Datorn startar inte med nytt nätagg

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Maj 2008

Datorn startar inte med nytt nätagg

Är det någon som kan förklara vad som händer?

Jag monterade för en tid sedan på ny kylning för min gpu då den tidigare lät så mycket. Detta gjorde dock min dator ostabil då den några gånger kraschat efter detta fast kylningen fungerar perfekt. Fick tips om att de kunde bero på att de var ett större effektbehov med den nya kylningen så skaffade nyligen ett corsair TX650.

Min dator är (tyvärr) en fabriksvariant; Acer predator g3600, det gamla nätagget var 500W, det är allt jag vet.

Nu till saken, jag skruvade loss samtliga delar och installerade det nya nätagget. Men datorn ville inte starta efter att jag plockat ihop den igen. Fläktarna gick igång under en sekund för att sedan dö och sedan starta igen ett par sekunder senare och sedan dö igen..och höll på så tills jag bröt strömtillförseln.

Jag testade sedan att koppla i det gamla nätagget igen och då fungerade allt utan problem. Vad kan orsaka detta? Jag är jätteförvirrad!

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Åbo, Finland
Registrerad
Feb 2004

Ett grafikkort får inte större energibehov av att du byter kylare
Men ja OT, är ju tydligen nått fel på ditt nya agg/alternativt ditt gamla agg är nån acer specialare.
har du möjlighet att prova ditt nya agg i en annan dator ? för att utesluta om felet ligger där ?

Chassi: Coolermaster HAF XB PSU: Silverstone Strider 850W, MB: MSI Z87-G45, CPU: Intel I5-4670K @ 4,2Ghz (Corsair H100i), GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: Kingston HyperX 16Gb DDR3 1600Mhz, HDD: 2x Samsung F3 7200rpm 1TB, SSD: Samsung 830 series 128Gb, OS: Win 8.1, Skärmar: LG 55" FullHD & Dell 23'' UltraSharp U2312HM.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Maj 2008

Kylarn var nån specialare som gick av sig själv oberoende av grafikkortet om jag fattade rätt. Hur som helst, nej jag har ingen annan stationär dator att testa på just nu. Det kommer i så fall dröja ett par veckor. :/