Flasha mitt Sapphire 280X - funkar inte, HJÄLP.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2008

Flasha mitt Sapphire 280X - funkar inte, HJÄLP.

Snälla hjälp mig innan jag sliter av mig håret. IQ-befriad som jag var flashade jag mitt Sapphire Radeon R9 280X Vapor-X 3096MB igår utan att göra någon backup. Jag försökte bara bli kvitt flickering som jag fick ofta i spel. Nu funkar det inte längre att starta spel. Såg sedan att vbiosen var för Dual-X versionen av kortet, inte Vapor-X. Dessutom funkade vbiosen för "alla".

Jag har suttit i ett par timmar inatt, jag har kommit fram att göra min USB bootbar, kopiera dit atiflash.exe och även .rom-filen (själva biosen).

BIOS jag laddade ner:
http://www.techpowerup.com/vgabios/150184/sapphire-r9280x-307...

Jag har startat DOS-läget som finns på USB-stickan och skrivit dit "dir" och då listades det fram vad som fanns i stickan, atiflash och .rom filen.
Men när jag skrev atiflash - p 0 namnpåbios.rom blev det bara bad command.

(Guide: http://www.techpowerup.com/forums/threads/how-to-use-atiflash...)

Hjälp!

| Mobo: ASUS PRIME Z270-A | CPU: i5-7600K med Deepcool 240 EX | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Gigabyte 1080 Ti OC | PSU: Fractal R2 750W | Chassi: NZXT S340 Elite | M.2: Samsung 970 Evo 500GB | SSD: Samsung 840 Evo 250GB + Samsung 850 Pro 256GB | HDD: 4TB | Monitors: Acer XB270HU & LG 43UH664V |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2008

Nu lyckades jag men biosen var fel och jag kom inte till startsidan. Har letat överallt efter rätta vbios för mitt kort, var fan finns det?

| Mobo: ASUS PRIME Z270-A | CPU: i5-7600K med Deepcool 240 EX | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Gigabyte 1080 Ti OC | PSU: Fractal R2 750W | Chassi: NZXT S340 Elite | M.2: Samsung 970 Evo 500GB | SSD: Samsung 840 Evo 250GB + Samsung 850 Pro 256GB | HDD: 4TB | Monitors: Acer XB270HU & LG 43UH664V |