Startisgone gömmer startknapp i Windows 8.1

Permalänk
Skrivet av Saandberg:

Är det bara jag som använder Win 8 och klarar mig utan startknappen/startmenyn?

/S

Nej då.
Jag känner mig ganska befriad när jag slipper gå ner till start hela tiden. Dock så använder jag sällan startsidan med alla apparna.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Qwal:

Själva windows 8 är väldigt bra, det är bara "start menyn" som är problemet, resten är bra.

Vi som sitter på flera skärmar (antar jag talar för fler än mig själv?) "behöver" starmenyn.

Så som jag använder gamla startmenyn är mest man har för snabba sökfunktioner för det man letar efter, slipper kolla specifika mappar eller bara öppna specifika inställningar direkt genom att skriva ett par ord istället för att manuellt klicka igenom menyerna till den inställnings funktionen man vill ha.

Jag pinnar mycket av det jag använder, och kör startmenyer på alla skärmar, men metro är såå jobbigt att det måste va fullscreen hela tiden. Ett litet metro fönster hade säkert funkat, men startmenyn är väldigt viktig och gör det mycket snabbare att hitta/gå till saker.

Upptäckte det själv när jag började koppla i fler skärmar. Hatar nu mUi.

Visa signatur

Är absolut emot reklam för Online Kasino på Swecklockers

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Nu väljer du inte klient-OS? Som konsument får du det som levereras (tänk på att det mesta är bärbart) och där är det betydligt "mer färdiga" 8.1 mycket bättre. Du får några fler valmöjligheter hur du vill sätta upp den upplevda miljön och vad som ska visas. Företag övervägde inte ens vid första utgåvan, men det är lite en annan sak. Det var ännu inte anpassat för marknaden, plus att det tar tid att det ska gå igenom testning och utvärdering intern, program ska uppdateras med mera, men som desktop/skrivbordsoperativ så måste det fungera som spel-maskin t ex och inte bara efter hur du väljer för att springa och köpa Windows 7 retail/FPP kostar pengar för privatpersoner, medan nedgradering är gratis hos företag och media hämtar dem från Microsoft.

De måste med andra ord se till att det fungerar "bra" för alla så småning om. Annars kanske de inte kan sälja någon ny licens/hårdvara alls till slut eftersom leverantören måste ge support för att Windows 7 ska lira ordentligt, UEFI/CSM måste fungera som tänkt och det måste finnas drivrutiner för precis allt och de måste fungera minst lika bra. Något Microsoft t ex inte gör på Surface Pro.

fortfarande upplever jag Win8.x som ett OS anpassat för datorer och surfplattor med pekskärmar, har man inte pekskärm upplever jag Win8.x en aningen "bökigt" samma lika som när man satt på Win 2012 utbildningen, nej tack för att vara admin för win2012, dock har jag inget val på den fronten då alla nya servers vi köper in kommer ha 2012 installerat.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Rekordmedlem

Synlig ikon eller inte är bara ointressant trams, det är en fungerande startmeny som behövs så det funkar om man har flera stora monitorer, MS visar bara att de totalt skiter i användarna och andra företag passar på att skapa fjantprogram som visar eller döljer en ikon.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Typ mina polare.

Alla kör Windows 7, säger jag windows 8 så spyr dom galla direkt och hatar det.

Och ja dom har testat och hatar det.

De som jag känner som inte hatar windows 8 använde aldrig startmenyn i Windows 7. De pinnar programmen till taskbar och kör dem därifrån. Det var någon som klagade på att man måste klicka förbi "reklamskärmen" som hon kallade den, men så hjälpte jag henne med classic shell så att datorn bootar till desktop så har det varit tyst sen, men de som faktiskt använde startmenyn verkar inte så värst förtjusta i startskärmen.

Här på Sweclockers verkar det vara typ 50/50 men i min bekantskapskrets känner jag inte en enda som faktiskt uppskattar startskärmen, men det finns som sagt de som inte stör sig på den för att de varken använder den eller använde startmenyn, och därför saknar de inte heller den sistnämnda.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk

Gillar den nya varianten. Att man får upp app/program när man trycker på start. Eftersom den nu är genomskinlig ser jag min fina bakgrund. Alla program syns direkt. Speciellt eftersom du kan ställa in att bara visa program som inte är win8 appar i den menyn.

Sedan som många säger, man trycker på start, sedan söker man, piltangent om det finns fler och sedan enter. Är inne på samma tänk som i Skyrim, när man väl kom in i att bara använda tangentbordet var det inte lika farligt UI.

Säger som ledarna på rid läger "Våga släppa musen!"

Edit: att man sedan nu kan logga ut via startknappen gör ju allt så himla mycket trevligare

Visa signatur

Live now! Die later!

Permalänk
Medlem
Skrivet av WDac:

fortfarande upplever jag Win8.x som ett OS anpassat för datorer och surfplattor med pekskärmar, har man inte pekskärm upplever jag Win8.x en aningen "bökigt" samma lika som när man satt på Win 2012 utbildningen, nej tack för att vara admin för win2012, dock har jag inget val på den fronten då alla nya servers vi köper in kommer ha 2012 installerat.

Precis du har inget val, därför är det bra om de faktiskt bygger klart skiten de försöker sälja för det är inte meningen att det ska vara två alternativ utan produkten har ersatt den andra.

Nej, jag är inte för uppfattningen att ModernUI och startskärmen blir bra bara för att datorn har pekskärm. Är verkligen inte väl fungerande för detta. Det blir ju helfel då det varken passar formfaktorn på en bärbar eller en stationär klient med kapacitiv pekning till att börja med. Man byter inte från trackpad eller mus till att kladda på skärmen för att sen skriva på tangentbordet för att sen gå till pekdonet för att sen gå till skärmen eller byter arbetssätt bara för att något råkar ligga i startskärmen. Hade taskbaren legat kvar när man öppnar startskärmen i Windows 8.1 som standard hade man mycket mindre tänkt på vad det är för skräp och övergången hade blivit lättare, men sånt får man fixa själv, likaså om man vill att det ska ta upp en mindre del av skärmen. De hacken använder ju såklart Microsoft egna funktioner så de hade kunnat göra mycket mer på anpassningssidan själva. Nej Windows 8 har inget att göra på datorer med kapacitiv pekskärm är min bestämda uppfattning.

Permalänk
Medlem

Jag tycker den nya start menyn i 8.1 är helt ok. Och funkar bra för mina syften.
Då den ger snabb access till kontroll panelen. Och även "program och funktioner", Command prompt med admin och enhetshanteraren bland annat.
Använde knappt start menyn i win7 för att starta program. Då de jag startar ofta lägger jag antingen i taskbaren eller i ObjectDock.
Och program jag startar väldigt sällan sorterar jag upp prydligt i modern ui start menyn.

Hade varit intressant att lägga upp röstning på hur många det är som ofta använder start menyn för att starta program

Visa signatur

CPU: Ryzen 7 3700X MB: X570 Aorus Ultra Mem: Corsair Vengeance RGB Pro 2x16GB DDR4 @ 3200 MHz CL16 GPU: Radeon RX Vega 56 SSD: Corsair Force MP510 960GB Case: FD Meshify C PSU: Corsair RM 750W Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Permalänk
Medlem

Jag själv har inget emot att använda Windows 8. Jag gillar doch inte det sättet som dom integrerade det nya ui:t på. Det känns lite kaka på kaka.

Den bästa start menyn var den kompakta i win xp, iaf enligt mig. Den tog inte upp så mycket plats och den gjorde det den var till för!

Modern UI och andra sidan gör precis samma sak men tar upp mycket mer yta!

Därav att jag inte gillar den!

Men allt är ju subjektivt! Och folk måste klaga på något!

Visa signatur

7800X3D, 16GB 6000Mhz, 7800XT 16GB

Permalänk
Medlem

Största problemet med att startknappen inte finns är att äldre och de som använder sällan en pc har helt enkelt stora problem att börja använda sin Windows 8 pc. Förstår inte varför man skulle villa använda full screen apps heller...

Visa signatur

3570K | CM Seidon 240M | 16GB | 7950| 240GB SSD 2TB HDD |FD R5 | XL2411T | Zowie ZA-13 | Ducky G2PRO_Black | Ducky Shine 3TKL_RED | Corsair K90_RED | OnePlus X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bakgrund:

Är den nya startknappen en godtagbar kompromiss?

Nej, inga kompromisser är godtagbara. Varför ens kompromissa?

Jag älskar windows 8 på min tablet, men inte ens där klarar jag mig utan startmenyn utan har installerat start is back. Metro och metro-applikationerna fungerar jättebra på en tablet, men jag vill fortfarande inte behöva hoppa fram och tillbaka när jag gör något på skrivbordet och behöver söka på något.

Och ja, om jag ogillar att inte ha en startmeny på min tablet kan du gissa vad jag tycker på minstationära dator med 2 skärmar. Allt som har med metro att göra är helt värdelöst på en desktop dator. Det finns absolut ingen anledning att en startmeny, mailapplikation, eller någon annan applikation ska behöva täcka hela skärmen. Jag har två skärmar för att kunna jobba med flera grejer sammtidigt effektivare. Metro-menyn gör mina två skärmar mindre effektiva än en skärm med gammla startmenyn.

Permalänk
Medlem

Ge mig bara classic shell...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

då blir det ej win8 fan spara ju 800 bagis nu

Visa signatur

gtx 3070ti + intel i7 12700 kf

Permalänk
Proffsmoddare
Skrivet av tvelander:

Jag tex söker på alla mina program i Startknappen går fortare än något annat.
Och hela Pin baren fullt med program.

Tvivlar starkt på att du är snabbare än när du har saker pinnade
Windows-knappen + (nummer 1-9) funkar som genväg till de du har pinnat på respektive position. Väldigt användbart och väldigt få som vet om det. Alldeles som att CTRL+(1-9) i Chrome för att hoppa till respektive flik.

Kan hålla med om att jag saknar den gamla menyn lite då fullskärmsläget inte ger mig något i övrigt. Hade varit bättre med en liten ruta typ mitt i skärmen som fungerar som sökfunktionen i den högra spalten på fullskärmsläget. Använde aldrig startmenyn för annat än att söka i tex windows 7. Det är bara den funktionen som är nödvändig i mitt tycke.

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Medlem

Blir aldrig Win8 på mig som det är nu, riktigt skit ju. ;P

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av Brodholm:

Tvivlar starkt på att du är snabbare än när du har saker pinnade
Windows-knappen + (nummer 1-9) funkar som genväg till de du har pinnat på respektive position. Väldigt användbart och väldigt få som vet om det. Alldeles som att CTRL+(1-9) i Chrome för att hoppa till respektive flik.

Kan hålla med om att jag saknar den gamla menyn lite då fullskärmsläget inte ger mig något i övrigt. Hade varit bättre med en liten ruta typ mitt i skärmen som fungerar som sökfunktionen i den högra spalten på fullskärmsläget. Använde aldrig startmenyn för annat än att söka i tex windows 7. Det är bara den funktionen som är nödvändig i mitt tycke.

Jag har hela pinbaren full med ikoner.

Jag har mer program än 30 stycken jag använder.

Därför Windows knappen + 2 bokstäver för programet och sen enter behöver inte ens kolla eller klicka

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Proffsmoddare
Skrivet av tvelander:

Jag har hela pinbaren full med ikoner.

Jag har mer program än 30 stycken jag använder.

Därför Windows knappen + 2 bokstäver för programet och sen enter behöver inte ens kolla eller klicka

Förstår exakt vad du menar. Kan vara lite svårt att hålla reda på det. Dock så har jag märkt att ju mer jag använder det så kan jag nästan alla (har ca 15st).

Kör med 8.1 nu, funkar som 7an vid sök dock med att du får en fullskärms-flash som är lite onödigt. Så win + bokstäver och enter så är man där. I vanliga 8an dock så behövde du ju byta kategori och klicka innan man kunde hitta ett program.

I övrigt gillar jag Windows 8.1. Det känns fräsare och lite rappare, lite mindre effekter i menyer etc. Gillar den platta simpla stilen utan massa skuggor och sådant.

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Inaktiv

Värdelöst!

Don't try to fix what ain't broken.

Permalänk

Fortsätter köra på min kära Start8 Så bra!

Visa signatur

Stationär: ASUS SABERTOOTH Z77 / Intel i7 3770K @4,3GHz / Corsair H100 Hydro / Kingston HyperX Beast 1833 16GB / ASUS GTX780 3GB / BENQ XL2420T LED 120Hz / Intel 520 Series 120GB SSD / Western Digital 2TB HDD / Fractal Design Define R4 / Corsair AX850W Modular / QPAD MK-50 / Mionix Naos 5000 / Steelseries Siberia v2 / Win 8 64bit
Laptop: Lenovo X220 / Intel i5 2520M @2,5GHz / 8GB RAM / Samsung 840 EVO 240GB SSD /

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av strejf:

Yay, äntligen en tråd/nyhet om startmenyn och startknappen.... Hästen är inte död ännu!

Haha, ja...det är som att kasta mat åt vargar och inte tro att dom ska slåss om den...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Nu kör jag linux så det påverkar inte mig. Men varför är ms så motsträviga med startknappen??

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Brodholm:

I vanliga 8an dock så behövde du ju byta kategori och klicka innan man kunde hitta ett program.

Nä, det är om du vill söka efter filer som du måste byta kategori.
(Installerade) program kommer upp när du bara trycker win och börjar skriva.

Visa signatur

[ SLI Titans, Nvidia Surround ]

Permalänk
Proffsmoddare
Skrivet av olog-hai:

Nä, det är om du vill söka efter filer som du måste byta kategori.
(Installerade) program kommer upp när du bara trycker win och börjar skriva.

Kanske var så det var! Nu är det i alla fall "everything" vilket funkar bäst i mitt tycke.

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Medlem
Skrivet av Brodholm:

Tvivlar starkt på att du är snabbare än när du har saker pinnade
Windows-knappen + (nummer 1-9) funkar som genväg till de du har pinnat på respektive position. Väldigt användbart och väldigt få som vet om det. Alldeles som att CTRL+(1-9) i Chrome för att hoppa till respektive flik.

Kan hålla med om att jag saknar den gamla menyn lite då fullskärmsläget inte ger mig något i övrigt. Hade varit bättre med en liten ruta typ mitt i skärmen som fungerar som sökfunktionen i den högra spalten på fullskärmsläget. Använde aldrig startmenyn för annat än att söka i tex windows 7. Det är bara den funktionen som är nödvändig i mitt tycke.

Startknappen på tgb+w+enter? startar Word etc. svårslaget....

Permalänk
Skrivet av Cwittler:

Start menyn är en jävla kompromiss. Jag kör Win8 på jobbet och Win7 på hemma datorn.

Startmenyn suger så jävla hårt VARFÖR vill ni har kvar den. Vem som helst med en halv hjärna kör Pins ändå, det är fan irriterande att leta igenom halva startmenyn om man ska hitta program xx man knappt använder. Istället för Start knapp och sen bara skriva 2 ord...

Grottmänniskor

Vet inte om jag tolkat dig fel nu, men att trycka windowsknappen å sen börja skriva funkar ju i win8 också Kan iofs ha varit det du menade.

Visa signatur

Nöken - A Pet Dragon for Bold Princesses

Permalänk
Avstängd

Nä blir inget Win8 för min del.

Men det löser sig nog tills Win9 kommer och microsoft satsning på surfplattor har gått i graven.
Då ska ni se att det blir bara en vanlig pc Win9 och en Phone 9.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

För att det går snabbare i windows 7 med att hitta saker.

Jag måste köra Start8 in windows 8 och med indexering.

Jag hittar saker snabbare utan att behöva leta i startmenyn.
1) tryck windowsknapp
2) skriv vad du vill starta
3) tryck enter
4) tada!

Tar mindre än 2 sekunder skulle jag vilja påstå.

Men alla har vi olika preferenser på hur vi vill starta saker så är det ju bara

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av timerx:

Jag hittar saker snabbare utan att behöva leta i startmenyn.
1) tryck windowsknapp
2) skriv vad du vill starta
3) tryck enter
4) tada!

Tar mindre än 2 sekunder skulle jag vilja påstå.

Men alla har vi olika preferenser på hur vi vill starta saker så är det ju bara

Jag letar inte i startmenyn.
Jag gör exakt det du gör.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Skrivet av tvelander:

Man ska inte behöva byta fönster till ett fullskärmsläge för att söka på något.
DET ÄR ett helvete med 3 skärmar.

Haha, vad har det för betydelse att du har fler skärmar? Startskärmen syns ju bara på en av dom (en som du själv väljer)... Hur är det annorlunda i W7 menar du?

Skrivet av mrwhite:

Nä blir inget Win8 för min del.

Men det löser sig nog tills Win9 kommer och microsoft satsning på surfplattor har gått i graven.
Då ska ni se att det blir bara en vanlig pc Win9 och en Phone 9.

Fast... Vet inte om du provat W8 på tablets (gissningsvis inte), men kan iOS- och Android-tablets överleva kommer definitivt W8-paddorna göra det, så med ditt påstående antar jag att du i så fall menar att samtliga tablet-OS går i graven? Jämför gärna sida vid sida om du får chansen, det är som natt och dag när det kommer till effektivt och praktiskt användande (mer än småspel och youtube). Det handlar trots allt om moddade mobil-OS mot ett renodlat tablet-OS...

Visa signatur

| Fractal Design Define R2 | AMD Phenom II X6 1100T BE @ 3.6GHZ stock volt | Asus Crosshair IV Formula | 8GB Corsair DDR3 1600Mhz | HD 5870 + VF3000A | Cooler Master Real Power 620W | Samsung 840 Pro 256GB |
Submerged Computer Bygglogg

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av helmesjoe:

Haha, vad har det för betydelse att du har fler skärmar? Startskärmen syns ju bara på en av dom (en som du själv väljer)... Hur är det annorlunda i W7 menar du?

Orkar inte förklara, i surround fuckar det upp i vissa spel speciellt i WoW med Multiboxing.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240