Permalänk
Medlem

Varvtalsregulator till 2-pin fläktar

Finns det Varvtalsregulator till 2-pin fläktar? typ en Zalman Fan Mate 2, Varvtalsregulator http://www.inet.se/produkt/6308263/zalman-fan-mate-2-varvtals... fast till 2-pin? Skulle vilja få ner farten på 2 fläktar som låter mycket

Permalänk
Inaktiv

Du kan peta i en 2 pin i den också, det går lika bra att styra. Alternativt får du klippa lite om du har en väldigt konstig kontakt. Vad är det för fläktar du har?

Permalänk
Medlem

Den du länkade borde fungera. Den tredje pinnen är bara för varvtalsavläsning.

Permalänk
Rekordmedlem

2 och 3 pin är egentligen samma sak, den gula kabeln är bara för en varvtalsgivare så du bara ändrar spänningen över röd-svart så ändras varvtalet.

Permalänk
Medlem

ok jag har 2st Scythe Mini Kaze 60mm http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=217380 i ett externt chassi SSI SI-1359RUS3. Det sitter mini 2-pin i chassit så jag har redan fått moddat lite för att få det att passa vad tror ni om denna? behöver väl 2st i och med att det e 2 fläktar http://www.ebay.com/itm/CPU-Cooling-Fan-Speed-Controller-PCI-...

Permalänk
Rekordmedlem

Jo styrningen lär funka om du löser det med att koppla ihop det, men 40mm fläktar blåser i princip inget och sänker du varvet på dem blir de inte bättre, frågan är om de ens gör nån nytta i så fall, kan du inte få dit större fläktar i stället ?

Permalänk
Medlem

jo ev. chassit har en diameter på 12cm så det kanske skulle gå att sätta i en 120mm fläkt då kanske?

Permalänk
Rekordmedlem

Du får mäta o kolla, men desto större fläkt desto lättare att kyla tyst.