Permalänk
Medlem

Vilken flygsim?

Hej,

Jag har precis byggt ihop lite gamla delar och har nu en ”speldator”, dock så har jag inte spelat
PC spel på flera år och känner mig lite osäker på vad som finns på marknaden i spelväg.

Min fråga är: Vilken flygsimulator ska jag prova och varför? (jag vill flyga stridsplan, svårhetsgraden bör vara ställbar, dock inga arkadspel)

Med vänlig hälsning,

/J

Permalänk
Medlem

Finns många flygsimulatorer, men de främsta jag testat är väll Microsoft Flight Simulator X(MS själva har slutat göra fler utgåvor av spelet, men det finns gott om mods och extra flygplan, om du köper expansionen FSX: Accelerations så får du med Boeing F/A 18, men det finns många och köpa/ladda ned. Annars kan du ju testa Xplane, vet dock ej om det är lika mod-bart.

Permalänk
Medlem

IL-2 Sturmovik om du gillar WW2 , det må ha några år på nacken men är fortfarande väldigt potent simulator.

http://en.wikipedia.org/wiki/IL-2_Sturmovik_(video_game)

Permalänk
Medlem

Börja med någon gratis simulator:

DCS: World
http://www.digitalcombatsimulator.com/en/world/

FlightGear (både vanliga flygplan och stridsflyg)
http://www.flightgear.org/

Permalänk
Medlem

DCS är allt du behöver (se föregående postare). Där kan du välja alla möjliga typer av militära luftfarkoster och även ställa in svårighetsgraden efter ditt eget tycke.

DCS world och flaming cliffs erbjuder förenklad simulation medans modulerna med enskilda luftfartyg erbjuder en betydligt större djupdykning i vad dagens simulatorteknik har att erbjuda.

Glöm FSX.

Permalänk
Medlem

Tack för svaren! Jag har installerat DCS-W, och hunnit med att testa lite.. Det medföljande planet (SU-25) är ju inte det häftigaste man kan flyga så det blir till att utnyttja julrabatten hos DCS.
Angående IL-2 så undrar jag om någon vet om det fungerar i Win 8.1? Spelet är ju ganska gammalt, den senaste versionen "Cliffs of Dover" släpptes 2011.

Mvh
/J