Byta från Gtx 580 > 280x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010

Byta från Gtx 580 > 280x

Ska precis iväg och hämta ut mitt 280x posten, men undrar hur gör jag med drivrutiner och sådant nu när jag ska byta kort?

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2013

Jag skulle ha ominstallerat windows, men antagligen räcker det att avinstallera drivers.

Macbook Air 13,3" (Early 2014) i7-4650U 1,7 GHz / 8 GB / 256 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söderhamn
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av CebitZeros:

Ska precis iväg och hämta ut mitt 280x posten, men undrar hur gör jag med drivrutiner och sådant nu när jag ska byta kort?

Driversweeper -> Installera AMD's senaste drivrutin.

CPU: i5 3570K [Antec 620 V4]| GPU: MSI GTX 770 4GB OC TwinFrozr | MOBO: Gigabyte GA-Z77M-D3H |
PSU: be quite! L8 630W | RAM: Corsair Vengenace Quad 4x4Gb @ 1600Mhz | HDD: WD CG 2TB @ 5400RPM | SSD: Corsair Force 3 F120 120GB | LÅDA: FD Define Mini | SKÄRM: Dell S2340L

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009

Det här programet är bättre än driversweeper

http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_uninstalle...

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av robbankentor:
Skrivet av Petttsson:

Driversweeper -> Installera AMD's senaste drivrutin.

Skrivet av albindubech:

Jag skulle ha ominstallerat windows, men antagligen räcker det att avinstallera drivers.

NU får jag ingen bild efter att jag har bytt kort någon som vet vad felet kan vara?

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av CebitZeros:

NU får jag ingen bild efter att jag har bytt kort någon som vet vad felet kan vara?

Kopplat all ström till kortet. Har du senaste BIOS för moderkortet?

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av fantomsmurfen:

Kopplat all ström till kortet. Har du senaste BIOS för moderkortet?

Bios har jag aldrig uppgraderat. Mitt moderkort MSI Z68A-GD55 Det lyser 2 gröna didoder på kortet ovanför strömkablarna. All sitter som det gjorde förut har även testat den andra pc express porten. Men samma resultat

Gör ett försök nu med nytt bios då det verkar ha kommit ut ett i år.

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010

Det konstiga är att utan graffikkort i funkar allt prima, så det är ju uteslutet något skumt med kortet. Jag ställde frågan förut i en annan tråd om att jag har ett corsair 550 W nätagg och det skulle inte vara några problem enligt dem som svara. Kan det vara så att jag har för dåligt med kraft?

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Har du uppdaterat BIOS nu och det fungerar fortfarande inte? Borde inte var några problem med ditt nätaggregat, grafikkortet drar väldigt lite ström då man inte spelar.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2004

Se till att båda strömkablarna till grafikkortet är tillräckligt långt inklickade. Utan dom får man ingen bild.

edit: Nu läste jag visst lite slarvigt... den gröna dioden bör indikera att grafikkortet får ström.

Varvar grafikkortets fläktar upp?
Har du provat olika skärmanslutningar på kortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av CebitZeros:

Det konstiga är att utan graffikkort i funkar allt prima, så det är ju uteslutet något skumt med kortet. Jag ställde frågan förut i en annan tråd om att jag har ett corsair 550 W nätagg och det skulle inte vara några problem enligt dem som svara. Kan det vara så att jag har för dåligt med kraft?

Avinstallera du drivrutinerna till det gamla kortet innan du satte in de nya?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av AntonHultberg:

Avinstallera du drivrutinerna till det gamla kortet innan du satte in de nya?

Yes fix tips om att köra något program som svepte allt

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009

Okej, och de funkar inte efter att ha uppdaterat BIOS?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Kan det inte vara så att det är CPUns grafikdel som kickat in? Kika i BIOS att den är avstängd så att grafikkortet är det som körs.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av AntonHultberg:

Okej, och de funkar inte efter att ha uppdaterat BIOS?

Inte hunnit testa håller på att installera en massa moderkorts drivrutiner efter att jag har uppdaterat bios, så väntar med spänning om det ska funka

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av Mocka:

Kan det inte vara så att det är CPUns grafikdel som kickat in? Kika i BIOS att den är avstängd så att grafikkortet är det som körs.

Tror också på den teorin.

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||Gigabyte GTX 970||850EVO 500GB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Tror också på den teorin.

Funkade inte nu så hur gör jag för att ändra det?

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Mocka:

Kan det inte vara så att det är CPUns grafikdel som kickat in? Kika i BIOS att den är avstängd så att grafikkortet är det som körs.

Hur ändrar jag detta?

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av CebitZeros:

Hur ändrar jag detta?

Man går in i UEFI (tryck på Delete när den POSTar), leta upp Integrated graphics någonstans där och stäng av den. Minns inte exakt var den var men borde vara under CPU.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av albindubech:

Jag skulle ha ominstallerat windows, men antagligen räcker det att avinstallera drivers.

haha, jag skulle aldrig ominstallera windows pga. grafik drivrutiner. Det är bara att avinstallera Nividias programvara och instellera AMD:s catalyst.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gråbo
Registrerad
Jul 2010

Du skall flasha moderkortet genom BIOS, inte uppdatera Moderkortet med en .exe fil.
Du skall använda dig utav ett USB minne (FAT32) och en .ROM fil.

In i BIOS och leta upp nått som heter "Flash" typ, med USB minnet och .ROM filen i.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Mocka:

Man går in i UEFI (tryck på Delete när den POSTar), leta upp Integrated graphics någonstans där och stäng av den. Minns inte exakt var den var men borde vara under CPU.

Uppdaterade bios med hjälp av msi programvara. Men får fortfarande ingen bild på mina grafikkort, även testat att disable interna grafiken. Men enda gången jag får bild till datorn är när jag plockar ut graffíkkortet och sätter in dvi kabeln i moderkortet! Börjar bli less på detta nu!

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Om du känner någon annan med en gaming dator så testa kortet i deras dator. Om det inte då heller fungerar så reklamera grafikkortet.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av CebitZeros:

Uppdaterade bios med hjälp av msi programvara. Men får fortfarande ingen bild på mina grafikkort, även testat att disable interna grafiken. Men enda gången jag får bild till datorn är när jag plockar ut graffíkkortet och sätter in dvi kabeln i moderkortet! Börjar bli less på detta nu!

Men vad händer när du har grafikkortet i datorn och pluggar in skärmen i moderkortets dvi? Får du bild då?

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Mocka:

Men vad händer när du har grafikkortet i datorn och pluggar in skärmen i moderkortets dvi? Får du bild då?

Ingen bild då heller

Skickades från m.sweclockers.com

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av CebitZeros:

Ingen bild då heller

Skickades från m.sweclockers.com

Kortet måste vara DOA eller något, känns inte som att det finns någon annan förklaring.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2001

Har du provat alla videoutgångar på grafikkortet`? Ibland kan de va En som är den primära.

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||Gigabyte GTX 970||850EVO 500GB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Har du provat alla videoutgångar på grafikkortet`? Ibland kan de va En som är den primära.

Jag har provat båda utgångarna

Skickades från m.sweclockers.com

SSD 970 EVO 500GB, Intel 120GB 510, Samsung 850 evo, MODERKORT Asus x370 Prime Pro CPU Ryzen 5 1600 RAM Corsair 16GB 3200Mhz GRAFIKKORTGTX 970 Kylning Be Quiet Pure Rock Chassi Fractal Design Define R5 Nättagregat Corsair 1000 W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dals-Ed
Registrerad
Jul 2007

Vad händer om du stoppar i ditt 580 igen får du bild då?

I7 4930k @ 4,35ghz 1,35v -I- H100i -I- Msi x79 gd65 (8d) -I- kfa2 geforce gtx 1080 exoc -I- 16gb Corsair vengeance 1600mhz -I- Chieftec nitro 650w Bronze -I- Ocz trion 150 128gb och 240gb -I- Windows 10 Home -I- Fractal R4

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

Är nästan helt säker på att du har gjort något knasigt när du skulle uppdatera BIOS... känns inte som att det kan vara något annat. Vet inte om det är samma steg med MSI men jag skulle starkt rekommendera att följa denna guide: http://www.gigabytenordic.com/wordpress/how-to-update-your-bi...