Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

problem med val av nätagg.

Tja.
Jag har plockat ihop en dator jag tänkte lägga en beställning på här i dagarna, men har läst en del negativt om nätagget jag valt (corsair cx750).
Så min fråga till er proffs är vilket nätagg ni rekommenderar till denna datorn.
Skall tilläggas att jag kanske så småningom kommer klocka cpu;n lite.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4340480/2013-12-14

Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjugesta
Registrerad
Aug 2005

750w är långt över vad du behöver för den burken! du kan själv kolla här hur mycket swecklockers test burk drar med ett 770 http://www.sweclockers.com/recension/17844-nvidia-geforce-gtx...
Du skulle klara dig fint med 450w och ändå ha 100w tillgodo.

Så då kan du ta tex detta http://www.inet.se/produkt/6909870/cooler-master-silent-pro-g... som är ett betydligt bättre nätagg än CX serien (det har bra kondingar vilket CX INTE har och bra fläkt CX vet jag inte hur pass bra/dålig fläkten är på dock men gissar på sämre).
Annars finns även dessa http://www.sweclockers.com/recension/17877-hostens-grafikkort... och tar du tex CM silent pro 550w istället så har du en väldigt stor marginal.

Och tar du ett av seasonic aggen som har något bättre fläktar (men lite dyrare per watt och från annan butik) så skulle 360w räcka till den med och det skulle även räcka till att köra två 770 i sli enligt swec http://www.sweclockers.com/recension/17877-hostens-grafikkort... med, MEN det ligger ju nära gränsen då och jag hade nog valt ett lite starkare.

Den ABSOLUT viktigaste delen i en dator är NÄTDELEN varför spara 200-300:- och ta en chans på att dina nya dator delar för x antal tusen ska hålla?????????
Den hemliga polisens anfader, Armand Jean du Plessis de Richelieu a.k.a. Cardinal-Duc de Richelieu, sa en gång så här om sitt arbete... "Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Tack så mycket för infon. Då har vi gjort klart hur mycket w jag behöver. Var ju långt under vad jag trodde.
Men skulle gärna ta några mer tips på bra aggregat.
Tack.