Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Härnösand
Registrerad
Jul 2008

Batteri problem med Aspire 5750G

Hejsan!

Vid jul så började mitt batteri att sluta fungera. Vanlga saker som att om ström kabeln åkte ut så stängdes datorn av även fast batteriet var i och det stod att det var fulladdat. 70% av tiden så funkade det helt enkelt inte som det skulle. Jag googlade lite på det och då det hade några år på nacken så bestämde jag mig för att den var på sitt sista andetag så jag beställde helt enkelt ett nytt batteri. Jag kikade runt lite, och då jag inte har något behov att mycket tid utan kabel så köpte jag den här: http://www.duracelldirect.se/pno/cbi3354a.html

Men nu är problemet så att det nya batteriet vägrar att ladda. Det står bara "Plugged in, not charging" vad jag än gör. Jag har bland annat försökt det här: http://jeffreypalermo.com/blog/plugged-in-not-charging-windows-7-solution/ men det har inte hjälpt.

Jag är också ganska säker på att det inte har med adaptern eller något annat att göra, då jag har testat med mitt gamla batteri och de gånger det funkar som det ska så laddar den fint.

Är det något fel på mitt nya batteri? På min dator?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2008
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Härnösand
Registrerad
Jul 2008

Yep. Det är precis så jag har gjort, men steg 12 spelar ingen roll då jag fortfarande har "plugged in, not charging" som meddelande. Mitt nya batteri är nu nere på 0% efter att jag testat att ladda ur det, men det hjälpte inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2008

Uppdatera BIOS ?

Kolla vilken BIOS version du har http://www.acer.co.uk/ac/en/GB/content/drivers

V 1.13 och 1.14 verkar ha batterirelaterade uppgraderingar av BIOS

Har du lägre än BIOS V1.13 överväg att uppgradera ?

1.14 BIOS Acer Adds LG battery for Battery Information.
1.13 BIOS Acer Fixes 'Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery' was disappeared in device management at B710 CPU.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Härnösand
Registrerad
Jul 2008

Jag har nu uppgraderat min BIOS till den senaste, men ingen tur där. Jag tror att mitt nästa försök kommer att bli en disc check. Ett långskott, men det har funkat för vissa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Härnösand
Registrerad
Jul 2008

Tja, nu har jag gjort allting, inklusive formaterat om datorn, och det är fortfarande samma problem. Det enda jag kan tänka mig är att det är något problem med laddningskretsen.

Det nya batteriet kom med en halv laddning och jag kunde köra från den utan problem. Det är bara själva laddningen som är problemet. Nu har jag dock ingen voltmätare så jag kan inte kolla om det kommer någonting till batteriet.

Och om jag förstår saken rätt så är laddningskretsen ingen del man bara kan gå ut och köpa eller hur?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2008

Långsökt, men har du testat "resetta" enligt http://forums.cnet.com/7726-19681_102-3138013.html ?

(Tror att man "dränerar" all ström från laptopens komponenter via nedanstående förfarande. Det verkar vara något man kan testa på en laptop som inte startar alls, men det kan ju inte skada att testa på en med ditt problem också ?)

1. Remove all connections to the laptop. (USB, power, etc.)
2. Remove the battery.
3. Press and hold the power on button for 1 full minute.
-> Explainer. Yes, many machines only require 10 or 15 seconds but this reset instruction is generic and I've found people hold the button for 9 or 14 seconds so let's write the full minute.
4. Let go of the power on button.
5. Slip in the battery pack.
6. Plug in the power to the laptop and to the wall.
7. Do not plug in any other devices.

Try the power on button!