man får Portfolio + Blogg samt en drös med andra finesser.

Om du har råd med eget race, dvs ha en hemmaserver eller hyra en server på nätet så kan du använda dig utav Wordpress, men det kräver rätt mycket pill pill för att du ska få det så snyggt som möjligt samt attraktivt, om du inte köper teman från ThemeForest.net.

Visa signatur

Nikon Z6 • Nikkor AF-S 14-24/2.8G ED • Nikon Z 24-70/4 S • Nikkor AF-S 200-500/5.6E ED VR • Manfrotto BeFree Advanced Twist • Benro TMA47AL • iOptron GEM28 • William Optics Redcat 51 v2 • Lunt LS50THa/B600 • Player One Neptune-M • Player One Apollo-M Mini • Player One Mars-C • GSO 6" Classical Cassegrain

Permalänk
Medlem

Flickr är ju väldigt enkelt och den "fotoström" man har där blir ju något slags blogg. Även om det inte ser ut som wordpress eller liknande så kan man ju skriva om varje bild osv. Därtill kan man ju lägga dem i olika intressegrupper och album osv.

Själv så har jag mina bilder både på flickr och på en egen sida som jag kör på en server som jag har här hemma. Flickr är bra för att nå fler människor, men jag tycker ofta att bilderna misshandlas lite väl mycket vid nerskalning och omkomprimering så att bildkvaliteten blir lidande.

På min egen sida (som är ett arbete under pågående) kör jag ett färdigskrivet galleri som heter gallery3. Jag körde tidigare coppermine, men gallery3 känns och ser lite modernare ut. En dylik lösning går såklart att köra på de allra flesta webhotell (måste stödja php och mysql), så man måste ju inte ha en server hemma, men det kan vara bra att ha LITE koll på hur det funkar bakom kulisserna, särskilt om man vill ändra utseende på ett tema eller så.

Permalänk
Medlem

Har Flickr vilket jag rekommenderar om du vill att folk ska se dina bilder. Är lättare att få genomslag där genom olika grupper och Explore än i bloggvärlden bland alla tusentals bloggar.

Min fotoblogg driver jag med wordpress på webbhotell från Manufrog och domän från Loopia. Annars kan du ju ha blogg på blogg.se om du inte är så haj på kodande och kanske bara köpa egen domän? blogg.se genererar lite besök inom sin "community" också.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

SmugMug är rätt mycket trevligare än Flickr om man frågar mej, kostar iofs $40/år(som jag inte anser är nåt att gråta över) men så får man mycket mer kontroll över presentation, iallafall, förr, ver inte hur det är sen flickrs storuppdatering tidigare i år.

Visa signatur

A midget fortune-teller who escapes from prison is a small medium at large.
Canon 6D, Sigma 24-70/2.8, Canon EF 100/2.8 Macro, Canon EF 70-200/4L IS, Samyang 14/2.8 Canon EF 28/2.8, Tamron 150-600/5-6.3