Permalänk
Medlem

4670K lite tips och råd med OC tack

Hej jag försöker få till lite överklockning på min nyinköpta i5:a 4670K.

Corsair 800GS
2x4GB Corsair CL9 1866Mhz VENGEANCE
MSI Z87-S02
MSI GTX 670 2048MB OC
Corsair Hydro H80i med 2 Fractal Design Silent series 120mm
Fractal Design R2
A-Data 128GB SSD
WD Caviar Green 2TB

2x120mm fläktar i fronten som suger in luft
På H80:n så sitter dom PnP och dom blåser ut luft ur chassit.
Annars sitter alla täckskivor på fläkthålen i chassit så att systemet är mer slutet.

Just i skrivande stund kör jag X.M.P. 1866MHz på minnena 1.220vCore och x44, har inte fiddlat runt med andra inställningar.
Jag började på x44 multiplier och 1.150vCore men då blev det blåskärm ganska snabbt när jag körde prime.
Så jag har höjt vCore med 0.01 volt upp till 1.22 som jag ligger på nu. Startade prime o drog hemifrån ett tag, och när jag kom tillbaka så hade jag fått blåskärm igen och datorn startat om sig själv.
Så nu undrar jag om jag skall fortsätta att höja vCore tills jag kan köra Prime några timmar på raken utan att det strular.
Tempsen har gått upp till nästan 90 grader under full load som mest när det har stått och tuggat ett tag, så jag kanske skall sänka ambitionsnivån lite istället, ja ska skaffa ett till 670 o köra SLI och ville därför ha lite extra kräm ur processorn, men jag antar att 4.4 är lite overkill då och att det kanske räcker med 4-4.2GHz eller så för att proppen inte skall flaska mina 670.

Tacksam för tips o ideér.

Permalänk
Medlem

Mitt tips är att börja från början och höj dig långsamt
Eller kolla hur mycket volt som krävs för att köra 4.0 typ och höj dig
Vissa kan inte komma till 4.4

Permalänk
Medlem

Ok, låter som en plan

Permalänk
Medlem
Skrivet av cRitZa:

Hej jag försöker få till lite överklockning på min nyinköpta i5:a 4670K.

Corsair 800GS
2x4GB Corsair CL9 1866Mhz VENGEANCE
MSI Z87-S02
MSI GTX 670 2048MB OC
Corsair Hydro H80i med 2 Fractal Design Silent series 120mm
Fractal Design R2
A-Data 128GB SSD
WD Caviar Green 2TB

2x120mm fläktar i fronten som suger in luft
På H80:n så sitter dom PnP och dom blåser ut luft ur chassit.
Annars sitter alla täckskivor på fläkthålen i chassit så att systemet är mer slutet.

Just i skrivande stund kör jag X.M.P. 1866MHz på minnena 1.220vCore och x44, har inte fiddlat runt med andra inställningar.
Jag började på x44 multiplier och 1.150vCore men då blev det blåskärm ganska snabbt när jag körde prime.
Så jag har höjt vCore med 0.01 volt upp till 1.22 som jag ligger på nu. Startade prime o drog hemifrån ett tag, och när jag kom tillbaka så hade jag fått blåskärm igen och datorn startat om sig själv.
Så nu undrar jag om jag skall fortsätta att höja vCore tills jag kan köra Prime några timmar på raken utan att det strular.
Tempsen har gått upp till nästan 90 grader under full load som mest när det har stått och tuggat ett tag, så jag kanske skall sänka ambitionsnivån lite istället, ja ska skaffa ett till 670 o köra SLI och ville därför ha lite extra kräm ur processorn, men jag antar att 4.4 är lite overkill då och att det kanske räcker med 4-4.2GHz eller så för att proppen inte skall flaska mina 670.

Tacksam för tips o ideér.

Jag är uppe i 4,6 GHz med 1,330 volt, stabilt. Blir att köpa vattenkylning, När jag var uppe i 4,8 GHz så blev det lite varmt.

Permalänk
Medlem

Ett annat sätt att klocka är ju istället att se hur hög spänning du klarar kyla bort och sedan se hur hög frekvens du kan nå på den spänningen.

Känner du dig mer våghalsad kan du ju delidda processorn och på så sätt lyckas kyla bort de där 1,22V.

Permalänk
Medlem

Mitt moderkort var inte så förtjust i att jag skulle lägga på mer volt än 1.290, sen blev sifforna röda och jag antar att dom inte tycker om högre volt än 1.3. Är väl inte dom mest påkostade resistorerna och andra delar på kortet antar jag.
Rydis, ditt förslag var ju också intressant, och delidda kanske jag kommer göra nån gång framöver.
Viktor har du också klick Bios v4? Får du röda siffror i Bios när du går över 1.3v?

Permalänk
Medlem
Skrivet av cRitZa:

Mitt moderkort var inte så förtjust i att jag skulle lägga på mer volt än 1.290, sen blev sifforna röda och jag antar att dom inte tycker om högre volt än 1.3. Är väl inte dom mest påkostade resistorerna och andra delar på kortet antar jag.
Rydis, ditt förslag var ju också intressant, och delidda kanske jag kommer göra nån gång framöver.
Viktor har du också klick Bios v4? Får du röda siffror i Bios när du går över 1.3v?

Jag får också röda vid 1.290

Permalänk
Medlem

Ok nu verkar det som om ja fick till det, jag testade på 1.240v och där stannade en worker efter några timmar.
Då höjde jag till 1.260 och sen har den stått på i över 22H utan en enda error. Då tycker jag att det känns ok efter det jag har läst. Men 2 av kärnorna maxade ut på 90 grader och dom andra på 89 och 82 grader, antar att det inte är ett problem eftersom jag knappast kommer komma upp i dom cpu nivåerna när jag lirar. Men är det vanligt att en core ligger så många grader under dom andra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av cRitZa:

Ok nu verkar det som om ja fick till det, jag testade på 1.240v och där stannade en worker efter några timmar.
Då höjde jag till 1.260 och sen har den stått på i över 22H utan en enda error. Då tycker jag att det känns ok efter det jag har läst. Men 2 av kärnorna maxade ut på 90 grader och dom andra på 89 och 82 grader, antar att det inte är ett problem eftersom jag knappast kommer komma upp i dom cpu nivåerna när jag lirar. Men är det vanligt att en core ligger så många grader under dom andra?

Det är normalt att det kan skilja ett par grader ja.

Permalänk
Medlem

Ok tackar, btw ja håller på o hjälpa min polare att klocka sin 2500K och undrar hur mycket volt du matat din med för att komma upp i 4.6 suzaku?

PS. Kör du stockkylare på ditt 670?

Permalänk
Medlem
Skrivet av cRitZa:

Ok tackar, btw ja håller på o hjälpa min polare att klocka sin 2500K och undrar hur mycket volt du matat din med för att komma upp i 4.6 suzaku?

PS. Kör du stockkylare på ditt 670?

Var tvungen att låta min 2500k komma upp i ~1.375 för att den skulle acceptera 4.6 om jag inte minns fel, var ett tag sen jag spenderade tid i uefi på denna.
670 kör på Gigabyte's Windforce-kylare.

Permalänk
Medlem

Tackar!