Harman Kardon SB 26 problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Harman Kardon SB 26 problem

Köpte i dagarna en Harman Kardon SB 26-soundbar ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2238530 ) och upplever en del problem, framförallt med volymen. Jag är inte speciellt hajj på hur det här med ljud och ljudsystem fungerar, så därför vänder jag mig till er.

Men är det normalt att skillnaden mellan nivå 1 och nivå 2 (skala 1-20) på volymen ska vara OERHÖRD? Är det meningen att man inte ska kunna "smyga" upp volymen på denna enhet? Från mute till nivå 1 är det en smygande start och väldigt lågt ljud, men från nivå 1 till nivå 2 är det som natt och dag. Man kan knappt höra något på nivå 1 men det är i stort sett normal ljudnivå bara ett snäpp högre.

Har det något med hur den är kopplad? Är det vanligast att man kopplar både Viasatboxen och sin TVn till sin soundbar via HDMI? Om jag har Visatboxen kopplad till TV:n och TV:n i sin tur kopplad till Soundbaren med endast en HDMI-kabel så får jag inget ljud överhuvudtaget. Viasat -> TV och TV -> Soundbar fungerar däremot med en optisk kabel. Dock kvarstår problemet med ljudnivån..

Tack på förhand, all hjälp uppskattas!

MSI Z97 GAMING 5 - Intel Core i7 4790K 4GHz @ 4.5GHz - OC MSI GeForce GTX 970 SLI - Corsair 16GB 1600MHz
Fractal Design Define R4 - Corsair RM750i 750W - BenQ 24" 144Hz TN - Samsung 24" 60Hz PLS

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

Jag har samma problem. Köpte den i lördags. Bytte ut den idag mot en ny. Samma problem igen, hemma men inte i butiken. Både optisk ljudingång från min Sony TV och Bluetooth-ingången (parkopplad med telefonen) ger samma effekt på ljudvolymen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Har samma problem kopplad till en Sony Tv och TiVo box, vet ni om det finns nån lösning, ny firmware? Jag har mailat HK i Usa, återkommer om jag får nåt svar...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Tjenar, har oxå en SB26 med samma problem. Men jag uppdaterade bara firmware från MCU23 till MCU25. Du ser vilken du har om du trycker på "volym+" & "bluetooth" samtidigt. Står då längst ner på tv:n om du valt HDMI tv-utgången.

Står exakt hur du ska uppdatera om du laddar ner senaste uppdateringen (version 25) från HKs hemsida.

http://www.harmankardon.se/product-support-detail-se/hk-sb-26...

Lycka till!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Colomannen:

Tjenar, har oxå en SB26 med samma problem. Men jag uppdaterade bara firmware från MCU23 till MCU25. Du ser vilken du har om du trycker på "volym+" & "bluetooth" samtidigt. Står då längst ner på tv:n om du valt HDMI tv-utgången.

Står exakt hur du ska uppdatera om du laddar ner senaste uppdateringen (version 25) från HKs hemsida.

http://www.harmankardon.se/product-support-detail-se/hk-sb-26...

Lycka till!

Tack för tipset, nyttigt för andra läsare. Jag valde dock att lämna in den och köpa en soundbar av annat märke. När jag kontaktade företaget så hade de ingen lösning på problemet. Antingen var supporten okunnig eller så hade den nya firmwaren inte släppts då.

MSI Z97 GAMING 5 - Intel Core i7 4790K 4GHz @ 4.5GHz - OC MSI GeForce GTX 970 SLI - Corsair 16GB 1600MHz
Fractal Design Define R4 - Corsair RM750i 750W - BenQ 24" 144Hz TN - Samsung 24" 60Hz PLS

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Skövde
Registrerad
Feb 2004

Går fan inte firmwaren att installeras på min HK26, gör precis vad som sägs men inget händer...

Surround button på kontrollen då eller? Kör in sticken trycker på power och väntar tills det blinkat klart och trycker på surround men inget händer.

Ryzen 2700X - Vega 64 LE - Asus Crosshair VII Hero - G.Skill 3200 MHz - EVGA G3 850W - EKWB Custom Loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2015

Någon som har problem å löst problem med att ljudet klickar bort och återkommer direkt på sekunden hela tiden . Verkar vara mest under låg volym

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2015

Det översta du skrev med endast en hdmi kabel. Har jag fungerar dock med ljudet som tonar bort kommer tillbaks på sekunden

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015

Har samma problem som sittdyna, önskar snabbt svar skall kontakta harman kardon imorgon när det är vardag och se vad felet kan vara, tråkigt mär man förlitar sig på att harman kardon ska vara ett bra fabrikat. Annars fungerar allt klockrent.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

@Ljudkungen94: Hej Ljudkungen94, har du fått någon lösning på ditt problem?

Jag upplever samma sak som du, tror jag.

Min setup är som följer:

Samsung UE55H7005 TV kopplad till HK SB26 via HDMI-kabel.

Titta på TV med ljud på HK =OK
Titta på Netflix (app) med ljud på TV =OK
Titta på Netflix (app) med ljud på HK =NOK. I detta fall får jag små störningar i ljudet med någon minuts mellanrum.

====== EDIT ========
Tror jag löste problemet genom att stänga av Bluetooth i TVn och att skicka stereo-ljud (och inte 5.1 ljud) från Netflix.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016

Uppdatera

Här är problem jag hade + lösningar.

1. Kunde inte se firmware version. Löste det genom att kort klicka på Bluetooth och +. Jag höll inne för länge...

2. Problem med uppdatering. Såg att HK läste från USB men inget hände. USB var formaterat på fel sätt. Ping @Haziza
Jag har OS X och formaterade på följande sätt i stället.

Format: MS-DOS (FAT)
Scheme: Master Boot Record

Då fungerade det att uppdatera.

Det går inte att få OSD från HK när jag kör ex PLEX i Android smart-tv va?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Skövde
Registrerad
Feb 2004

Jag fick det och funka tillslut, hade fel format på stickan helt enkelt! Hade helt glömt det även fast att jag läste instruktionerna!

Ryzen 2700X - Vega 64 LE - Asus Crosshair VII Hero - G.Skill 3200 MHz - EVGA G3 850W - EKWB Custom Loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Någon som har problem med att ljudet klipper? Knäpper som till, försvinner och kommer tillbaka direkt, sjukt störande. Har testat olika källor och kablar. Även lämnat in den service och då bytte dom hela modermodemet, allså själva hjärnan. Felet kvarstår.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av kau:

Någon som har problem med att ljudet klipper? Knäpper som till, försvinner och kommer tillbaka direkt, sjukt störande. Har testat olika källor och kablar. Även lämnat in den service och då bytte dom hela modermodemet, allså själva hjärnan. Felet kvarstår.

Skickades från m.sweclockers.com

Har samma problem. Blir fullständigt vansinnig. I mitt fall gör det den oanvändbar till både tv och musik (oavsett källa). Vid tystare segment i låtar eller filmer försvinner ljudet helt innan det kommer tillbaka någon sekund senare. Otroligt störigt.

|ASUS GTX 780 DCUII | Intel i5 4670k | Intel 520 120 gb | Corsair Vengeance LP 8 gb | bequiet 750w | Asus Z87-A | Fractal Design Define R4 Black | CM Storm Quickfire TK | Qpad OM-75 Pro | Logitech G35 | Samsung SyncMaster SA350 24" | Sony Vaio Pro 13 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av KurtEgon:

Har samma problem. Blir fullständigt vansinnig. I mitt fall gör det den oanvändbar till både tv och musik (oavsett källa). Vid tystare segment i låtar eller filmer försvinner ljudet helt innan det kommer tillbaka någon sekund senare. Otroligt störigt.

Precis så är det för mig också, eller det är morsfars "korv" som dom kallar den.. Dom blir typ vansinniga på mig för att den inte funkar. Testade stänga av subben också om det skulle vara att BTn klipper men gjorde ingen skillnad. Blir nog att lämna in den igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av kau:

Någon som har problem med att ljudet klipper? Knäpper som till, försvinner och kommer tillbaka direkt, sjukt störande. Har testat olika källor och kablar. Även lämnat in den service och då bytte dom hela modermodemet, allså själva hjärnan. Felet kvarstår.

Skickades från m.sweclockers.com

Hittade du en lösning på problemet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av thexps:

Hittade du en lösning på problemet?

Hur artar sig problemet för dig?

Jag har problem när ljudkällan output:ar låg/ingen volym - typ tystnad mellan dialoger eller i menyn på min AppleTV - ljudet stängs då helt av och hoppar på igen när volym från ljudkällan ökar. Störande när det är låg volym på filmer/serier och ljudet då helt klipps bort, för att sedan hoppa tillbaka när volymen ökar. Spelar heller ingen roll vilken volym jag har på soundbaren.

Macbook Pro Retina 2012 | 2,6 GHz Intel Core i7 | 16 GB 1600 MHz DDR3 | 256GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av tahmady:

Hur artar sig problemet för dig?

Jag har problem när ljudkällan output:ar låg/ingen volym - typ tystnad mellan dialoger eller i menyn på min AppleTV - ljudet stängs då helt av och hoppar på igen när volym från ljudkällan ökar. Störande när det är låg volym på filmer/serier och ljudet då helt klipps bort, för att sedan hoppa tillbaka när volymen ökar. Spelar heller ingen roll vilken volym jag har på soundbaren.

Samma som dig. Men fick hjälp av supporten och nu är problemet borta.
Uppdatera till senaste mjukvaran, kör med HDMI istället för optisk och höj tv ljudet innan du sätter igång soundbaren. Med dessa åtgärder är problemet borta för mig.
Skulle tippa på att det är sista delen som fixade det. Jag kopplade ur allt, höjde ljudet på tv och kopplade sedan in ljudlimpan. Tror även de fungerar att stänga av ljudlimpan, sedan höja tv ljud för att sedan sätta igång ljudlimpan igen.

Skickades från m.sweclockers.com