Apple lanserar Iphone 5S och 5C

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Du kanske primärt tittar på telefonen och sekundärt trafiken (förståeligt med så liten skärm) Men med lite större skärm kan man lättare ha telefonen vid sidan och trafiken i fokus och bara kasta ett snabbt getöga på telefonen. Ju större display desto kortare tid behöver man titta för att se kartan. Även lättare att träffa med fingret när man pekar på den när den är i periferiseendet.

Men som sagt, väljer du att ha den i fokus förstår jag om du känner dig säkrare med liten skärm så att du fortfarande ser det runt om. Personligen så har jag trafiken i fokus och telefonen i periferin.

Jag tittar primärt på det jag ska titta på, jag växlar alltså mellan trafiken (för att inte missa något) och telefonen. Med större skärm är det ju en större yta jag måste fokusera blicken på och därmed är svårare att se vad som händer i bakgrunden. Vad ger bäst överblick, den lilla startmenyn i Win 7 eller "Modern UI" i Win 8? Den mindre såklart. Det betyder inte att mindre=otydlig, skärpan finns, så nog allt är den tydlig! Men om ytan är för stor förlorar man fokus lättare runt omkring.

Jag förstår inte hur du kan kalla något "tydligt" som du ser i periferin, jag måste ju fortfarande läsa gatunamnen etc, eller hur jävla stor skärm har du i bilen egentligen?

Bilen framför kan jag fortf se i periferiseendet om något händer, pga den är stor och syns bättre även om den är "suddig". Ett gatunamn är en mindre text som inte alls täcker stor del på skärmen och i princip omöjlig att läsa i periferiseendet. Man skulle behöva löjligt stor skärm för att kalla enheten ens bärbar.

Därför är iPhonen mycket smidigare än min iPad för att navigera, för den tar lite plats, lämnar mycket utrymme för periferiseendet (trafiken) och är enkel att manövrera med en hand, samtidigt som jag inte helt lämnar blicken från trafiken.

Skrivet av JesperT:

Nej, jag kollade inte på eventet. Har inget intresse av sådant. Jag har läst Sweclockersartikeln och det är i kommentarerna till den jag kommenterar.

Jag var inte ute efter att kritisera Apple på den här punkten. Fingeravtrycksläsare verkar vara en bra ide' och det är antagligen högst troligt att andra tillverkare börjar med det också.
Det jag är orolig för är just den punkten jag tog upp och frågade därför om detta.

Att en hårdhudad rånare skulle kunna få för sig att kapa ett finger är inte speciellt långsökt.
Att kapa ett huvud är däremot ett antal steg värre då personen riskerar att dömas för mord för en telefons skull och att döda någon ses nog av de flesta rånare som väldigt mycket jobbigare att göra än att bara kapa ett finger.

Dessutom skulle ju då personen behöva ha med sig ett huvud för att logga in hela tiden. Det vore ytterst opraktiskt.
Ett litet finger vore mycket enklare, men är naturligtvis även det opraktiskt i längden. Dock antar jag att om man väl har fingret så går det säkert att göra någon sorts kopia.
Eventuellt kan man använda det avhuggna fingret för att logga in och sedan ändra i någon setting för att byta fingeravtryck till sitt eget.

Jag kan lova att det bara är en tidsfråga innan någon hugger av någons finger (eller bara fingertoppen räcker antar jag) för att kunna låsa upp en telefon.
Nu kanske det finns något i tekniken som förhindrar detta, vilket var det jag undrade över, men gör det inte det så känns det lite olustigt.

Det känns komiskt, du har inte tagit reda på någon fakta, men ändå så hittar du på saker bara för att ha något att klanka ner på något? Nä, det är ingen diskussionsgrund i din kommentar, gå igenom faktan och återkom med en diskussion som går att svara på.

Om man har ett avhugget finger tror jag ens minsta bekymmer är att någon kan logga in på min mobil, som jag ändå remote kan rensa/låsa. Dessutom är de flesta småtjuvar inte efter att skada någon, de vill bara ha värdesakerna, finns enklare "mål" då.

Jag säger inte att chansen inte finns, utan bara att det vore väldigt osannolikt, både som tjuv/offer.

Visa signatur

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 8700K, Antec kühler 620, Asus ROG Strix Z370-I Gaming, Corsair Vengeance RGB DDR4-2666 2x16GB RAM, ASUS GTX 1070

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Min teori är att Applefantaster endast bryr sig om Apples produkter oavsett hur bra konkurrenternas motsvarande enheter är. Alltså intresset ligger bara i tillverkarens produkter (generellt).
Visst är vi i Apple trådar och motsäger mycket men kärnan i att det blir många kommenterar är att man alltid har någon att argumentera med, dvs det är alltid någon som försvarar konstant i Apple trådar och så är det inte riktig i Android trådar då ingen bryr sig om man tycker en modell är skit, inte lika känsligt helt enkelt.

Och precis samma sak fast det omvända går att säga om det andra lägret. Spelar ingen roll vad Apple gör, det är skit ändå.

Och den andelen är betydligt större här på Sweclockers.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon200213:

Va? Vem är du? Du verkar ha hoppat in mitt i tråden någonstans och missat att läsa en massa inlägg. Gör det först.

Jag läste en massa inlägg, ända från början. Men jag gick inte igenom hela forumet, om det är det du ville. Jag läste tillräckligt för att kommentera.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

When the last tree is cut down, the last fish eaten, and the last stream poisoned, you will realize that you can not eat money

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tozzi:

Postade tidigare, men postar igen då det spammas duktigt här.

http://www.apple.com/apple-events/september-2013/

Hur starkt batteriet är går inte att jämföra, det beror mest på hur mycket elektroniken drar. Om du har en enhet som drar mindre ström behövs mindre batteri för samma batterilängd. Om du ska jämföra, gör det korrekt.

Den är tydlig.. Har ni dålig syn eller? En större skärm gör risken för ännu mer otydligt då du tappar mer seende runt om (i trafiken). Tänk dig bio vs cosmonova, vad är enklast att se allt på en gång och vilken måste man vrida huvudet på? Det är som sagt en telefon, ingen surfplatta.

jag brukar ha telefonen vid överkant på ratten, på de sättet ser jag både kartan och trafiken, samt kan navigera utan att behöva två händer på telefon.

Tack

Följde länken, installerade quicktime då det krävdes, får ett standalone program istället, och kan fortfarande inte se videon på hemsidan... wtf is this? ^^

Visa signatur

i7-10700K 5.1Ghz / 32GB 3600Mhz / RTX 4070 Ti // OnePlus 8T
Dark mode √

Permalänk
Medlem
Skrivet av zipmiX:

Tack

Följde länken, installerade quicktime då det krävdes, får ett standalone program istället, och kan fortfarande inte se videon på hemsidan... wtf is this? ^^

Den ligger ute på youtube också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av md7:

Den ligger ute på youtube också.

Jaså se där, thx.

Visa signatur

i7-10700K 5.1Ghz / 32GB 3600Mhz / RTX 4070 Ti // OnePlus 8T
Dark mode √

Permalänk
Medlem
Skrivet av zipmiX:

Tack

Följde länken, installerade quicktime då det krävdes, får ett standalone program istället, och kan fortfarande inte se videon på hemsidan... wtf is this? ^^

Ah, jag tittade på min platta igår innan jag somnade. Har själv inte quicktime på datorn ^^

Visa signatur

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 8700K, Antec kühler 620, Asus ROG Strix Z370-I Gaming, Corsair Vengeance RGB DDR4-2666 2x16GB RAM, ASUS GTX 1070

Permalänk
Medlem
Skrivet av virtual void:

5S ser ut att vara en riktigt bra telefon, men hur tänkte man med 5C?

Ok om 5C hade varit riktigt billig, men av allt döma så blir det en ganska dyr telefon jämfört med konkurrenterna ($99-$199 på 2 årskontrakt när en mid-end Android går för $0 på 2 årskontrakt).

Innanmätet på 5C är samma som 5:an, men 5C är tyngre och något bredare == sämre. Att lansera en ny A6 telefon nu verkar inte heller helt vettigt då det garanterat kommer flytta fram övergången till 64-bitars "appar" då iOS inte använder sig av en virtuell maskin. 64-bitars stöd var en av de stora nyheterna med 5S.

Om jag förstått rätt kommer 4S finnas kvar och ersätta 4 som den billigaste iPhonen för nyförsäljning. Om 5C är dyrare än 4S (5C verkar ju vara rätt nära 5S i pris) så undrar jag vem man tror målgruppen är. Men kanske underskattar hur många som sätter värde på ett skal i grälla färger.

Tror helt enkelt de Taiwanesiskägda fabrikerna på Taiwan och fastlandet har svårt att producera aluminumskalen, och man anpassade den för massproduktion. Kunderna ska ju ha en iPhone och det får dem. Tycker de har tillräckligt med arv från 2G/3G/3Gs för att man ska känna igen produkten. De vill nog hur som helst ha maskintiden till iPhone5S.

Sen är det inte som Swift dual-core, tri-core 543MP3 och dual-channel LPDDR2 är dåligt inte tillsammans med bra LTE-stöd iaf. Ingen 11AC där så inte prefekt connectivity men iaf 5GHz 11n. iOS/OS X har sina universal binaries (fat binaries) och iOS 7 ska ju rulla på 4s, iPad Mini, iPad 2, iPad 3-gen, iPad 4-gen. Samt iPod touch 5-gen och redan sålda iPhone 5 då. Så de slipper ju inte ifrån kompatibiliteten vilket som. Det skiljer väl 80 pund / 100 EUR mellan 5c och 5s i kontantpris, så målgruppen är väl de som vill ha värre än iPhone 4s men ha något som är 50 kr billigare per månad i abonnemang / förhöjd avgift. Möjligt att det blir lite mer skillnad hos operatörerna, typ 399 för 5c och 499 för 5s, men det blir ju upp till dem. Det är ju samma problem som finns idag att allt kostar lika mycket hos operatörerna.

Permalänk
Medlem

Ja man kan ju sminka en gris... men det är fortfarande en gris.

Visa signatur

ASUS Maximus Gene V -//- Intel Core i5 3570K 4,2GHz -//- 24GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz
ASUS Geforce GTX 970 STRIX -//- 256+128GB ADATA SSD / 3+2TB WD Black -//- Silverstone Temjin TJ08

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Prestandaskillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars är ofta väldigt liten, men 32-bitars är typiskt snabbare!

Fel.

Källa: http://youtu.be/39-bdEtlnt0?t=4m11s

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperT:

Jag kan lova att det bara är en tidsfråga innan någon hugger av någons finger (eller bara fingertoppen räcker antar jag) för att kunna låsa upp en telefon.
Nu kanske det finns något i tekniken som förhindrar detta, vilket var det jag undrade över, men gör det inte det så känns det lite olustigt.

Vad hindrar en rånare att norpa din nalle strax efter han sett dej knappat koden i kön utanför korvmojen eller att du vägar lämna koden med kniven tryckt mot halsen? Sen gäller det att välja rätt finger, är ägaren höger eller vänsterhänt, viket finger använder han att öppna telefonen, kanske bäst att hugga av båda händerna. Att han kommer sno din telefon fast han vet att den kan göras obrukbar med ett telefon samtal med polarens mobil kan man ju också undra. Andra har nämnt att NSA skulle ha tillgång till ditt fingeravtryck i telefonen är både ointressant och orelevant, man scannar alla fingeravtryck när man reser till USA dvs. res aldrig någonsin till landet om du är orolig att lämna ut dina fingeravtryck. Troligtvis har de tillgång till andra scanningar som görs via säkerhets samarbete (nytt pass etc).

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

CPU: Intel i9-12900K Cooler: Asus TUF Gaming LC 240 ARGB MB: Asus TUF Gaming Z690 Plus Wifi D4 GPU: Asus TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB Case: In Win D-Frame HD: Intel Optane 900P 280GB, WD Black SN850 1TB Mem: Kingston Fury Beast RGB 3600MHz CL17 32GB PSU: Corsair AX760 OS: Win11 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperT:

Nej, jag kollade inte på eventet. Har inget intresse av sådant. Jag har läst Sweclockersartikeln och det är i kommentarerna till den jag kommenterar.

Jag var inte ute efter att kritisera Apple på den här punkten. Fingeravtrycksläsare verkar vara en bra ide' och det är antagligen högst troligt att andra tillverkare börjar med det också.
Det jag är orolig för är just den punkten jag tog upp och frågade därför om detta.

Att en hårdhudad rånare skulle kunna få för sig att kapa ett finger är inte speciellt långsökt.
Att kapa ett huvud är däremot ett antal steg värre då personen riskerar att dömas för mord för en telefons skull och att döda någon ses nog av de flesta rånare som väldigt mycket jobbigare att göra än att bara kapa ett finger.

Dessutom skulle ju då personen behöva ha med sig ett huvud för att logga in hela tiden. Det vore ytterst opraktiskt.
Ett litet finger vore mycket enklare, men är naturligtvis även det opraktiskt i längden. Dock antar jag att om man väl har fingret så går det säkert att göra någon sorts kopia.
Eventuellt kan man använda det avhuggna fingret för att logga in och sedan ändra i någon setting för att byta fingeravtryck till sitt eget.

Jag kan lova att det bara är en tidsfråga innan någon hugger av någons finger (eller bara fingertoppen räcker antar jag) för att kunna låsa upp en telefon.
Nu kanske det finns något i tekniken som förhindrar detta, vilket var det jag undrade över, men gör det inte det så känns det lite olustigt.

FYI, så måste en lösenordskod ställas in även om man ska använda TouchID, tjuven behöver inte kapa finger, bara fråga om koden.

Citat:

Först och främst måste du aktivera lösenordsfunktionen, annars kan du inte aktivera upplåsning via fingeravtryck. Om du av någon anledning inte kan använda fingeravtrycket – om du lånar ut telefonen till en kompis till exempel, eller råkar slipa bort en bit av fingret när du håller på och bygger om där hemma – kan du alltid låsa upp telefonen med koden istället. Eftersom du oftast kommer kunna använda fingret blir det nu lättare att stå ut med en längre och därmed säkrare kod.

Källa: http://www.idg.se/2.1085/1.522117/forsta-titten-pa-iphone-5s/...

Visa signatur

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 8700K, Antec kühler 620, Asus ROG Strix Z370-I Gaming, Corsair Vengeance RGB DDR4-2666 2x16GB RAM, ASUS GTX 1070

Permalänk
Medlem

Nu pratade han om samma processor, men ja att öka word size betyder inte på de flesta arkitekturer att det utförs snabbare, utan det brukar ha nackdel mot mindre storlekar. Det är inte så att 512 eller 256-bit instruktioner behöver vara snabbare än 64 eller 128, det beror på en rad andra faktorer och hur arkitekturen fungerar också. Grafikkort har flera gånger FP32-throughput över FP64 t ex. Om det är vettigt i detta skede, beror utöver mjukvara på vilka förbättringar de gjort i arkitekturen, busshastighet, minneshastighet, nand och allt möjligt om du ska jämföra två olika enheter speciellt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tozzi:

Det känns komiskt, du har inte tagit reda på någon fakta, men ändå så hittar du på saker bara för att ha något att klanka ner på något? Nä, det är ingen diskussionsgrund i din kommentar, gå igenom faktan och återkom med en diskussion som går att svara på.

Vad sjutton snackar du om ?
Är du så religiöst förälskad i Apple att du tolkar minsta fråga om fingeravtrycksläsare generellt som en grov kränkning på dig och Apple ?
Detta dessutom efter att jag tom uttryckt mig positivt om denna funktion.
Det enda jag undrade var om en rånare skulle kunna använda ett avhugget finger för att aktivera den, vilket jag ser som något olustigt om det gick.
Kan du du inte diskutera för och nackdelar med saker och ting utan att ta det som en hädelse mot Apple kanske du inte borde diskutera överhuvudtaget.

Jag har precis den fakta jag behöver för att diskutera fingeravtrycksläsare som princip. Det enda jag undrade var just om ett avhugget finger skulle fungera. Jag behöver inte kolla igenom något längre väckelsemöte från Apple för den diskussionen.

Skrivet av Tozzi:

Om man har ett avhugget finger tror jag ens minsta bekymmer är att någon kan logga in på min mobil, som jag ändå remote kan rensa/låsa. Dessutom är de flesta småtjuvar inte efter att skada någon, de vill bara ha värdesakerna, finns enklare "mål" då.

Jag säger inte att chansen inte finns, utan bara att det vore väldigt osannolikt, både som tjuv/offer.

Ja, om någon hugger av ens finger så är naturligtvis det största problemet att någon huggit av ens finger och inte att man blivit av med sin mobil.
Hela poängen är ju rånarens bedömning att eventuellt hugga av ens finger kan löna sig. Det är liksom därför jag tog upp frågan.
De flesta rånare lär inte gå så långt, men de värsta kan säkert tänka sig något sådant.

Skrivet av Tozzi:

FYI, så måste en lösenordskod ställas in även om man ska använda TouchID, tjuven behöver inte kapa finger, bara fråga om koden.

Källa: http://www.idg.se/2.1085/1.522117/forsta-titten-pa-iphone-5s/...

Ok, tack.
Varför inte bara svara det direkt istället för att utgå ifrån att jag var ute efter att synda och finna ett tillfälle att kritisera Apple ?
Jag kritiserar gärna Apple, men just med denna funktion så ligger de före konkurrenterna.

För övrigt skiter jag fullständigt i vilken tilllverkare som gör en eventuell smartphone eller surfplatta . Jag har ingen anledning att vara fanboy åt något multinationellt bolag.
Jag väger för och nackdelar, innan jag köper en produkt. Skulle gärna köpa en Apple om det som jag ser som de största nackdelarna försvann (som högt pris och Itunes).

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Shockwave:

Jag läste en massa inlägg, ända från början. Men jag gick inte igenom hela forumet, om det är det du ville. Jag läste tillräckligt för att kommentera.

Skickades från m.sweclockers.com

Uppenbarligen inte eftersom din kommentar var helt ur kontext

Permalänk
Medlem

Hoppas jag inte trampar någon på tårna men jag ställer mig försiktigt positiv och försiktigt negativ till en del inlägg som skrivits här.

Visa signatur

X2 3800+ A64 Manchester (10*240, 2400 mhz 1.55v), MSI K8N NEO 2 Platinum, 2048 mb Corsair TwinX 3200C2 (2.5-3-3-8, 200 mhz, 2.75v), AIW X800XT (544/544), 74 gb Raptor, 250 Seagate, Tagan 480w

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ctrl:

"LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)"
Band 7 är 2600 MHz, det som används i Sverige för 80-100 mbit i tätorter finns inte med.

http://www.apple.com/iphone-5s/specs/

Model A1533 (GSM)*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)
Model A1533 (CDMA)*: CDMA EV-DO Rev. A and Rev. B (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)
Model A1453*: CDMA EV-DO Rev. A and Rev. B (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)
Model A1457*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20)
Model A1530*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); FDD-LTE (Bands 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20); TD-LTE (Bands 38, 39, 40)

Vi bör få hit någon av de tjockade varianterna skulle jag tippa på

Visa signatur

Var med och vik proteiner med Sweclockers du också!

Permalänk
Medlem

(ni har skrivit fel) 5S är har en M7 processor och inte A7

Visa signatur

Survival of Earthquake skåne 2008

Permalänk

Länka inte till en kille som inte vet vad han pratar om och använd honom som källa. 64 bitars arkitektur på en processor kommer inte leda till att den är dubbelt så snabb som 32 bitars arkitektur. Då säger jag hellre att två kärnor gör den dubbelt så snabb som om det bara vore en, vilket ju alla här (förhoppningsvis) vet inte heller stämmer. Tittar man på Apples keynote är det hyfsat förståeligt att man får för sig att 64 bitar -> dubbelt så snabb, men lyssnar man noga inser man att de säger att A7 är dubbelt så snabb som A6 och att A7 är en 64bit-processor medan A6 är en 32bit-processor. Att denna fördubbling enbart skulle bero på fler bitar säger de faktiskt aldrig, eftersom de vet att det inte stämmer. Däremot verkar det faktiskt som att ARM för 64-bit faktiskt infört en del förbättringar jämfört med 32-bit-varianten, enligt en person som skrev i den här tråden tidigare och verkade veta vad han pratade om (och definitivt vet mer än jag vet). Det beror inte heller på att det är fler bitar utan andra ändringar i arkitekturen men slutresultatet blir ju att det är snabbare i alla fall. Med nackdelen att alla pekare (som används flitigt) blir dubbelt så stora vilket alltså innebär att det krävs mer minne.

Här pratar Apple själva om A7 och 64 bitar: http://youtu.be/ZMDkEoPC1q0?t=35m17s. Det de refererar till som "Modern instruction set" är det som personen som skrev vettiga saker tidigare här i tråden skrev om. Jag orkar tyvärr inte leta upp hans (/hennes) inlägg, men det tillhör de längre så man kan ju försöka filtrera efter det.

Sammanfattning:

  • Är A7 dubbelt så snabb som A6? - Kanske, Apple hävdar i alla fall det.

  • Beror denna ökning på 64-bitars arkitektur? - Inte enbart, förmodligen inte ens till särskilt stor del.

  • Finns det nackdelar med 64-bit? - Ja, där den förmodligen största är att det kommer krävas mer minne.

Permalänk
Skrivet av Rolle90:

(ni har skrivit fel) 5S är har en M7 processor och inte A7

M7 är en "hjälpprocessor" som bara är till för att, och jag citerar från Apples keynote:

  • Continuously measures motion data

  • Accelerometer, gyroscope, compass

  • Enables a new generation of health and fitness apps

Huvudprocessorn heter A7.

Permalänk

Jahopp, kan inte säga så mycket än... nej

Visa signatur

Gaming: i7-8700K | GTX 1080Ti | 16GB | 650w | 512GB| Win10
Laptop: MacBook Pro 13,3" | 8GB | 240GB | OSX

Citera för svar!

Permalänk
Inaktiv

Iphone kanske inte har den bästa hårdvaran men funkar gör det. Det är skillnad på Android sidan då ska det vara sjuk hårdvara fast Android är fortfarande segt, Och för att få det fungera så måste man pilla med skit själv. Nej så ska det inte vara en telefon ska funka från START.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Aleshi:

Poängen var att det var meningslöst av honom att haka upp sig på bitar, slutprestanda är viktigare.

Ja SD-kort, utbytbart batteri, Torrents, Micro-USB och smidigt billigt sätt att ansluta till TV. Sedan skulle det inte skada om de hade en modell för oss som gillar större skärmar också. De har ju ändå olika modeller ute till försäljning samtidigt.

Då ska vi se här.

- SD-kort? Förlegad teknik.Vi ska bort från lagring på minneskort!
- Utbytbart batteri? Check, inga problem alls att byta batteri på en iPhone såvida man inte är extremt otekniskt, korkad eller lat.
- Torrents? Check, inga problem där heller. Funkar utan jailbreak.
- Micro-USB? Förlegad teknik. Vi vill inte skicka en massa skit via kabel.
- Smidigt sätt ansluta till TV? Vad sägs om HDMI eller bara streama genom t.ex AirPlay?

Vad mer är det du saknar som tydligen inte finns eller går att göra på en iPhone? Det är ju precis det här jag syftar på och trollar om, att folk är så förbannat insnöade i sitt val att plattform att det blir bara pinsamt. Särskilt när folk listar saker som du gjorde över saker som du saknar i en iPhone när det i själva verket finns och fungerar.

Visst, SD-kort och Micro-USB i alla ära, de har sina användningsområden ibland och visst kunde det ha varit lättare att byta batteri på en iPhone men hur ofta behöver man byta batteri egentligen? Har bytt ett batteri sedan 2008 då jag köpte min första iPhone och själva bytet tog 5 min att göra efter att ha kollat på en tutorial på nätet.

Visa signatur

:¨·.·¨:
`·.  Det spelar ingen roll vad du än säger för min Mac är bättre än din PC.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon200213:

Uppenbarligen inte eftersom din kommentar var helt ur kontext

På vilket sätt?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

When the last tree is cut down, the last fish eaten, and the last stream poisoned, you will realize that you can not eat money

Permalänk
Medlem

kika på sony zr

Visa signatur

Den är så gammal så specifikationerna är suddiga...

Permalänk
Medlem

(Vi som föredrar Nokia sitter förnöjt vid sidan om och ler hjärtligt åt kampen mellan Ios och Android... )

Permalänk
Medlem

Tycker fortf min iPhone 5 har bättre flyt än den Galaxy S4 jag testade i butik.
I'll stick with iPhone, bra kvalitet och helt seriöst, den enda touch-telefonen som har hållt utan den minsta antydan på att bli seg eller fela på något sätt öht.

Touch-mobiler i min ägo i kronologisk ordning med början på den första, följt av fel el. liknande:

* Samsung någonting, eget OS - Touchen funkade inte alls efter 6 månader.

* Samsung Omnia 7, WP7, för det första uselt utbud av appar, sedan började skärmen flimra. Höll 5 månader

* Sony Ericsson Xperia Arc, Android ICS (då) - Telefonen blev segare än sirap, började leva sitt eget liv. Höll 5 månader.

* Sony Xperia TiPO, Android ICS, (Tillfällig mobil) - Segade ner totalt, gick inte att starta sen. Höll 2 månader.

* iPhone 5, iOS 6 (Nuvarande) köpte i Januari 2013 - still going strong, inte ett endaste fel. Hittills 9 månader gammal.

Man kan säkert undra vad jag har gjort med mina mobiltelefoner. Jag har använt dom, kan jag säga kort och gott. Android som OS verkar sjukt dåligt optimerat att hänga med hårdvara i t.ex. Samsung Galaxy S4 - den telefonen är på pappret vassare än min iPhone, men är bra mycket slöare att bläddra med i jämförelse.

Däremot skall jag vara ärlig och säga att WP7 på min Samsung Omnia 7 var kvickare än iPhone 5 med iOS 6.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

Ser verkligen fram emot oktober konferensen nu... Där bör vara fruktansvärt många uppdateringar under den månaden.; iPad/mini, Mac Mini, MacBook Pro, iMac, Mac Pro och eventuellt en ny Apple TV. Är kanske inte helt omöjligt att de har ett extra event för detta ändamål.

OnT: Geekbench resultaten (GFXBench 2.5 Egypt HD) för 5s ser ju lovande ut

Permalänk
Skrivet av anon142735:

Iphone kanske inte har den bästa hårdvaran men funkar gör det. Det är skillnad på Android sidan då ska det vara sjuk hårdvara fast Android är fortfarande segt, Och för att få det fungera så måste man pilla med skit själv. Nej så ska det inte vara en telefon ska funka från START.

Min telefon har fungerat från början utan problem. Vad är det man måste "pilla med" för att det ska fungera? Dummaste jag läst. Ang Iphone 5s så var det ju inget att hänga i julgranen. Samma kamera, ingen uppdaterad skärm. Fortfarande 1GB RAM (hahahahaha), ingen NFC, samma hårddiskmängd. Stackars apple-fanboys som ändå kommer köpa skiten trots att 1 år gamla telefoner är bättre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av blomqvist:

Vad gör du med NFC?

Jag låser t.ex. upp ytterdörren på jobbet med NFC :).
Man kan även läsa av lite nyttig information om ditt busskort(västtrafik) med en app via NFC. T.ex hur mycket pengar du har kvar, när och vart du senast använde kortet etc.