Permalänk
Medlem

Överklocka MSI P67A-GD55 och I5-2500k

Hejsan!

Först av allt vill jag säga att jag är otroligt ny på det här med OC, so take it easy with me...

Det är som så att jag är lite sugen på att OC min rigg (se signatur) då jag förstått att både mitt mobo och cpu ska vara väldigt vänligt inställda till detta.
Det finns en inbyggd OC-function på mitt kort, som jag i dagsläget har aktiverat, och det verkar funka rätt bra. Men samtliga guider jag läst, säger att man hellre ska OC själv, än att använda den inbyggda funktionen. så det tänkte jag försöka.

Jag har hittat två st guider som förklarar det ganska bra när det gäller min setup
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overc...
samt
http://www.hardocp.com/article/2011/01/03/msi_p67agd65_lga115... tanken där var att följa "morrys" tips

Den andra påstår att man bara behöver ändra sin vcore till 1.4vCore för att få ut stabila 4.7GHz om jag förstår det rätt?

man brukar ju dopck fsäga att det är viktigt med kylningen, och som ni ser i min sign. så har jag ett CM690 chassi, där har jag 6 st 120mm fläktar, jag har 2st på 1600rpm, 2st på 1200rpm och dom två som söljde med...vilket jag tror är på 1200 rpm?

jag har dom installerade på detta sättet
https://www.google.se/search?q=cm+690&client=firefox-a&hs=Mjz...

det borde väl funka att OCa utan allt för mkt problem med Värme? eller?

Sen skulle jag vilja ha lite tips, tycker ni att det bara är att följa guiden(den första eller andra?) eller tycker ni det verkar helt galet?
Jag är som sagt vääldigt ny på det här med OC, så utgå från att ja inte kan ngnting så förklara gärna steg för steg så gott ni kan.

jag vore otroligt tacksam för hjälp.

Permalänk
Medlem

Du kommer garanterat behöva en ny kylare för att peta in 1,4 V. Det är för övrigt strax över intels rekommenderade max för 24/7.
Du får kolla hur hög spänning du klarar kyla bort och sen öka frekvensen tills CPUn inte klarar högre på den spänningen.

Permalänk
Medlem

trots att jag har Noctua CPU-kylaren?