Behöver bios, någon som äger ett XFX Black DD Radeon 7970

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Behöver bios, någon som äger ett XFX Black DD Radeon 7970

Fått tag på ett XFX Black DD Radeon 7970 1000m 3GB D5 2XmDP HDMI 2xDVI Version 3.1
Model No.: FX-797A-TD
Part No.: FX-797A-TDBC

Detta kort är flashat med fel bios så det fungerar inte alls. Det tar emot flashning, men hittar inte rätt bios någonstans.
Har kollat techpowerup's och där finns inte den rätta för detta kort tyvärr. Oturligt vis sitter de ingen "double bios switch" på detta kort.
Så undrar om någon har ett likadant kort och kan dumpa romen och maila mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2007

XB271HU|OLED65C8|NCase M1 V5|SF600|Fatal1ty X370 ITX|Ryzen 1800X|NH-C14|Flare X 16GB|Titan X Pascal|960 PRO 1TB|WD Gold 12TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Den har jag testat, detta kortet är ett double d.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av raven89:

Den har jag testat, detta kortet är ett double d.

vad använder du för verktyg när du flashar kortet?

XB271HU|OLED65C8|NCase M1 V5|SF600|Fatal1ty X370 ITX|Ryzen 1800X|NH-C14|Flare X 16GB|Titan X Pascal|960 PRO 1TB|WD Gold 12TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Vad spelar det för roll att köra exakt samma bios? Vilket som helst borde väl funka? Är väl klockfrekvenserna och fläktkurvan som är annorlunda bara?

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Gilgamesh:

vad använder du för verktyg när du flashar kortet?

Kör ati_winflash_2.6.6
Har även provat att köra winflash via kommandotolken.
Sen dos-programmet atiflash_417 kan jag inte köra för att jag kör på ett x64 system.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av raven89:

Kör ati_winflash_2.6.6
Har även provat att köra winflash via kommandotolken.
Sen dos-programmet atiflash_417 kan jag inte köra för att jag kör på ett x64 system.

atiflash har jag använt utan problem.

XB271HU|OLED65C8|NCase M1 V5|SF600|Fatal1ty X370 ITX|Ryzen 1800X|NH-C14|Flare X 16GB|Titan X Pascal|960 PRO 1TB|WD Gold 12TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av deadich:

Vad spelar det för roll att köra exakt samma bios? Vilket som helst borde väl funka? Är väl klockfrekvenserna och fläktkurvan som är annorlunda bara?

Nope, så lätt är det inte, finns så många olika varianter av xfx 7970 och du behöver en bios för exakt den versionen man har.
Är många som har samma problem enligt andra forum, men dom har inte heller lyckats förutom genom att kopiera biosen från ett fungerande kort verkar det som.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Gilgamesh:

atiflash har jag använt utan problem.

Okej, ja de verkar göra de den ska. Kortet tar emot biosen när jag flashar det, men sen fungerar de inte som sagt för de inte är korrekt bios :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vimmerby
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av raven89:

Okej, ja de verkar göra de den ska. Kortet tar emot biosen när jag flashar det, men sen fungerar de inte som sagt för de inte är korrekt bios :/

Vilka de är det du pratar om?

Asus Z170 Pro Gaming | i7 6700k | 16Gb Corsair Vengeance 2666 Mhz | ASUS Strix GTX 1070 | Samsung SH-S203B|Samsung 850 EVO 500GB SSD |2 TB HDD | Antec P182 | Corsair AXi 860w | H212 Evo | Win10
HP Dv7- 1040| Intel C2D 8400 | Nvidia 9600 Gt M | 3GB Minne | 320 GB Hd |