RPi usb wifi-sticka tappar kontakten efter en stund, tips?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2003

RPi usb wifi-sticka tappar kontakten efter en stund, tips?

Jag satte nyss i en USB-WiFi-adapter i min Raspberry Pi och det gick snabbt och smidigt att installera.
Det fungerar utmärkt till en början men så fort den står inaktiv en stund, kanske 20 minuter, så har den tappat kontakten.

Kör en ganska ny Rasbian wheezy och WiFi-adaptern är en MSI US310ex och den kör drivern r8712u

Power management står som:
power_mgnt=0

Idéer?

●/ - Intel® Core™ i5-2500K | ASRock Z68 Pro3-M | 8 GB DDR3 | Corsair FORCE GT 120 GB | 24" HP LP2465 S-PVA
/▌ - Lenovo Thinkpad x200s | Intel® Core™2Duo SL9400 | 12"@1440x900 pixels | 4 GB DDR3 | 1,47kg (med 6-cell)
/ \

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Testa att ändra till power_mgnt=1?

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av MatteN:

Testa att ändra till power_mgnt=1?

Tack, ska testa.
Men det borde innebära att man sätter på power-saving?

0 = off
1 = low
2 = high

●/ - Intel® Core™ i5-2500K | ASRock Z68 Pro3-M | 8 GB DDR3 | Corsair FORCE GT 120 GB | 24" HP LP2465 S-PVA
/▌ - Lenovo Thinkpad x200s | Intel® Core™2Duo SL9400 | 12"@1440x900 pixels | 4 GB DDR3 | 1,47kg (med 6-cell)
/ \

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2003

Det löste sig till slut verkar det som. Tittade i morse och då har den stått hela natten med bibehållen kontakt.

Tråkigt nog vet jag inte exakt vad det var jag gjorde
Tror dock att det var den här tråden som hjälpte:
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=29&t=24749

Specifikt detta:
post-up iwconfig wlan0 power off

edit: nej, fungerade inte när jag kom hem

●/ - Intel® Core™ i5-2500K | ASRock Z68 Pro3-M | 8 GB DDR3 | Corsair FORCE GT 120 GB | 24" HP LP2465 S-PVA
/▌ - Lenovo Thinkpad x200s | Intel® Core™2Duo SL9400 | 12"@1440x900 pixels | 4 GB DDR3 | 1,47kg (med 6-cell)
/ \

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2003

Kör du lång strömsladd till den? Jag lyckades få min trådlösa Pi att fungera bättre genom att byta från den 1,5 eller 2m långa sladden till en tjockare+kortare (ca 1m)... Eftersom spänningen är så låg misstänker jag att det blir spänningsfall vid längre/tunnare kablar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Pi'n på övervåningen kör jag ansluten till nätverket via powerplug, funkar perfekt. Kostade 299 kr paret på Webhallen.

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av MatteN:

Pi'n på övervåningen kör jag ansluten till nätverket via powerplug, funkar perfekt. Kostade 299 kr paret på Webhallen.

Måste ta och hålla med, Wifi på Raspberryn fungerar verkligen inte i längden. Har också gått över till Power Plug nu och det funkar perfekt.