Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Maj 2013

PCI-E Kabel.

Hejsan , har en fråga ... har en ström kabel pci-e med 2x 6pin och ett 7850 tar 1x 6pin kommer köra crossfire, så kommer det att gå att köra 2 grafikkort på 1 kabel ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Cuddleman:

Hejsan , har en fråga ... har en ström kabel pci-e med 2x 6pin och ett 7850 tar 1x 6pin kommer köra crossfire, så kommer det att gå att köra 2 grafikkort på 1 kabel ?

Du kan ju alltid använda en Molex adapter

om jag förstår vad du menar så har nätagget 1 kabel som splittar till 2x6 pin pci-e ?

å då undrar du om du kan köra 2st 7850 på 1 pci-e kabel ?

borde gå kanske om det finns plats för det ? vet inte om det blir överbelastad eller något ..

kanske nån mer kunning dyker upp å ger tips ^^

Galleri/Bygglog Projekt:

NES PC

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Cuddleman:

Hejsan , har en fråga ... har en ström kabel pci-e med 2x 6pin och ett 7850 tar 1x 6pin kommer köra crossfire, så kommer det att gå att köra 2 grafikkort på 1 kabel ?

Det går att köra en kontakt i ett uttag. Att det sitter två kontakter på en kabel betyder att kabeln klarar effektuttaget (Strömmen i detta fallet) genom kabeln utan att paja. Se bara till att nätagget är av bra kvalité och maxeffekt nog. 550W duger gott för 2st 7850. 650W och du har utrymme för överklockning på GPUer och CPU.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av DavidtheDoom:

Det går att köra en kontakt i ett uttag. Att det sitter två kontakter på en kabel betyder att kabeln klarar effektuttaget (Strömmen i detta fallet) genom kabeln utan att paja. Se bara till att nätagget är av bra kvalité och maxeffekt nog. 550W duger gott för 2st 7850. 650W och du har utrymme för överklockning på GPUer och CPU.

Så det går att köra 2 grafikkort på en kabel ? eller hur menar du vart förvirrad så här ser min kabel ut

http://1.bp.blogspot.com/-_HjBLd1lHHA/TeeD_e1q3iI/AAAAAAAAAEA...

så går det ? att stoppa i en kontakt i varsitt kort?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Mar 2011

Galleri/Bygglog Projekt:

NES PC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Maj 2013

Det är floppy molex kabeln jag tappat bort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Cuddleman:

Det är floppy molex kabeln jag tappat bort.

ja den kan ju behövas för att kunna koppla i adaptern...

annars kan du ju alltid köpa kablar på inet eller kolla swec marknad eller blocket

Galleri/Bygglog Projekt:

NES PC

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Cuddleman:

Så det går att köra 2 grafikkort på en kabel ? eller hur menar du vart förvirrad så här ser min kabel ut

http://1.bp.blogspot.com/-_HjBLd1lHHA/TeeD_e1q3iI/AAAAAAAAAEA...

så går det ? att stoppa i en kontakt i varsitt kort?

Den fungerar såklart. Två kontakter till två kort spelar ingen roll. Det är koppartråd inte någon specialtillverkad krets som ska aktiveras.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av DavidtheDoom:

Den fungerar såklart. Två kontakter till två kort spelar ingen roll. Det är koppartråd inte någon specialtillverkad krets som ska aktiveras.

Förlåt är lite trög just nu men det går asså att göra så här

se bild ritat en.

http://www.ladda-upp.se/bilder/plvqfeqdsahzso/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Cuddleman:

Förlåt är lite trög just nu men det går asså att göra så här

se bild ritat en.

http://www.ladda-upp.se/bilder/plvqfeqdsahzso/

Fin bild

Ganska säker på att det var så han menade TS

men han ger nog svar på den Konstnärliga bilden

Galleri/Bygglog Projekt:

NES PC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Bärrich:

Fin bild

Ganska säker på att det var så han menade TS

men han ger nog svar på den Konstnärliga bilden

Jag behöver ett rent svar så att jag förstår, helt slut i huvudet just nu.

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Cuddleman:

Förlåt är lite trög just nu men det går asså att göra så här

se bild ritat en.

http://www.ladda-upp.se/bilder/plvqfeqdsahzso/

Ja det fungerar!

Det som kan vara problemet är möjligen PSU:n.
Vad har du för nätaggregat?

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2010

*Tråd låst*

Se kommentar i den andra tråden.

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

*Vrider om nyckeln*

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro
* Stolt paragrafryttare *