[PROJEKTLOGG] BitFenix Phenom M | Project Phantom

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

[PROJEKTLOGG] BitFenix Phenom M | Project Phantom

Tjena alla SweC medlemmar! Länge har jag beundrat alla fantastiska verk som skapats här. Har alltid velat göra ett eget projekt men saknat en idé som känts värd att genomföra. Gick i tankarna att skaffa en ny dator och har därför kollat en uppsjö av recensioner på chassin. Ville ha ett ganska kompakt chassi men ändå väldigt snyggt. BitFenix Phenom mATX var en av de chassin jag funderade mest på. Beskrev mitt projekt i en BitFenix tävling och blev otroligt nog en av de lyckliga vinnarna! Så där gick startskottet och det blev plötsligt väldigt aktuellt att köpa nya komponenter. Idag kom äntligen BitFenix prylarna och projektet startar!

Detta blir mitt första verkliga projekt och tråd här så kom gärna med förslag och kritik.

Projektet går ut på att modifiera ett Phenom chassi till att se snyggt och stiligt ut men med möjligheten att lysa upp hela insidan om så önskas. Spectre Pro fläktar och Alchemy LED strips kommer stå för ljusshowen. Tanken är att montera plexiglas i sidopanelen med spegelfilm på så att om alla LEDs är släckta ser det ut som en spegel och tänder man dem så lyser allt upp och insidan blir synlig! Ljudnivå är en annan viktig faktor men burken skall även klara spel på hög grafik, videoredigering, 3d renderingar och dylikt. Här kommer lite specs:

  • PSU: Corsair CX 750 W Modular

  • Moderkort: Asus Gryphon Z87

  • CPU: Intel Core i5-4670K

  • SSD: Samsung 840 EVO Basic 250GB

  • HDD: Western Digital 500GB 2,5"

  • RAM: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 1600MHz LP

  • Grafikkort: MSI GTX770 2GB TwinFrozr OC

Ett stort tack till BitFenix och Inet som har försett mig med följande komponenter:

* BitFenix Phenom M svart.
* 4st BitFenix Spectre Pro RED LED 120mm.

Kablar
* 2 Black Alchemy Premium Multi-Sleeved SATA cable.
* 2 Red Alchemy Premium Multi-Sleeved Molex to 4 x SATA Power cable.
* 4 Red Alchemy Premium Multi-Sleeved Fan extension cable.
* 1 Red Alchemy Premium Multi-Sleeved Intel ATX-4 pin extension cable.
* 1 Red Alchemy Premium Multi-Sleeved Intel EPS 8-pin extension cable.
* 1 Red Alchemy Premium Multi-Sleeved ATX 24-pin extension cable.
* 1 Red Alchemy Premium Multi-Sleeved 8-pin video card extension cable.
* 1 Red Alchemy Premium Multi-Sleeved Internal USB connection cable.

Edit: listade komponenter
Edit2: Inet banner

Update #1 Julafton!

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2013

Kul projekt! Jag har samma chassi och det ska bli intressant att se vad du åstadkommer!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #2 - Eller "Jag ska bara..."

Citat:

Kul projekt! Jag har samma chassi och det ska bli intressant att se vad du åstadkommer!

Härligt! Kollade ditt gallerialbum och den såg riktigt snygg ut på den tv möbeln! Kul att du satte SSDn bakom moderkortet också, synd att jag inte hittade ditt galleri först bara, kanske hade varit bättre att göra som dig. Nåja Update #2:

Update #2

Tänkte montera alla grejerna bara för att slå igång datorn och installera windows 8 lite handvasst (det var tydligen inget svenskt ord). Testa magin med SSD som man hört så mycket om. Men så tänkte jag att jag ska bara testa montera hårddiskarna på ett snyggt sätt utan att kablarna går rakt ut i chassit. Åtta timmar senare och en helt bortglömd tvättid är datorn fortfarande inte igång. Såhär gick det istället:

Första intrycket av chassit var bra. Riktigt snyggt i min mening med hög kvalitetskänsla.

Funderade på varför hårddiskarna inte monteras åt andra hållet. Svaret var att kablarna då tar i panelen med startknapp etc. Klurade på hur jag kunde vända kablarna så de inte går rakt ut i chassit. Klippte upp två gropar för SATA kablarna i plastburen. Gillar verkligen att dra fast kablarna med buntband.

Fick klippa i plåtbiten med, annars gick inte buren att skruva fast. Kom på att det kanske skulle gå att montera plastburen i den andra sidopanelen. Till min förvåning fanns det redan passande hål för det. Sedan tänkte jag att varför inte montera sidopanelerna på fel sida? Så att startknappen och hårddiskarna hamnade bakom moderkortet. Visserligen skulle startknappen bli uppochner men jag var tvungen att testa.

Skruvade loss panelen med startknapp & Co. för att dra strömkablarna under.

Aha! Det gick ju! Frågan är bara om backplate plåten från CPU kylaren kommer ta i? Vågade inte ropa hej innan det monterats.

Hårddiskaktivitet, Power led samt Front audio kablarna fick åka. Dels för att ljudkabeln var riktigt ful, samt för att minska på antalet kablar.

Mer buntband. Ordning och reda!

Alla buntband i världen ser inte ut att kunna få ordning på detta! Med sleevade extensions blir det dessutom ännu fler kablar!

Monterat alla chassifläktar. Följde med nå slags gummistroppar som alternativ till skruvar. Tänkte att jag nog skulle behöva lossa en eller flera fläktar så testade med dem. De visade sig vara riktigt bra, fläktarna sitter grymt!

Lite kabeldragning från fläktarna. Blir mycket kablar med både ström och LED strömbrytare.

Fortsatt kabeldragning. Det är tre fläktkablar och fyra LED kablar. Den fjärde fläktkablen drog jag till ovansidan av moderkortet istället. Ett buntband i slutet för att hålla ihop härvan och allt känns mycket bättre!

I/O panel. Matchar ju chassit!

LED strips montering.
I botten:

Fick klippa upp ett hål i plåten nätagget sätts fast på för att kunna dra kabeln till LED stripen i botten. Vad gör man inte för att kunna dra en kabel lite snyggare?

Montering av moderkort. Fick ta bort fläkten i toppen. Va lite väl trångt utan att vara mysigt. Tur att jag testade stropparna!

Montering av CPU, CPU kylare och RAM minnen. Typiskt nog så byggde distanserna till moderkortet så pass att plastburen med hårddiskarna tog i. Dessutom nådde inte en av SATA kablarna. Knipsade av överflödet av distanserna och testade. Tajt men funkar om man hemskt gärna vill! Fick ta bort SSDn och klippa upp ett nytt hål för att dra SATA kabeln på andra sidan. Tillbaka med grejerna och jajjamensan, nu är det en möjlighet! Nu behöver jag förhoppningsvis aldrig ta loss den sidopanelen igen. Kommer bli mycket smidigare nu när fönstret ska kapas till när jag slipper ta bort hårddiskarna och strömknappen varenda gång jag ska av med sidan. Det lär ju bli en hel del. Upptäckte att jag buntat ihop kablarna till nätagget åt fel håll i och med att jag bytte plats på sidopanelerna. Det får vänta tills morgondagen dock. Å just ja, köpte en BitFenix Hydra för att kolla hur en strömbrytare kontrollerar alla LEDs. Har tillfälligt monterat den i 5,25" platsen för att testa fläktarnas LEDs. Tyvärr räckte inte en av kablarna dit. Menmen får väl se imorgon hur det fungerar.

Dold text

Edit: Rubrik

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Aug 2013

Häftigt, kommer följas!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #3 - Första uppstarten

Skrivet av GreenSoap:

Häftigt, kommer följas!

Kul å höra! ^^ Här kommer nästa update:

Update #3

Testmontering av nätagget. Fick ta ut och göra om några gånger innan alla kablar fick plats på ett bra sätt.

En första provstart för att se att alla fläktar snurrar och inga fel i POST checken.

Allt ser ut att fungera som det ska. Kopplade de kablar som nådde till en BitFenix Hydra PCI LED dimmer. Testade dra på LEDs från tre fläktar och ujujuj! Den snyggaste röda LED färgen jag någonsin sett! Bilderna från mobilkameran gör de verkligen inte rättvisa. Det närmaste jag kan förklara det som är "blodröd". Grymt snyggt och fläktarna sprider ljuset genom hela fläkten, vilket inte syns på bilden, så det inte lyser en stark lampa från varje hörn som det ofta gör. Klart långt över förväntan!

Meeen när grafikkortet skulle ner så var det så pass långt att det tog i kabelgömman ovanpå nätagget. Ut med det igen för att lägga lite mer kablar på sidan. Tillbaks in och ner med grafikkortet.

Ett par sista buntband för att allt ska ligga still och sedan på med sidan utan startknapp och sådant, väldigt tacksamt nu. Det var mycket stökande att få sidopanelen att passa på "fel" sida men jag kan säga att det var värt det! Ett tryck på startknappen och denna vackra syn möter min blick!

Det var allt för denna gång!

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #4 - Dörr i fronten m.m.

Update #4

Fixat lite grejer inför dagens lilla update. Vad tycks om den provisoriska sprutflaskan?

Klippte bort lite plastbitar som var ivägen för gångjärnen.

Limmade fast dessa för att fylla upp distansen till ytterkanten, ca 2mm.

Tog isär ett gångjärn för att ha som stopp i de rätta gångjärnen.

Här ska plexiglaset sågas. Gott om marginal för eventuella händelse. Och tur var det för den sprack en del i änden sen!

Försökte dela en tätningslist för att sätta runt fönsterhålet i sidopanelen. Gick inget vidare.

Limmade fast dessa även på själva chassit för att inte gångjärnen ska ta i, ligga snett och därmed få en liten kontaktyta.

Testade med "super strong" dubbelhäftande tejp att sätta upp dörren för att se om planen var okej.

Inte 100 nöjd med resultatet. För stor glipa mellan stängd dörr och chassi för att jag ska vara glad. Får göra om det nästa gång.

När jag monterade den första LED slingan råkade jag riva loss hela klisterskiten. Så nu hade den i toppen börjat lossna. Fäste den med superduperlim istället!

Passade även på att dra om kablaget till bägge slingor. Förut låg de bakom agget men nu ligger de framför. Tanken är att koppla till en strömbrytare i fronten.

Den provisoriska fläkt LED kontrollern...

Väldigt lätt att komma åt om man tar bort luckan i toppen upptäckte jag glatt!

Tack för denna gång!

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #5 - Fönster!

Update #5

Sökte en massa och då jag inte har en Dremel gjorde jag hål i sidan på annat sätt. Började med att borra ett hål och började klippa med en plåtsax.

Gick inte särskilt bra och att klippa små runda hörn var lönlöst. Googlade en massa och en nibblingssax verkade vara det bästa alternativet. Plåten stansas ut mellan två skär och rullas ihop.

Var nog mer tänkt för aluminium, gick väldigt trögt genom denna solida plåt. Men tjurig som man är, nog f*n skulle man fixa det. Resultatet blev lite ojämnt som syns på denna bilden. Blev en väldig massa filande efteråt.

En nibblingssax skulle inte heller deformera men som man kan se på denna bild blev det deformationer i hörnen. Förmodligen hade det gått bättre med aluminium. Fick banka ut den platt med en gummiklubba.

I väntan på spegelfilmen monterade jag en strålkastarfilm jag hade liggandes. Blev alldeles för diffus så rev bort den. Här syns även biten som sprack.

Får försöka ta bättre bilder än det här skräpet. Kameran har extremt svårt för fläktarnas ljuskällor. I verkligheten är ljuset inte alls så skarpt, utan blodrött och behagligt. Detta chassi gör sig verkligen bra med fönster och dessa fläktar!

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2013

Jag tycker att resultatet blev bra. Det är svårt när man inte har rätt verktyg.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #6 - Fläktkontroller, LED strips, knapp(!)

Jag håller med. Nästa gång ska jag försöka få sponsring till laserskärning hos en firma eller åtminstone investera i en dremel. Men en lösning för mig kan vara i görningen....

Kunde inte motstå utan grejade med datorn idag också.
Update #6

CM Musketeer kontrollern jag hade tänkt använda var ca 1cm för lång och tog i den bakre fläkten i toppen. Tur man hade en annan fläktkontroller i den gamla datorn. Köpte en 5,25" -> 3,5" adapter. Sämst passform. Fick tokfila (!) för att få in kontrollern

Här är kablarna som styr LED lamporna i fläktarna. Tvinnade ihop alla minuskablar respektive pluskablar och skarvade med sockerbitar.

Avbitarens byte för dagen.

Och andra änden av sockerbitarna leder till en liten strömbrytare längst ner i högra hörnet!

Tack vare att denna kontroller var så liten kunde jag klämma in en extra fläkt!

Fronten med fläktkontroller. Den ena kanalen styr extrafläkten i toppen och den andra styr LED remsorna. Jämförde först vilka kablar den skulle ha kopplats in i om man kopplat den till en molex som det var tänkt. Då visade det sig vara gul och svart så jag skarvade ihop det så till kontrollern. Till min stora besvikelse hände först ingenting. Läste sen lite snabbt om olika volttal och kopplingar. Testade då röd och svart och då var det inga problem. Tipstips.

Med fläktar och strips avslagna.

Med allting på Max! Ser tyvärr hemskt ut på dessa bilder men ska försöka jaga hit någon som äger en bättre kamera när det är dags för galleribilder.

Trevlig helg!

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Bitfenix
Plats
Sundsvall
Registrerad
Mar 2012

Ser riktigt trevligt ut. Keep it up!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #7 - Spegelfilm

Tackar! Känner verkligen att jag fått blodad tand. Svårt att hålla fingrarna borta!

Update #7

Idag kom spegelfilmen! Inspirerades till detta med spegelfilm av ett filmklipp.

Applicerad! Mycket diskmedel+vatten i den provisoriska sprutflaskan användes.

Märkte sedan att kortet jag använde för att trycka ut luftbubblor var ojämnt i kanten vilket orsakade massa små repor. Bara att göra om...

Gjorde om processen, tryckte ut luften med ett annat kort och klippte bort överflödet av filmen. Försökte skära först men det var väldigt svårt, riktigt tålig film. Fläckarna ska rengöras sedan. Stod på en liten lapp som medföljde att små luftbubblor kan ta upp till 3 veckor innan de försvinner. Passar bra med ett juluppehåll efter detta då!

Fastmonterad med dubbelhäftande tejp. Spegelfilm! Här kommer bilder på resultatet!

God Jul!

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ostvik
Registrerad
Jun 2008
Skrivet av theBigBadBacon:

Tackar! Känner verkligen att jag fått blodad tand. Svårt att hålla fingrarna borta!

Update #7

Idag kom spegelfilmen! Inspirerades till detta med spegelfilm av ett filmklipp.
http://i.imgur.com/qaeVUl7.jpg

Applicerad! Mycket diskmedel+vatten i den provisoriska sprutflaskan användes.
http://i.imgur.com/riWAyLu.jpg

Märkte sedan att kortet jag använde för att trycka ut luftbubblor var ojämnt i kanten vilket orsakade massa små repor. Bara att göra om...
http://i.imgur.com/wSvROJv.jpg

Gjorde om processen, tryckte ut luften med ett annat kort och klippte bort överflödet av filmen. Försökte skära först men det var väldigt svårt, riktigt tålig film. Fläckarna ska rengöras sedan. Stod på en liten lapp som medföljde att små luftbubblor kan ta upp till 3 veckor innan de försvinner. Passar bra med ett juluppehåll efter detta då!
http://i.imgur.com/58tyMUX.jpg

Fastmonterad med dubbelhäftande tejp. Spegelfilm! Här kommer bilder på resultatet!
http://i.imgur.com/PKKoam4.jpg

http://i.imgur.com/tJUQ8hN.jpg

http://i.imgur.com/H573QFn.jpg

http://i.imgur.com/xC5Jr8g.jpg

God Jul!

Dold text

Det där är så läckert!
Något jag använt när jag lagt solfilm är en ny fönsterskrapa som jag delat till lämplig längd, alltså gummiskrapa. Fungerar kanon!
Och mycket vätska, t.ex. yes-vattenblandning

Bra jobbat!

Dator nr.1
CPU:R5 1600X GPU:Sapphire Nitro R9 Fury OC OS:Win 10Pro Chassi:SG09
Dator nr.2
CPU:i7 4770K GPU:Gigabyte R9 290 OC WF3 OS:Win 8.1
Bärbar: Microsoft Surface Pro4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2013

Snyggt!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Odensjö
Registrerad
Jun 2009

Mycket bra projektblog! Du gör precis det jag funderat på vore möjligt, att göra en dörr till chassit! Jag har efterforskat mycket för att hitta små mATX-chassin som gammalmodigt nog har plats för en cdläsare. Ganska ute men jag har en smal över från en laptop jag tänkte man kunde slänga in utifall.
Kan du lägga upp bilder från sidan hur det blir med dörren? Blir avstådet för långt kanske du kan sänka ner gångjärnen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Tack för svaren allihop!

@UnkeN: En gummiskrapa skulle nog vara en bra idé att ha använt istället! Och att använda mycket av vatten-yes blandningen är som du säger nästan ett måste. Hade för lite första gången så filmen klistrade fast innan jag fick den dit jag ville ha den. Andra gången hade jag mer å då gick det bättre.

@Gubbtjuven: Jag gick faktiskt i samma tankar som dig, med en läsare i fronten. Men sen kom jag fram till att jag bara använt det en gång de senaste åren. Det var till BF3 släppet och då hade min dessutom pajat så ja köpte en extern. Använde den aldrig efter det så sålde den. Så i detta bygget ändrade mig till att ha en fläktkontroller i fronten istället. Skulle jag någon gång behöva en läsare kommer jag köpa en extern och ha den nånstans i garderoben när den inte används.
Håller på att klura på hur jag ska minska avståndet mellan dörren och chassit faktiskt! Dörren är ju inte monterad just nu. Första tanken var att montera gångjärnen på fronten men nu är jag inne på att sätta de i sidan istället. Då sjunker dörren in flera mm och det gör en otrolig skillnad. Jag har tagit lite bättre bilder nu med som jag ska sålla ut och slänga upp. Kommer förhoppningsvis en update här i veckan.

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #8 - Mindre snack och fler bilder

Efter att ha provat lite olika positioner med gångjärnen har jag bestämt mig för att försöka hitta några bättre. Genom att ta av sidopanelen och fästa gångjärnen där vinner jag flera millimeter och skulle jag fila ner en liten kant i sidan av fronten skulle det inte synas det minsta av någon glipa! Tyvärr är gångjärnen gjorda så att området där de är ledade går in lite på de respektive fästytorna. Alltså går det inte att montera gångjärnet alldeles emot chassit utan att bocka ut sidoplåten en aning. I så fall uppstår en ful skillnad mellan front och sida. Även om man inte ser det i mitt fall så kan jag inte leva med den vetskapen Jakten på bättre gångjärn har börjat...

Update #8

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Metropolen Ånge
Registrerad
Jun 2007

Går det inte att fila ner gångjärnen lite annars?

i7 6700K ~ Maximus VIII Gene ~ GTX1080ti ~ 32GB DDR4 ~ RM650i ~ AOC 34" IPS ~ V-Moda Crossfade Wireless
The Red One ~ Cold Winter ~ CURV3D ~ BarPC ~ F4DE

För allt om PC-moddning ~ Minimalistic PC

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Hm, jag får kolla om jag kan använda ett av mina verktyg. Kanske går att lösa om de inte böjer sig. Ska testa, tack för tipset!

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #9 - Eller äntligen gör dörren entre!

Update #9

Nuså har jag äntligen lyckats göra en upphängning för dörren. Det som återstår nu är att hitta en passande magnet för att hålla dörren i stängt läge.

Började med att offra några gångjärn jag hade (köpte några extra) för att testa olika sätt att korta ner dem. Plåtsax, nibblingssax etc. Men det blev en hederlig gammal bågfil som gav det bästa resultatet. Lärde mig av tidigare misstag att inte använda bra lim ifall det inte blir bra eller vid eventuell borttagning. Metallbitarna som sitter vid gångjärnen ser inte ut att göra mycket nytta. Det gör de inte heller. Jag får helt enkelt inte bort dem. Men som tur är så påverkar de inte glipan som blir mellan dörr och chassi. Testade först att borra hål till skruv och mutter. Hålet kom väldigt nära "meshen" som sitter på sidorna i dörren. Lossade på den för att kila in brickor men fick se mig slagen då det var hopplöst att få dit en mutter. Lösningen blev att klippa av buntband så att de blir som en slags skruv och mutter utan gängor. Såhär såg det ut:

Kapat gångjärn. Genom att vika det ut-och-in blir resultatet en rätt bra 90 graders vinkel.

Klippt i dörren för att försänka gångjärnen.

Tillklippt buntband som ska agera "skruv". Som "används" såklart ett vanligt buntband.

Buntband som "skruv" och "mutter". Utsidan av lådan som inte kommer synas (som tur är).

Insidan av lådan.

Stängd.

Glipan som blev mellan dörr och låda.

Bra precis lika bred som en tändsticka.

Datorn på sin plats.

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Nov 2005

Riktigt läckert med spegelfilmen! Keep it up!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Tack! ^^ Bilderna fungerar tydligen inte i senaste inlägget. Vet inte varför men ska försöka fixa det.

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av theBigBadBacon:

Tack! ^^ Bilderna fungerar tydligen inte i senaste inlägget. Vet inte varför men ska försöka fixa det.

Bilderna fungerar inte pga du lagt till länken till imgur sidan inte till bilden. T.ex fel: http://imgur.com/TilsuIG och rätt: http://i.imgur.com/TilsuIG.jpg
Snyggt bygge annars.

Main: Ncase M1, MSI Z170 mITX, Intel i7 6700, GTX 980 Ti, 16 GB 2400 Mhz, Samsung 850 Evo 500GB, Silverstone SFX 600watt
Portable: Microsoft Surface Pro 4, i7, 8 GB, 256 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Update #10 - Slutklämmen

Haha ibland är man då pinsamt klantig! Tack så mycket, nu har jag fixat länkarna.

Har även köpt magneter och limmat fast på dörren. Dörren fäster försiktigt mot chassit. Så pass att dörren inte åker upp men är ändå lätt att öppna. Så nu är projektet klart, om ett projekt någonsin blir färdigt vill säga. Skulle haft en smäcker list runt plexit! Får se om jag kommer på något tjusigt framöver

Såg även till att länka korrekt denna gång...

Update #10

Limmade fast två "kylskåpsmagneter" inköpta på gubbdagiset, en längst upp och en längst ner. Inte starka magneter men tillräckligt för mitt syfte. Håller dörren stängd men ger ett väldigt lätt motstånd när man öppnar dörren.

Dold text

Bygglogg: BitFenix Phenom M| Phantom Project
Chassi: Bitfenix Phenom M | Moderkort: Asus Z87 Gryphon | CPU: Intel i5 4670K | GPU: MSI GTX770 2Gb OC | RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x8GB | SSD: Samsung 840 EVO 256Gb | PSU: Corsair CX750W |